International

Fidel Castro: Donald Trump „s-a descalificat” la prima dezbatere cu Hillary Clinton

Publicat: 09 oct. 2016
1

Fostul presedinte cubanez Fidel Castro considera ca Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidentiale din SUA, „s-a descalificat” la prima dezbatere care a avut loc in urma cu doua saptamani cu adversara sa democrata Hillary Clinton.

Intr-un articol aparut duminica in media cubaneze, Fidel Castro, retras de la putere de zece ani, a facut apel la compatriotii sai „sa nu uite ca in aceasta duminica va avea loc o dezbatere” a candidatilor la Casa Alba.

„La prima editie, in urma cu doua saptamani, s-a produs un eveniment care a cauzat un soc. Domnul Trump, presupus a fi un expert calificat, a ajuns descalificat, ca Barack (Obama) in politica sa”, a scris Fidel Castro.

In timpul acestei prime confruntari intre cei doi candidati la 26 septembrie, Hillary Clinton l-a dominat pe Donald Trump, fiind vizibil mai calma si mai bine pregatita.

Candidatul republican abordeaza dintr-o pozitie dificila a doua dezbatere, la capatul unei saptamani marcate de aparitia unei inregistrari in care facea declaratii scandaloase despre femei.

Autoritatile cubaneze, angajate intr-un proces istoric de apropiere de SUA de la sfarsitul lui 2014, nu si-au exprimat pana acum vreo preferinta intre candidati, insa aceasta iesire a lui Fidel Castro constitue un prim indiciu privind pozitia Havanei.

Hillary Clinton este in mod deschis sustinatoarea politicii lui Barack Obama de apropiere fata de Cuba, in timp ce Donald Trump pare sa opteze pentru o politica mai ferma fata de guvernul lui Raul Castro.
Adauga un comentariu