Eveniment-Social

Festival international de teatru pentru copii, la Iasi

Publicat: 07 oct. 2011
1

Pana pe 12 octombrie, Iasul gazduieste cea de-a patra editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii si Tineret. La manifestare participa trupe din opt tari, respectiv: Olanda, Austria, Polonia, Marea Britanie, Germania, Italia, Franta si Cehia. Artizanul manifestarii este Ioan Holban, directorul de la Teatrul pentru Copii „Luceafarul” din Iasi. Acesta caracterizeaza interesant modul in care iesenii au ocazia sa participe la o activitate culturala aparte. „«Teatrul – text si spectacol», colocviul organizat cu prilejul festivalului, în parteneriat cu COPYRO, Societatea de Gestiune Colectiva a Drepturilor de Autor, se înscrie, si el, sub genericul «Mari creatori». Astfel, spectacolele regizate de Silviu Purcarete si Alexandru Dabija, prezentate pe scena «Luceafarului», vor fi însotite de lansarea unor carti despre creatia celor doi mari regizori”, arata Ioan Holban.

Coordonatorul direct al activitatii a tinut sa arate rolul si amploarea acesteia la nivel national. „Institutii importante din Iasi si din capitala s-au asociat cu evenimentul UNITER. Institute culturale, precum cel polonez, italian, ceh, Forumul Cultural Austriac, British Council, Ambasada Regatului Tarilor de Jos, Centrul Cultural Francez si German din Iasi. Din Germania participa autoritatile landului Baden Wurtemberg. Prezenta editie include si 17 reprezentatii teatrale, din noua tari (Franta, Germania, Italia, Austria, Olanda, Marea Britanie, Polonia, Cehia si Romania) pentru public de la 2 la 80 ani, conectand Iasul la o valoroasa retea artistica internationala, lansari de carte, expozitii, colocvii, filme documentare, ateliere, creatii care aduc pe afis exclusivitati nationale si nume precum Joel Pommerat, Josef Svoboda, Eugenio Barba, Rossini, P.I. Ceaikovski, Bruno Schulz, Silviu Purcarete, Alexandru Dabija, Nina Cassian, Mircea Cartarescu, Adriana Grand”, a declarat Oltita Cintec, directorul artistic al festivalului.

Spectacolele se adreseaza publicului de orice varsta si se desfasoara la Teatrul pentru Copii si Tineret „Luceafarul”. Biletele costa intre 5 si 10 lei.
Adauga un comentariu