Eveniment-Social

Festival de rock la Iasi. Detalii surprinzatoare despre eveniment

Publicat: 19 iul. 2016
1

Municipalitatea pregateste o surpriza uriasa iesenilor pasionati de muzica rock. Autoritatea locala a demarat inca de anul trecut un proiect privind organizarea unui festival de anvergura internationala la Iasi, care sa reuneasca cele mai bune trupe rock din lume. Conform sefilor primariei, festivalul ar urma sa tina trei zile, prima editie urmand a avea loc in luna iunie a anului 2017, cel mai probabil in zona Carefour Era.

„Este vorba de un festival de muzica rock, care trebuie sa acumuleze pe un anumit stil cele mai bune formatii din lume. Ele trebuie pregatite cu un an inainte. Am inceput sa lucram si speram sa-l ducem la bun sfarsit. S-au inceput si discutii pe marginea locatiei unde se va desfasura, discutii facute cu Carefour Era si probabil ca tot acolo il vom organiza si anul viitor. Mai multe asociatii studentesti si nestudentesti au venit cu aceasta propunere si cred ca va fi un eveniment frumos”, a spus primarul Mihai Chirica.

Conform edilului, la iasi vor ajunge circa 30 de formatii la acel festival. „Locatia trebuie sa fie foarte importanta, pentru ca nu poate fi langa cartierele locuibile, pentru a nu strica linistea zonelor rezidentiale. S-a analizat foarte bine orasul si locatia cea mai potrivita este cea de la Carefour Era. Evenimentul ar trebui sa tina macar trei zile, dupa cum l-am evaluat noi. Pot participa minim 30 de formatii, pentru ca vor avea un program continuu. Se va desfasura si in regim de camping, ceea ce vine sa nuanteze concepte petrecute la nivel national si mondial. Va fi o provocare pentru noi, dar orice provocare in care am fost atras, de regula a iesit bine. Sper ca va iesi si asta. Nu stim inca bugetul, trebuie sa vedem formatiile care vor veni. Cele mai scumpe costuri vor fi legate de transport si cazare. Vom gasi o solutie optima pentru a nu greva bugetul local. Am luat exemplu si de la Split- Croatia, unde a avut loc un festival asemanator pe stadionul din localitate. Ne-am gandit la mai multe formatii, dar vom vedea pe viitor ce va fi”, a mai spus edilul Iasului.
Comentarii
Adauga un comentariu