Local

Festival de Capoeira, demonstratii de navomodele si aeromodele si Targ pentru copii, in weekend, la Palas

Publicat: 28 mai 2014
1

@ In ansamblul Palas urmeaza un sfârsit de saptamâna cu cele mai frumoase evenimente, pentru întreaga familie @ Târg dedicat prichindeilor, festival de capoeira, demonstratii de navomodele, aeromodele si robotica, spectacole artistice, fashion show pentru prichindei, desene pe asfalt si alte activitati aparte se afla pe agenda urmatoarelor zile

De vineri pâna duminica, în perioada 30 mai – 1 iunie 2014, în piateta centrala a parcului Palas se va desfasura târgul „Zilele Copilului„. Cei mici vor fi rasfatati cu articole pe gustul lor, de la dulciuri delicioase, jucarii si jocuri educative, pâna la hainute handmade. În plus, vor putea participa la ateliere de creatie, unde vor învata sa picteze pe ceramica si tehnici de „face painting„. Parintii vor putea opta pentru cursurile de vara pe care vor sa le urmeze copii lor si pot consulta oferta educationala a Seven Hills, prima scoala internationala cu predare exclusiv în limba engleza din regiunea de nord-est.

Sâmbata, de la ora 10.00, iubitorii navelor vor avea parte de demonstratii spectaculoase de mânuire a micilor ambarcatiuni. Pe lacul din parcul Palas se va desfasura Concursul National de Navomodele, organizat de Palatul Copiilor Iasi. Tineri din 13 judete ale tarii se vor întrece în competitia pe apa, dovedind maiestria lor de a coordona navele de la distanta.

Amatorii vor putea admira demonstratii de navomodele si duminica, de la ora 10.00. Tot sâmbata, de la ora 10.00, în piateta centrala a parcului Palas, publicul pasionat de avioane va fi încântat cu demonstratii de aeromodele, iar de la ora 14.00 este rândul robotilor sa ofere spectacol. De la ora 21.00, în parcul Palas va avea loc o proiectie tematica de film, în cadrul evenimentului „Familia Traditionala”, organizat în colaborare cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Maraton de evenimente dedicate prichindeilor

Duminica, de Ziua Copilului, va fi un maraton de evenimente dedicate prichindeilor. De la ora 10.00, în parcul Palas încep „Jocurile Copilariei„. Competitia este organizata de Primaria Municipiului Iasi si Fundatia Sportului Iesean, în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi. Copiii vor concura la probe de alergat în sac, sarit coarda si multe alte activitati amuzante.

De la ora 11.00, în Atriumul Palas Mall, cei mici vor participa la „Carnavalul la Palat„. Sute de prescolari îsi vor demonstra talentul în crearea mastilor, costumelor personajelor din povesti si a celor din materiale reciclabile, care vor putea fi admirate într-o parada, iar distractia este asigurata cu momente muzicale, concursuri si surprize.

Daca sunt pasionati de pictura, prichindeii pot da frâu liber imaginatiei prin desene pe asfalt, de la ora 11.00, în piateta centrala a parcului Palas. De la ora 13.00, strengarii primesc invitatie la balet si dansuri, iar de la ora 14.30 vor fi rasfatati cu prezentarile Kids Fashion Show by First Models. De la ora 17.00, cei mici si cei mari sunt asteptati sa se relaxeze la un spectacol sustinut de corul de copii „Musica Viva”, ansamblul de dansuri populare „Doina Carpatilor” si multi altii, în cadrul evenimentului „Familia Traditionala”. Pentru cei pasionati de miscare, Palas propune Festivalul International de Capoeira. Duminica, de la ora 13.00, în parc va fi prezentat un spectacol de capoeira, sportul care îmbina artele martiale cu dansul african.
Comentarii
Adauga un comentariu