Eveniment-Social

Fenomene inexplicabile la cativa kilometri de Iasi! Totul se intampla intr-o padure

Publicat: 10 iun. 2014
1

@ O zona din judetul Iasi unde s-au petrecut fenomene ciudate a ajuns motiv de disputa intre institutiile statului @ Pe o portiune de cativa kilometri de drum unde s-au ratacit zeci de persoane s-au batut ani la rand sefii unor autoritati iesene

Un loc din judetul Iasi unde multa lume a aratat ca s-au petrecut fenomene ciudate a intrat din nou sub lupa autoritatilor judetene. Drumul judetean 244 F, care face legatura intre localitatile Ciortesti, Dolhesti, Mosna si Grozesti, se numara printre cele mai ciudate artere ale Iasului. Doar o bucata din acest drum este pietruita, restul fiind de pamant. Si pentru ca de ani de zile nimeni nu a aruncat macar o galeata de piatra, soseaua a ajuns sa fie acoperita de verdeata. Dupa cativa ani de disputa intre mai multe autoritati judetene, artera a fost insa din nou inclusa intr-un proiect de reabilitare. „Drumul respectiv a fost intabulat in urma cu cateva saptamani. Vom trimite o adresa catre Directia Silvica de la Iasi pentru a putea taia arborii din zona. Drumul in cauza se pierdea prin padure si de aceea s-au tot creat confuzii. O sa-l includem intr-un program pentru a pune piatra si pentru a-l reda circulatiei”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi.

Scandalul intre primaria din localitate si Romsilva a facut ca drumul sa nu mai fie intretinut, artera fiind acoperita de vegetatie. De atunci si pana in prezent s-au intamplat si lucruri stranii. O delegatie franceza a venit acum doi ani spre Mosna de la organizatia Pompiers Sans Frontiers s-a ratacit in padurea de langa Grozesti dupa ce s-a ghidat cu sistemul GPS. Aparatul i-a directionat spre Mosna direct prin padure. Sistemul de navigatie i-a dus pe ruta cea mai scurta, pe DJ 244 F, dar autoturismul s-a impotmolit pentru ca drumul a fost napadit de vegetatie forestiera. Francezii din oraselul Connerre veneau cu o serie de echipamente pentru situatii de urgenta.
Disputa intre autoritati pe tema paternitatii drumului nu a dus nicaieri. Directia Silvica a considerat ca vegetatia de pe drum ii apartine si ca artera ar trebui sa treaca in proprietatea sa, desi acolo sunt montate inclusiv borne kilometrice aduse de drumari. Abia acum, Directia de Drumuri a intabulat zona, urmand ca soseaua sa fie din nou circulabila. DJ 244 F Pietris – Mosna, pe o lungime de 7 kilometri, nu a mai intrat in planurile nimanui. Drumul pe care a circulat inclusiv Nicolae Ceausescu in una din vizitele sale in Iasi a fost amenajat in anii ’60, insa in ultimii ani a fost trecut atat ca drum forestier, cat si ca drum judetean.

Citeste si: Triunghiul Bermudelor la Iasi! O delegatie straina a disparut cu totul – FOTO
Adauga un comentariu