Actualitate

Fenechiu da ochii cu judecatorii

Publicat: 01 aug. 2012
1

@ Inalta Curte de Casatie si Justitie a fixat pentru data de 14 noiembrie termenul in dosarul Transformatorul in care Relu Fenechiu si complicii sai sunt acuzati ca au prejudiciat bugetul statului cu circa 1,8 milioane euro

Relu Fenechiu se va afisa in fata judecatorilor in dosarul penal in care este judecat pentru ca alaturi de complicii sai a prejudiciat bugetul statului cu circa 1,8 miloane euro, in plina campanie pentru alegerile parlamentare de anul acesta cand probabil va dori sa obtina un nou mandat de parlamentar. Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a fixat pentru data de 14 noiembrie primul termen in dosarul „Transformatorul” in care este implicat baronul liberal alaturi de complicii sai, fosti directori din cadrul SC Electrica Moldova SA si de la Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova (SISEE). Este vorba despre Ioan Turbatu, Ion Marghidan, Petru Andronache. De asemenea, a mai fost trimis in judecata si fratele lui Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu, dar si un alt complice si anume Mihai Bogdan Damian, fost administrator al SC Europlus SRL si fost actionar al SC Fene Grup SA. Acestia sunt acuzati de comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice. Potrivit articolului 248 din Codul Penal, aceste infractiuni se pedepsesc cu inchisoare de la 5 la 15 ani si cu interzicerea unor drepturi. In acest dosar, Relu si Lucian Fenechiu, dar si Damian Bogdan, sunt acuzati ca i-au mituit pe directorii mentionati pentru ca societatea pe care o conduceau, SISEE Moldova, sa cumpere de la firmele controlate de liberal, si anume SC La Rocca SRL, Sc Tehnorom SRL, SC Fene Grup SA si SC Europlus SRL piese de schimb si transformatoare pentru reteaua de distributie a energiei electrice „fara sa respecte prevederile legislatiei cu privire la achizitiile publice”. De asemenea, procurorii au mai notat in actul de acuzare ca desi piesele de schimb si transformatoarele furnizate de firmele lui Fenechiu erau vechi si ruginite, aceste produse au fost platite de SISEE Moldova ca si cum ar fi fost noi.
Comentarii
    • Ia vezi cu cine iti umbla femeia,copiii nu trag pe nas ceva etno,parintii iti sunt sanatosi,in frigider ai ceva,vreun cancer…ceva prin familie?Ia vezi,intereseaza-te mai mult de familia ta si de grijile din casa ta si lasa-i pe altii.Scarbe de barfitori….nu v-ar mai rabda Dumnezei de atata rautate si barfa pe capul vostru.

  • Sa fie arestat de urgenta.Puscarie Fenechiule.La puscarie,la puscarie la puscarie.Sa fie chemat puscariabilul si verificat totate contractele avute in urma licitatiilor si o sa constatati ca urmeaza si arestarea acestui individ.

    • Huoooo….arde-v-ar focu de barfe,ati terminat toate grijile personale si v-a ramas lumea din oras.Nu va uitati in gradina voastra ,va rugati de raul altora.O sa vi se intoarca dublu.Nici nu stii cand dai peste o baba si faci parnaie sau te omoara unu pe trecere de pietoni.Sa-ti amintesti atunci cat ai dorit raul altuia,indiferent ca e mare sau e mic.

Adauga un comentariu