Actualitate

Femeia care a provocat cutremurul de la UMF, anihilata de Finante

Publicat: 27 apr. 2012
1

@ Sorina Marginean, fosta sotie a directorului de Comunicare de la UMF Iasi, este protagonista unui nou scandal financiar in lumea buna a Iasului @ Reporterii BZI au descoperit in urma cu cateva luni smenurile facute printr-o societate de casa a UMF, iar cei de la Finante au confirmat ancheta efectuata de jurnalisti @ Sorina Marginean a vandut societatea unui cetatean bulgar, care nu poate fi gasit nicaieri @ Ea este nemultumita ca a fost obligata sa plateasca prejudiciul impreuna cu SC Econgres SRL

Inspectorii de la Directia Generala a Finantelor Publice Iasi (DGFP) au stabilit ca Sorina Marginean, fosta Ciureanu, sa achite in solidar cu firma Econgres SRL suma de 5,7 miliarde lei vechi catre statul roman. Ea este fosta sotie a lui Adrian Ciureanu, directorul de Comunicare de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi. Geloasa pe acesta, femeia a mers la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si a depus toate probele pe care le avea impotriva sotului sau si, implicit, impotriva rectorul Vasile Astarastoae si a celorlalti acuzati din dosar. Numai ca, acum, Sorina Marginean a fost prinsa in propria capcana. Firma Econgres a fost abonata ani de zile la banii de la UMF Iasi. Reporterii BZI au atras atentia inca de la finalul anului trecut cu privire la situatia financiara a firmei Econgres si la jongleriile facute de Sorina Marginean, cea care era administratorul firmei. Pe 29 februarie 2012, angajatii de la Finante au emis o decizie prin care Sorina Marginean este obligata sa plateasca datoriile in solidar cu societatea. In urma cu cateva zile, ea a atacat decizia la Tribunalul Iasi, in speranta ca va anula actul emis de Finante.

Golania de la Econgres

In ancheta publicata de reporterii BZI se facea vorbire si despre o eventuala evaziune fiscala. Societatea Econgres SRL a fost infiintata in 2003. Avand in vedere calitatea lui Ciureanu la UMF Iasi, majoritatea evenimentelor din lumea medicala ieseana au fost organizate de firma in cauza,  prin contracte semnate cu institutia de invatamant superior, bineinteles contra unor sume consistente. Societatea a avut incasari de zeci de miliarde de lei vechi in ultimii ani. „La aceasta societate au fost savarsite o serie de fapte grave, al caror scop principal a constat in prejudicierea bugetului de stat prin nedeclararea impozitelor si taxelor si sustragerea de la plata acestora, toate cu acordul tacit al organelor de stat, in speta functionari de la Finante care nu au intreprins nici un demers pentru remedierea deficientelor”, se precizeaza intr-un document intrat in posesia jurnalistilor de la BZI.

Pentru ca nu a depus declaratiile de impozite si taxe din luna septembrie 2009, societatea figureaza pe lista contribuabililor declarati inactivi. Asta desi continua sa-si desfasoare activitatea. In prezent are de platit catre bugetul statului roman 5,7 miliarde de lei vechi. Din informatiile detinute, activitatea firmei a fost coordonata din punct de vedere financiar de Claudiu Octav Despea, cel care a fost raspunzator de departamentul de contabilitate al firmei. In perioada 2008 – 2009, cifra de afaceri a crescut semnificativ si, in acest context, au fost acumulate datorii destul de mari la bugetul de stat.

A vandut societatea

Pentru a se sustrage de la plata restantelor, Claudiu Octav Despea si Sorina Margineanu au inceput sa instraineze bunurile aflate in patrimoniul societatii. Chiar daca inspectorii de la Finante ar fi trebuit sa instituie sechestru asigurator pe bunuri, s-a reusit transferarea acestora pe numele tatalui Sorinei Margineanu. Asta in conditiile in care organele statului aveau obligatia de a face tot ce se poate pentru a recupera datoriile pe care le avea societatea. Din cauza ca risca sa raspunda cu bunurile personale pentru prejudiciul adus societatii, Sorina Margineanu a cesionat partile sociale ale firmei catre un oarecare Yanakiev Dimitar Velikov, un cetatean bulgar care nu va putea fi gasit niciodata. In ultima declaratie fiscala, depusa de societate pe 14 octombrie 2009, a fost scrisa si o declaratie rectificativa la impozitul pe profit prin care a fost diminuata obligatia de plata la suma de 40.000 lei. La scurt timp dupa aceste smecherii contabile, firma a fost vanduta. Pare a fi vorba despre o vanzare fictiva, pentru ca firma are sediul social unde il avea si inainte, pe strada Vasile Lupu nr. 85.

Apararea

„Simplul fapt ca intre reclamanta si firma SC Econgres SRL, constatata insolvabila de la data de 28.11.2011, au existat legaturi actionariale pana la data de 4 noiembrie 2009, nu dovedeste in nici un fel reaua-credinta a acesteia la momentul cesionarii. Nu se poate sustine faptul ca fostul administrator a fost de rea-credinta motivat de faptul ca ar fi cesionat societatea care era perfect solvabila la cesionare”, a declarat Sorina Marginean in plangerea adresata instantei de judecata. „Concluzia este ca la momentul cesiunii societatea functiona, avea activitate, avea contracte in derulare, avea creante de incasat, nu era o societate in stare de insolvabilitate, iar activul era mult mai mare decat pasivul societatii. In aceste conditii, cesionarea nu a fost in nici un fel determinata de vreo dorinta de fraudare a statului, ci de problemele personale ale reclamantei care s-a despartit de sotul ei si nu a mai putut sa se ocupe de administrarea societatii”, se mai precizeaza in plangerea depusa pe masa judecatorilor.
Comentarii
 • si ce e nou ? o persoana care a avut curaj sa demaste mafia patronata de astarastoaie e atacata de acestia…inca nu ati inteles ??

 • Mosule nu cred ca e vorba de curaj, mai degraba de razbunare. Dar indiferent care e motivul, e clar ca au fost facute multe aranjamente cu umf-ul si ca Arestoaie si clica nu sunt straini de afacerile astea. Nu se asteptau ca o afacere de divort sa le strice ploile si sa-i dea pe tava dna-ului. Ale dracului afacerile astea de divort, multe afla lumea prin targ despre oameni asa zisi integri si seriosi de la fostele sau fostii parteneri.
  Tremura multi in chiloti….

 • Cu alte cuvinte cucoana s-a infruptat ei ea din banii UMF-ul ani de zile, dupa care l-a dat pe barbat-su in gatul dna-ului, sperand ca va iesi basma curata.
  Asta nu albeste situatia celor de la umf, dimpotriva, reiese ca afacerile ilegale nu se limiteaza e-platforma si la proiectele europene. Nu e exclus ca toate dezmaturile organizate la umf de firma lui ciureanu sa fi fost facute pe bani multi, mai multi decat necesarul, bani impartiti apoi intre smecheri. Smecherii sunt aia care semnau pt banii astia si care erau la curent, cautati lingaii lui Arestoaie.

 • N-a aparut inca Razvanul-nazdravanul sa aflam cum nasul lui e o vicima amasinatiilor unei femei razbunatoare, fosta nevasta a lui Ciureanu. el fiind de o onestitate neegalata? Nici Hormonul, sluga Arestoiului, sa-l sustina pe Razbrebenel?
  Or fi bolnavi, baietii… sau nu si-au revenit dupa cheful monstru de aseara cand au sarbatorit caderea guvernului lui MRU, ca astia sunt de-ai lor si de-ai sefului si pot sa-i convinga mai usor de „nevinovatia” arestoiului.

 • Eu stiu ca UMF-ul n-a platit nici un leu firmei Econgres srl. Asa-zisul contabil Despea este cel care a creat datoriile la stat si tot el a aranjat vanzarea firmei cetateanului bulgar. Dovada cea mai clara este ca sediul Econgres srl este la Despea acasa, pe str. Vasile Lupu nr. *5.

  Astarastoae n-are nici o vina pentru ce s-a intimplat la Econgres srl, poate doar aceea ca a tolerat-o pe Marginean atatia ani pe langa el.

  Si sa nu credeti abureala aia ca a vandut firma din cauza „problemelor personale ale reclamantei care s-a despartit de sotul ei si nu a mai putut sa se ocupe de administrarea societatii”. Asta e o mare minciuna fiindca despartirea a avut loc in anul urmator si fiindca Despea si Marginean au facut o noua firma Econgres Medical Events cu acelasi domeniu d activitate pe care au inregistrat-o pe numele socrului ei, Sorin Marginean. Finantele ar trebui sa porneasca repede si pe urmele firmei asteia care are si ea mari datorii la buget. Spun repede fiindca Marginean povesteste celor care au timp s-asculte o secatura de delatoare si o mincinoasa imputzita ca vrea sa plece in Germania sau Austria, de parca acolo nu poate fi prinsa.

  Cei de la Fisc si de la ITM trebuie sa-l ancheteze si pe Despea care a muncit la negru in toate firmele Marginenei fiindca are sechestru pe toate bunurile pentru falimentarea altei firme. Sa mai stie cei de la Fisc faptul ca Despea are mare experienta in a da foc la toate actele care-i vor putea dovedi vinovatia. Tot Despea a furat din firmele Marginenei cit a putut el bea prin toate birturile orasului asta impreuna cu prietenii lui politzistii vinduti care i-au invatat pe Despea si pe Marginean ce trebuie sa declare mincinos pentru ca sa-l bage in puscarie pe nenorocitul de Ciureanu. Mare bou Ciureanu asta, sa stea el langa asa lichea atitia ani…

  Asadar, vedeti ce se intimpla la Econgres Medical Events si luati-i lui Despea actele ca le va da sigur foc.

 • PeNaLul Arestoaie vrea sa se bage in politica ca de altceva nu e bun. El are stofa de sef incapabil, nu mai mult…..munca e pt prosti. Da are si prosti care sa-l sustina; or sa sara toti doctoroii din oras sa-l voteze, cu mic si mare, toate famigliile ce-si fac veacul la UMF si in spitale, buni, prosti, n-are importanta. Sa mai scriem odata comentariul cu petitia pt Arestoaie ca miine il vedeti deputat sau senator si o sa va intrebati cine l-a votat pe penalul asta si sa inteleaga boborul la cine se duce la cabinet!foarte interesanta lectura desi despre unele nume se stia ca sint apropiate lui Astarastaoie, ii cara unul servieta, altul tucalul. A naibii petitie! o sa le ramina multora in git semnatura aia pentru un escroc ca arestoaie. Sa amintim cine a semnat pt escroc si cine il sustine pina in pinzele albe desi escrocheria Arestoiului e fara dubii: pai dimofte, bulgaru iliescu colega de la iml si cu dorinel acelasi nume, niste tinerei fara minte ce s-au intors cu coada intre picioare de prin vest si ii plang la usa lui arestoaie ca sa le dea si lor ceva in umf, unul iliescu si inca una, doamna d.ungureanu, lady azoicai, conu branisteanu, coana vulpe, tovarasul paduraru ala cu plagiatul, studentele si bomba, familia burlea in par, vulpoi,onofriescu, dumitrascu,caruntu,forna noul decan de stomatologie,ioan costea,lucian burlea, tircoveanu, si altii, multi altii, grigoras, bogdanici….si sa nu o uitam pe lady diana cempoi si Hadrian covrigul, bineinteles, florentina severina si finul Razvan Constantinescu cu familia. Numa lume buna, unu si unu, oameni cinstiti si cu frica lui Dumnezeu, traiesc modesc si nu iau spaga, nu fac afaceri cu examene si sint toti destepti si corecti. o sa-i dea la ziar ca exemplu. daca vreti alte nume cautati petitia @adevar si probitate@ ii gasiti pe toti pe tava, toti oamenii de bine si cinstiti ingrijorati desoarta domnului Arestaoie si de a lor, ca daca se duce arestoaie se duc multi.

 • Bai „poftim Petitia”, tu nu cumva esti o secatura de doctor din IML care-ai stat pe langa Astarastoae ani de zile ca acum, cind nu mai esti agreata, sa scrii tot felul de minciuni jegoase despre colegii tai?

 • Satelit, de unde stii matale ca umf-ul n-a platit nici un ban firmei Ecocongress?
  Esti in cardasie cu ei? ca daca stii amanunte de-astea esti de-al casei baiete. Si daca esti de-al casei ai tot interesul sa explici ca arestoaie si clica sint nevinovati.
  Si ce mai stii matale despre afacerea asta? ca devine interesant.

 • Bai contra petitie, petitia aia e publica, deci care e ma mizeria?
  Oamenii cand semneaza ceva trebuie sa fie responsabili sa stie ce fac.
  Au semnat, acum sa suporte.
  Care sunt bai minciunile jegoase despre doctori? ca arestoaie a un afacerist pe bani europeni si o nulitate in profesie?

 • da, da, ce si-ar dori „cinstitii” astia din UMFEu sa dea vina pe fosta nevasta a lui Ciureanu si numai pe ea!
  Iar o sa scoata scenariul cu victimele nevinovate

 • vai de mine, ce rai sunteti?
  valuati voi de cetateanul de onoare al orasului, rectorul umf-ului votat de trei sferturi din cadre didactice?
  O somitate a medicinii romanesti, exemplu de reusita pt tineri?
  Vai, da rai si nerecunoscatori mai sunteti oameni buni!

 • Daca sint nevinovati, de ce cei de la umf tergiverseaza inceperea procesului? interesul unui om nevinovat e sa dovedeasca acest lucru cit mai repede.

 • Intradevar contabilul este de vina.Mare descoperire, bine ca sa rezolvat cazul.Da cand patronul cumpara amantei bijuterii de mii de euro din banii firmei lu nevastasa nui bai, cand da spaga din banii firmei lu nevastasa lui Arestoaie sau ciracilor lui nui bai.Cand furi din banii unei institutii de stat cum ar fi IML-ul nui bai, acolo este voie sau chiar indicat sa iti cumperi zeci de case si sa le treci pe numele odraselor,sa falsifici alcolemii pe bani grei este voie, sa joci la cazinouri si sa iti bati nevasta pentru ca ai pierdut o mica avere este voie sau chiar indicatat . Intradevar contabilul este de vina de toate porcariile si smenurile facute prin proiecte europene.Cred ca trebuiesc arestati toti contabilii din romania ca sa nu mai fie atatea probleme.Da totusi se mai pune o intrebare ,cu mult prea cinstita fata a doamnei Dana Drugus ce facem ca este si ea un pic de contabila , pe langa meseria cea mai veche din lume pe care o profeseaza cu succes in UMF, o mai arestam inca o data sau dam vina tot pe nevasta geloasa si contabilul betiv? Conabili betivi si nevestele geloase au dat jos si guvenul din cat se pare.Adrieni Vasilici, Dienute, Razvanei si care oti mai fi stati cumintei in banca voastra ca timpul le rezolva pe toate intr-un fel sau altul.

 • Da firmele lu nenea Adrian Ciureanu care au prejudiciat statul cu miliarde de lei nu spune nimeni nimic sau tot contabilul betiv cu nevasta geloasa sunt de vina?Ori poate ANAF-ul nu are voie sa le controleze?

 • Varianta asta cu vinovatia fostei neveste a lui Ciureanu si numai a ei, convine multora. Ce uita domniile lor e ca fara foc nu iese fum: doamna a spus ea ceva pt ca avea ce. Lucrurile nu sunt inventate ci reale.

 • Contabilului betiv SI MINCINOS.
  Stii prea bine ca mintzi cu nerusinare, bijuteriile n-au fost cumparate pe banii firmei pentru amanta, nevasta lui Astarastoae nici n-are firma, nimeni n-a furat din banii iml-ului, nimeni n-a cumparat zeci de case, nimeni n-a falsificat alcoolemii, poate doar FileDinPoveste si amantele lui, iar cei de pe linga Astarastoae nu joaca in cazinouri si nu-si bat nevestele. Si stii prea bine astea, jeg de contabil betziv care-i injuri azi pe cei ce te-au ajutat s-o angajezi pe netoata de nevasta-ta. Iar aprecierile tale la adresa Doamnei Drugus nu sunt doar mincinoase ci de-a dreptul mirlanesti, ceva asemanator cu afirmatia ca Margineanca l-a lasat pe barbat-su ca s-o poata lua in voie de la contabilul betiv si incompetent. Afla, imputzenie de contabil, ca Dana Drugus are infinit mai mult caracter si minte decit creierul Marginencei imbibat in ura si al tau ce pluteste-n alcool.

 • Nenea ce [email protected] contabil betiv@: matale te lauzi ca stii tot despre oamenii astia, inclusiv lucruri intime, deci ori esti unul dintre ei, ori esti extrem de apropiat. In ambele situatii parerea dumitale e zero barat, deoarece nu poti fi obiectiv.iar coana drugus nu e deloc o doamna, doar o tanti ajunsa ce, ca orice parvenita, isi arata prostia in orice imprejurare. doar sa deschizi ochii si sa vezi. Si daca tanti asta ar avea un picut de minte nu si-ar trimite slugile sa scrie tampenii pe forumuri ci ar sta la locul ei. si nici nu s-ar mai face de ras cu incercarile ei de-a parea intelectuala si s-ar screme sa-si dea doctoratul cu azoita vesela. un doctorat adevarat nu-l obtii lucrand in pauza de masa…sau poate tanti nu lucreaza pentru ce e platita si se ocupa in timpul programului de chestii personale?

 • In curind o sa aflam ca de fapt vinovata este femeia de serviciu de la UMF, conducerea fiind victima unei manipulari politice din partea dusmanilor declarati ai marelui rector Oaie.

 • Arestoaie nu e acuzat numai de matrapazlacurile facute cu Ciureanu, Drugus si Pieptu ci si de conflict de interese si delapidat fonduri europene. In plus, nenumaratele functii platite din bani publici il arata ca pe un individ hraparet, niciodata multumit cu ce are, convins ca e de neinlocuit si fara nici o rusine: nu a explicat niciodata cum un om normal, fara capacitati intelectuale deosebite, poate sa faca fata tuturor responsabilitatilor pe care si le-a asumat si pt care e platit.
  Poate sustinatorii lui ne explica performanta acestui om obisnuit ce nu s-a remarcat in cariera prin nimic.

 • @Trabant Pt cele sapte functii ale lui arestoaie exista un raspuns, pe care l-a dat ziarul Romania Libera acum vreun an… in articolul „cum poti ajunge rector publicand maculatura” se publica un clasament al rectorilor in care se vede nivelul slab al lui arestoaie. dar omul trebuie sa si traiasca si daca nu e destept atunci e smecher, deci se baga pe sub pielea cui trebuie si ajunge sus intr-o functie bine platita, pe urma in doua, urmeaza si a treia si tot asa…. pana ajunge sa se creada chiar destept si sa nu se mai poata opri.

 • Minciuni, minciuni si iar minciuni! toti mintiti, sinteti invidiosi pe un om ce munceste zi lumina, ce ajuta pe toti, al carui nume e asociat cu succesul si onestitatea!
  A fost lucrat pe la spate, afost jignit, umilit si i-a fost terfelita onoarea dar el tot in picioare si drept este!

 • cat de destept e arest-oaie se vede si din transmisia genetica catre rudele de gradul * platite din proiecte europene; de asta si-o fi cumparat la iml laborator de genetica sau nu, vai, era vorba cumva de o spaga impartita cu dienuta

 • Da severino, oaie e foarte destept, de asta l-au si facut cetatean de onoare al orasului si de-asta si vrea domnia sa sa se lanseze in politica: de destept ce e! N-ai vazut ce desteptaciuni avem in politica? Cum putea sa lipseasca domnul Arestoaie? E predestinat politicii, inclusiv cu progenitura desteapta pe care o va lasa mostenire. Cui? pai poporului domle, sa se bucure si oamenii de asa desteapta cum ne-am bucurat donsoara Eba!

 • @maculatura
  pai de-aia l-a si votat prostimea din umf asa puternic. venea unul bun, punea tunurile pe ei: ori munciti si publicati cum trebuie, ori va ia dracu si nu mai vedeti nici bani, nici congrese, nici avansari.
  unu ca arestaoie e interesat sa pastreze atmosfera „banii vin, pozitiile universitare la fel,noi publicam la editura Gr. T. Popa”
  tot de-aia s-a si inconjurat de destepti ca si el, prostul la prost trage. cine s-ar si inhaitat cu unul ca el daca nu alti prosti? ii ai in petitie, s-au repezit cu toate neamurile sa sustina maculatura.

 • Mai Stalinist, te-am depistat cine esti. O lepra dintre asa-zisii profesori care erau trimisi in vacanta in Austria si Grecia la asa-zisele cursuri de perfectionare organizate de ECongres, firma lui Ciureanu.Milioane de euro au intrat in buzunarele lui Ciureanu si de aici in cele ale lui OAIE.Daca DNA ar cerceta aceasta golanie ar constata ca e-learning este o gluma fata de hotia facuta cu aceste cursurila care erau trimisi prieteni dintre medicii de familie sa asculte ‘coferintele’ marilor personalitati-maculatura in frunte cu Oaie,Cepoi,Burlea cu sotia, Pieptu, Ungureanu, Azoicai cu Ivan, Dimofte si alti ciraci.

 • @satelit2 petitia aia e ca o carte de vizita. numele amintite de dumneata, si altele, nu se regasesc intamplator printre primii semnatari ai petitiei (si famigliile lor) …. grabiti sa-si arate slugarnicia fata de dr Oaie.

 • hahaha, smecherii se sustin si se acopera. cum sa nu semneze petitia mediocritatile alea tinute in brate de Arestoaie? cum mai ajung ei la congrese decit pe banii umefeului sau pe banii proprii? cine sa-i invite, cine sa-i bage in seama? s-au repezit tovarasii ca hienele sa semneze petitia, cu catel si purcel,sa vada seful ca au semnat, l-au sustinut,sint cu el la bine si la greu.

 • Bai Ciuhodaru si asistentele tale, mai postati voi pe bzi pana vei pierde alegerile si vei termina banii, ca dupa aia patronul-*-clase nu te va mai cunoste, libelula fara creier ce esti

Adauga un comentariu