Magazin

Femeia 3 in 1 – Cerintele asa-zisilor angajatori

Publicat: 01 oct. 2012
1

Pe internet, unde nimeni nu poate fi controlat, au aparut anunturi discriminatorii pentru tinere care isi cauta cu disperare un loc de munca.

Asa-zisi angajatori cauta asistente personale sau secretare gata sa renunte la prejudecati si sa accepte sa intretina relatii intime cu seful.

Aproximativ 900.000 de femei ajung sa reclame anual diverse forme de hartuire sau abuzuri sexuale, spun ONG-urile.

„Angajez secretara activitata office, menaj usor ocazional si disponibila pentru relatie intima pentru avocat de 35 de ani. Atragatoare, prezentabila si real disponibila”.

Cu alte cuvinte, femeia 3 in 1: sa aiba creier, sa fie o buna menajera, dar si o amanta pe masura. Asta isi doreste domnul Bogdan, dupa cum singur se recomanda la asa-zisul interviu, filmat cu camera ascunsa, la care participa si un reporter ProTv.

„Eu sunt o persoana franca si prefer sa lamuresc lucrurile de la inceput. Ca apoi vin si spun ca le hartui”, spune Bogdan.

„Aveti ceva dorinte mai speciale?”, il intreaba reporterul ProTv.

„In limitele normalului, sa spunem. Reclamatii in scris nu am avut”, ii raspunde barbatul.

Cat este dispus sa plateasca pentru toate aceste „favoruri”? 700 de euro pe luna, suma pentru care, recunoaste senin, multe domnisoare s-au aratat gata sa accepte orice sacrificiu.

Iata si o alta oferta venita din partea unui barbat ce se recomanda fost sportiv de performanta. Pentru salariul de 1500 de euro pe luna, pretentiile sunt pe masura.

„Nu am preferinte la culoarea parului. Nu ma intereseaza. Nici inaltimea nu ma intereseaza, ma intereseaza proportiile; inaltime cu greutate, formele, daca e supla, daca e grasa, asta ma intereseaza. Caut o persoana care vrea sa invete tot ce imi place mie si sa respecte ceea ce nu-mi place. Jobul este pentru mine personal, eu sunt jobul”, spune acesta.

„Pentru mine sexul este o arta, eu nu fac animalic sau doar de dorul de a face, cum fac toti ciobanii. Daca nu consider ca este cu cineva sa merite sa ajung la nivel de arta, nu mai fac nimic, nu ma intereseaza”, continua acesta.

Raspunsul l-ar putea afla din partea autoritatilor, care au spun ca asemenea oferte de munca sunt condamnate de actuala legislatie a muncii.

„Este o forma de discriminare, iar acolo unde apare expres disponibilitatea pentru intretinerea de relatii sexuale putem vorbi inclusiv de aspectul penal. Noi am sanctionat astfel de cazuri care se referau la criterii care nu ar trebui sa se regaseasca in fisa postului: aspect fizic placut, criteriul de varsta”, a precizat Csaba Ferenc Asztalos, presedinte CNCD.

Din datele Asociatiei Femeilor din Romania reiese ca in fiecare an 900.000 de tinere sustin ca ar fi supuse unei forme de discriminare.

12,3 % dintre participantii la un studiu au declarat ca au auzit de acest fenomen. Cei mai multi s-au plans de limbajul cu conotatie sexuala si priviri sau atingeri nepotrivite.

Incercarea de a avea relatiile sexuale cu forta sau prin amenintare au fost mentionate in putine cazuri.

Sursa: Pro TV
Adauga un comentariu