Economic Local

Faza cea mai severa a crizei din Europa a ramas in urma, considera Barroso

Publicat: 04 apr. 2013
1
Faza cea mai dificila a crizei economice in Europa a ramas in urma, a declarat miercuri, 3 aprilie, la Praga, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, dupa intalnirea cu prim-ministrul ceh (de centru-dreapta) Petr Necas, transmite agentia de presa CTK.
‘In pofida tuturor problemelor cu care ne confruntam permanent, Uniunea Europeana a trecut de faza cea mai grava a crizei’, – a subliniat seful Comisiei Europene, dupa intalnirea cu Necas.
Evolutiile recente din Cipru, potrivit acestuia, au intensificat eforturile Comisiei Europene privind reformarea sectorului bancar.’Daca sistemul unic de supraveghere ar fi fost deja in lucru, ar fi fost mai usor de rezolvat problema Ciprului’, a opinat Barroso, citat de CTK, scrie financiarul.ro.
Seful Comisiei Europene efectueaza o vizita de doua zile la Praga, unde miercuri, in prezenta sa si a presedintelui ceh Milos Zeman a fost arborat in mod solemn drapelul UE deasupra Castelului din Praga. Dupa aceasta ceremonie, seful statului ceh a semnat adaugirea la Tratatul de la Lisabona, care la vremea respectiva nu a fost semnata de fostul presedinte ceh, Václav Klaus.
Adaugirea la Tratatul de la Lisabona, semnat la 8 octombrie anul trecut, de aproape toate statele UE, prevede crearea unui mecanism european de stabilizare financiara. Acest mecanism nu este o institutie separata financiara a UE, functionand in baza unor acorduri intre statele membre ale Uniunii.Adauga un comentariu