Local

Fast-food amendat cu 2.000 de lei de OPC

Publicat: 14 sept. 2012
1

Un fast-food din Iasi, situat in apropierea a trei scoli, a fost amendat cu 2.000 de lei de OPC pentru ca servea clientilor carne de pui, direct din chiuveta. La aceasta unitate nu s-au gasit actele necesare desfasurarii activitatii. Irina Lucia Blanariu, care detine o intreprindere individuala, „Luci”, a fost controlata de inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Iasi, iar in urma verificarilor, s-a constatat lipsa autorizatiei eliberate de DSVSA pentru activitatea efectuata. O cantitate de 15 kilograme de pui refrigerat era depusa intr-o chiuveta, fiind ignorate total conditiile de depozitare impuse in acest caz. De asemenea, termenul de valabilitate nu era specificat pe eticheta produsului. Mustele roiau „ca la ele acasa” in spatiul de prelucrare a alimentelor, fiind oprite doar de o plasa proptita in geam. Administratorul societatii a dat vina pe clienti pentru prezenta mustelor, motivand ca acestea intra pe usa folosita de acestia. Fast-food-ul „Luci” este situat in preajma Grupului Scolar Mihail Sturdza, a Grupului Scolar de Telecomunicatii si a Colegiului Tehnic I. C. Stefanescu.

„Operatorul economic a fost sanctionat pentru lipsa documentelor de însotire a pieptului de pui, care urma a fi prelucrat si servit consumatorilor. Amenda contraventionala în valoare de 2.000 lei, a fost aplicata azi. Totodata am transmis catre DSP o adresa prin care solicitam un control la aceasta unitate pentru a verifica conditiile igienico-sanitare”, a declarat Daniel Piftor, comisar-sef CJPC Iasi. Acest control efectuat de comisarii OPC a vizat fast-food-urile din preajma unitatilor de invatamant.
Comentarii
  • domnilor de la OPC cit credeti ca v-ar costa spitalizarea sau mai bine spus spaga la doctor ca sa va faca sanatos plodul dupa ce a crapat in el o gustarica cu toxine ????????? si dumneavoastra puneti amanda de 2**0 lei ???????????? eu zic si cred ca cei in cauza va platesc si ati pus o amenda doar de ochii lumii.

Adauga un comentariu