Local

Fara uniforme pentru vatmanii si soferii Companiei de Transport Public Iasi

Publicat: 13 oct. 2016
1
Licitatiile organizate de RATP Iasi pentru achizitia de uniforme destinate soferilor si vatmanilor nu au avut rezultatele asteptate, intrucat firmele care s-au aratat initial interesate s-au retras pe masura ce regia a intrat in faliment si a fost inlocuita de Compania de Transport Public Iasi. Daca la licitatia din luna ianuarie nu s-a prezentat niciun ofertant, RATP a marit bugetul de achizitie in cazul licitatiei organizate in luna iulie pana la suma de 470.000 lei. Chiar si asa, declararea oficiala a falimentului RATP in luna septembrie a speriat firmele de profil, din cauza lipsei de fonduri din cadrul regiei devenite intre timp CTP Iasi.
 
Conducerea firmei de transport a sugerat insa faptul ca o noua procedura de achizitie va fi reluata de aceasta data prin intermeriul CTP Iasi, cu acelasi caiet de sarcini. Conform caietului de sarcini, este vorba despre achizitia a 483 de uniforme la un pret mediu de 973 lei bucata, acestea fiind compuse din sacou, vesta, camasa, cravata/esarfa, pantaloni/ fusta si sapca. 
 
Spre deosebire de RATP Iasi, care a ajuns la un prag istoric al datoriilor, se estimeaza ca noua companie CTP Iasi isi va permite achizitia de uniforme. Estimarile pentru anul fiscal 2016 arata un profit în valoare de 141.000 lei in cazul CTP Iasi, asta în urma preconizarii unor venituri totale în suma de 55.496.000 lei si a unor cheltuieli totale de 55.355.000 lei. De asemenea, noua societate estimeaza pentru anii 2017 si 2018 venituri de 97.514.000 de lei, respectiv 99.757.000 de lei.

„Au fost fundamentate veniturile tinând cont de nivelul estimat al cererii pentru anul 2016, iar cheltuielile au fost stabilite în functie de planul de transport, numarul de mijloace de transport necesar pentru acoperirea tuturor traseelor, volumul cheltuielilor materiale, consumurile specifice normate, prevederile legale privind amortizarea mijloacelor fixe, contributiile stabilite de lege aferente drepturilor salariale, precum si de nivelul estimat al indicelui de crestere al preturilor pe anul 2016″, au precizat reprezentantii municipalitatii iesene. 
Comentarii
Adauga un comentariu