Actualitate

Familia unui deputat iesean a prosperat pe spatele unor contracte cu bani publici

Publicat: 04 iul. 2016
1

Un parlamentar iesean a reusit sa faca o avere in ultimii ani, de pe urma a mii de elevi care au urmat cursurile unor unitati de invatamant deschise de firmele acestuia @ Sumele au curs in conturile familiei cu nemiluita, la mijloc fiind chiar fonduri europene @ Cu toate acestea, rata scolarizarii a fost extrem de mica, iar investitiile in FEG s-au dovedit a fi doar apa de ploaie

Un parlamentar iesean, condamnat la inchisoare pentru conflict de interese, a ajuns o adevarata sugativa a banului public. In ultimii ani, firmele social democratului Anghel Stanciu au prins numeroase contracte cu statul, de pe urma carora familia acestuia a adunat o avere. Prin Fundatia Ecologica Green (FEG), familia lui Anghel si Cristian Stanciu a reusit sa adune o suma uriasa, de pe urma unor proiecte derulate cu fonduri europene si care au vizat cursuri de formare profesionala pentru sute de persoane. In ultimii ani de zile, prin FEG, familia Stanciu a dat lovitura dupa lovitura, proiectele europene curgand intr-una. Majoritatea s-au axat pe programul POSDRU, cel legat de dezvoltarea resurselor umane si de unde FEG a ridicat milioane de lei.

De exemplu, prin Organismul Intermediar al Programului Operational pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (OI- POSDRU) familia Stanciu a ridicat 1,6 milioane lei. De pe urma Autoritatii de Management POSDRU, in urma unui acord de parteneriat, a mai incasat 3,5 milioane de lei. Alte cateva contracte de finantare derulate prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) i-au mai bagat in buzunare lui Stanciu cateva sute de mii de euro in ultimii ani de zile. Prin aceste fonduri, reteua FEG a ajuns ca din Iasi sa se dezvolte si in alte zone ale tarii. Mai pot fi amintite si fondurile incasate de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Suceava, in valoare de 48 mii lei si care au presupus incheierea unui contract de prestari servicii.

Retea de capuse

Fundatia Ecologica Green (FEG) s-a extins de altfel peste tot si a ajuns sa cuprinda de la gradinite, la scoli primare si chiar licee, in orase precum Iasi, Bucuresti, Pitesti, Constanta, Sibiu, Bacau, Brasov, Targoviste, Ploiesti si altele. Pe langa aceste unitati de invatamant, au mai aparut scoli postliceale cu profil sanitar, dar care in timp au ajuns sa aiba specializari de tot felul. Cursurile FEG au fost atat de bune ca, in prima sesiune de examen de bacalaureat din 2015, niciunul dintre cei 13 candidati din Bucuresti nu au promovat examenul maturitatii. Culmea, in anul precedent, liceul din Capitala a inscris zece elevi la Bacalaureat, dintre care sase au picat. Tot rata de promovare zero a avut si unitatea de invatamant din municipiul Pitesti.

Citeste si:  Santaj de proportii la fabrica de diplome FEG! – FOTO, VIDEO

In cazul FEG, in ultimii ani de zile, lucrurile au fost mult mai complicate. Familia Stanciu a obtinut, in conditii extrem de dubioase, de la primarie, imobile in tot orasul. Pe vremea fostului edil Gheorghe Nichita, aceasta familie a prosperat si astfel a reusit sa deschida scoli si gradinite peste tot. Asta nu i-a impiedicat sa faca si evaziune fiscala. Cotidianul BUNå ZIUA IASI a aratat in repetate randuri ca, la FEG se practica chiar si evaziunea fiscala.

De exemplu, intr-un spatiu luat de la primarie in zona Pacurari nr. 47, unde se fac cursuri de formare profesionala cu taxa, la momentul in care a inchiriat locatia de la municipalitate, fundatia era obligata sa nu deruleze activitati comerciale aici, ci doar cele non-profit! Nu a fost deloc asa. Practic, FEG incaseaza sume imense pentru organizarea unor cursuri de formare profesionala sau eliberare a unor diplome de absolvire, iar banii se scurg catre buzunarele familiei Stanciu.

Citeste si:  EXCLUSIV! Doi politicieni din Iasi au fost surprinsi in imagini scandaloase – VIDEO CAMERA ASCUNSA

Din 2004 si pana in prezent, pentru afacerile familiei Stanciu, primaria lui Nichita a trucat trei licitatii. Firma Top Consult SRL, unde asociat unic figureaza Cristian Stanciu, a pus mana pe alte trei spatii comerciale. Este vorba de pergola de pe strada Carpati, din fata Oficiului Postal Nicolina, de spatiul pe strada Pacurari numarul 71, parterul blocului 478, si de un imobil tot de pe strada Pacurari 51. La fiecare licitatie organizata pentru inchirierea celor trei spatii, au participat numai cate doua firme, ambele controlate de familia Stanciu. Acestea au fost numai preambulul. Au ajuns sa organizeze cursuri peste cursuri, iar cei care dau bani grei, fie nu beneficiaza de nimic ulterior, fie nu primesc edcuatia cu care se lauda atat cei de la FEG.
Comentarii
  • POATE NE LAMURITI FIUL ACESTUI PENAL NU ESTE SI CONSILIER LA JUDET SAU PRIMARIE NU MAI RETIN BINE ? ACEST ANGHEL STANCIU CARE S-A LUPTAT PENTRU PENSII SPECIALE IAR EU CARE AM MUNCIT 35 ANI CINSTIT 8 ORE PE ZI 6 ZILE PE SAPTAMANA FARA ZILE LIBERE LA SARBATORI SI CONCEDIU LIMITAT AM O PENSIE CARE IMI PERMITE SA SUPRAVETUESC NU CA ACESTI NERUSINATI DE PARLAMENTARI CARE BENEFICIAZA NUMAI DE DREPTURI SI BANII MULTI FARA SA FACA NIMIC PENTRU TARA CI NUMAI PENTRU EI .SA LE FIE RUSINE DACA MAI AU OBRAZ .

  • Iar publicatia ”independenta” 7EST condusa Gabriel Gachi – Milogul isi are sediul in una din cladirile clanului Stanciu, la fosta Casa a Modei.

Adauga un comentariu