Actualitate

Facultatea de Medicina Dentara a prezentat proiectul MedCareer, unic in Romania – FOTO

Publicat: 20 nov. 2015

Facultatea de Medicina Dentara a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi a incheiat cu succes un proiect cofinantat din Fondul Social European. MedCareer are ca obiectiv principal dezvoltarea si furnizarea serviciilor de consiliere in cariera si imbunatatire a competentelor in domeniul medicinei. MedCareer este unic in tara, toate disciplinele cu impact practic ale medicinei dentare si toate echipamente care vor sluji fiind o zestre a facultatii pentru centrele de excelenta si pentru practica de zi cu zi, pe care studentul o va face.

„Este o premiera nationala, care isi lanseaza echipamentele in totalitate si care vizeaza workshop-uri cu studentii. Acestea s-au realizat pe timpul derularii proiectului. Pana in prezent, avem un bilant surprinzator a numarului foarte mare de studenti care au venit doar ca sa vada ce se intampla”, a declarat prof. univ. dr. Norina Forna, decanul facultatii de medicina dentara a UMF Iasi. Robotul de cea mai inalta tehnologie va elimina folosinta amprentelor, deoarece acestea vor fi inregistrate in sistemul optic.

„Foarte multe elemente se pot realiza intr-o ora, lucru care este de o eficienta maxima in activitate. Nu putem ignora si alte lucruri achizitionate si care vor intra in practica de zi cu zi, cum ar fi simulatorul de chirurgie laparoscopica. MedCareer este centrat pe student si pentru student”, a adaugat prof. univ. dr. Norina Forna. In scopul cresterii sanselor de integrare pe piata muncii, 5050 de studenti de medicina si medicina dentara au avut parte de beneficiile acestui proiect. In cadrul conferintei de presa de vineri, 20 noiembrie, au fost prezentate live zece workshop-uri, ce au redat interactiunea directa dintre expert-tutore-student, asa cum s-a derulat in cadrul activitatilor proiectului MedCareer.
Adauga un comentariu