National

Facilitati pentru intreprinzatori

Publicat: 16 mai 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:12450;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Programul electoral al lui Eugen Benea, candidatul la primarie din partea Partidului Social Democrat Roman, cuprinde cateva propuneri care vin in intampinarea intreprizatorilor din Iasi.
Benea considera obligatorie deschiderea unui birou consultativ gratuit, la nivelul primariei, care sa gestioneze informatii si date din mediul de afaceri national si international, in interesul comunitatii locale de afaceri. Aceste date vor fi obtinute de la comunitatile de afaceri din orasele europene cu care Iasul are legaturi de infratire. Social democratul se pronunta pentru concesionarea sau vanzarea spatiilor comerciale, a terenurilor, la preturi accesibile intreprinzatorilor locali. De asemenea, este necesara facilitarea obtinerii autorizatiilor de functionare si reducerea cuantumului tarifelor, in special pentru micii intreprinzatori, precum si reanalizarea cuantumului taxelor locale si a criteriilor de stabilire a lor. Toate aceste lucruri vor fi coroborate cu o politica de eliminare a birocratiei si a persoanelor incompetente si corupte din cadrul primariei si al finantelor publice locale.
Candidatul PSDR a vorbit de o largire a evantaiului de facilitati si pentru firmele private sau de stat care angajeaza someri si persoane cu handicap. Capitolul cu nuanta social democrata din oferta electorala a lui Eugen Benea se refera la posibilitatile de sprijin pentru categoriile defavorizate de cetateni din municipiul Iasi (oras cu o rata a saraciei de peste 40%).
Sunt avute in vedere, in special, masuri de subventionare a pretului energiei termice pentru familiile cu venituri mici, printr-o mai buna gestionare si repartizare a fondurilor bugetului local. Se mai doreste alocarea de fonduri pentru copiii din familiile sarace sau pentru cei intretinuti de un singur parinte, in scopul asigurarii gratuitatii transportului in comun, materialelor scolare, imbracamintii si a sejurului in taberele scolare. Se va milita, de asemenea, pentru concesionarea unor terenuri in vederea constructiei de locuinte in sistem de parteneriat cu capitalul privat si pentru cumpararea de imobile de tip camin de la agentii economici si transformarea lor in locuinte sociale pentru persoane defavorizate.
Catalin ONOFREI
Adauga un comentariu