Magazin

Facebook anunta o noua schimbare. Vezi despre ce este vorba

Publicat: 24 iul. 2016
1
Chiar daca Facebook Live s-a bucurat de un succes enorm dupa lansarea sa din aceasta primavara, se pare ca functia este inca intr-un stadiu incipient, compania actualizand constant aceasta componenta a retelei de socializare. Facebook oferea utilizatorilor posibilitatea de a transmite de pe contul personal material video live timp de 90 de minute cu posibilitatea de a salva clipul intr-o forma care poate fi redata apoi oricand.
Paginile puteau opta pentru fluxuri video nelimitate, insa acestea nu puteau fi insa salvate pentru mai tarziu. Noul update al functiei „live” prelungeste insa timpul de inregistrare la 4 ore, pentru cei care doresc sa filmeze diverse evenimente cu o durata mai lunga. Aceste inregistrari vor fi apoi arhivate in mod normal, fiind salvate in tab-ul videos de pe profilul personal sau de pe pagina. Toate transmisiunile live erau insa pana in prezent realizate intr-un format nu tocmai prietenos cu ecranele widescreen. Motivul pentru care Facebook a recurs la aceasta strategie a fost faptul ca cei mai multi dintre utilizatori folosesc telefonul in mod portet, iar un flux video in format 16:9 nu ar fi potrivit pentru acest mod.
Se pare insa ca aceasta limitare va fi eliminata, utilizatorii putand transmite acum in mai multe moduri. Pe iOS, utilizatorii vor putea sa foloseasca in continuare modul 1:1 cu filmari patrate, insa vor avea si posibilitatea de a transmite in format 16:9 in format portret, care sa fie afisat pe tot ecranul atunci cand tii telefonul vertical, sau 16:9 in format „peisaj”, cand tii telefonul la 90 de grade. Pe Android insa nu va fi la inceput disponibil modul 16:9 portet.Adauga un comentariu