Eveniment-Social

„Extragerea gazelor de sist? Moratoriu ACUM! Referendum la europarlamentare!”

Publicat: 09 dec. 2013
1
Doctorul Tudor Ciuhodaru, initiatorul legii privind interzicerea extragerii gazelor de sist, ii solicita premierului instituirea de urgenta a unui moratoriu privind extragerea gazelor de sist atat la Pungesti cat si la Baile Felix intrucat nu exista studii de impact si nici consultarea populatiei. Totodata parlamentarul vrea ca simultan cu alegerile europarlamentare sa se organizeze la nivel national un referendum privind interzicerea fracturarii hidraulice si a mineritului cu cianuri in Romania.
„Domnule prim ministru. Din Pungesti, capitala luptei impotriva extragerii gazelor de sist prin fracturare hidraulica, cerem dreptate pana la capat si respectarea promisiunilor din decembrie 2012. Vrem ca vointa cetatenilor sa nu mai fie ignorata atat in ceea ce priveste Rosia Montana cat si extragerea gazelor de sist. Daca va e frica sa faceti acest lucru puteti sa luati in considerare si demisia
Poate nu ati aflat sau nu va intereseaza ca pe 9 octombrie Parlamentul European a recunoscut riscurile riscurile fracturarii hidraulice asupra mediului si sanatatii si a votat, chiar cu parlamentarii USL, completarea directivei de mediu cu obligativitatea studiilor de impact si a consultarii populatiei.
In timp ce companiile straine obtin tot ce vor impotriva vointei vasluienilor legea noastra, ce prevede interzicerea fracturarii hidraulice in valorificarea gazelor de sist, zace in sertarele Camerei Deputatilor. Va cerem sa opriti exploatarea de la Pungesti pentru ca nu exista nici studii de impact si nici consultarea populatiei si poate, asa cum si-a gasit timp pentru vizita de lucru in mina de la Rosia Montana, veti veni sa-i ascultati si pe romanii din Vaslui.
Pentru ca ne-am lamurit ca parlamentarii din Vaslui nu vor face nimic pentru ca aceasta lege sa fie adoptata le cer, in perspective regionalizarii, celor din Bacau si Iasi sa sustina acest demers legislativ pentru siguranta regiunii. In timp ce USL vorbeste de mana securitatii energetice desi resursele sunt valorificate de o companie straina noi vorbim de siguranta energetica concretizata in sanatatea noastra si in modul nostru de a ne castiga existenta.
Va reamintim ca rabdarea noastra nu e fara limite si ca ne rezervam dreptul de a protesta in continuare si de a initia o campanie de strangere de semnaturi in vederea unui referendum prin care va vom cere fara rezerve demisia. Voi aveti gazele, noi avem chibritul!”, spune medicul iesean.Comentarii
  • Domnule doctor, aveti toata sustinerea noastra si toata stima pentru modul corect si elegant in care ne reprezentati in Parlament. V-ati asigurat votul si sustinerea noastra!

  • domnule doctor vad ca va pricepeti la politica ca si la medicina ! ce sa faci doctor se chiama si cel care aterminat facultatea cu nota 5 !mai bine va-ti duce doctor la pungesti! nu de alta dar cine se aseamana se aduna ! a si am o curiozitate : de ce vati pus nr la masina UPU ?din stima pt. doamna cimpoiesu ?sau ca sa nu uitai unde lucrati ?

  • Domnule DOCTOR, sunteti un mare OM. Cei care au neuronii tociti de stat in fund nu inteleg legatura intre gazele de sist, spaga si poluare. Dar si acesti indivizi ar avea dreptul sa se exprime la referendum. Asa ca sustin aceasta propunere si am sa fac presiuni la parlamentarul ales de mine (printr-o scrisoare deschisa) sa ia atitudine in acest sens. Multumim! Si nu abandonati lupta

  • Hai sa nu lasam comunistii lui iliescu si mafiotii sa-si faca de cap si sa-si bata joc de noi 4 ani. Ar trebui judecati pentru tradare in frunte cu puscariasul nastase care a vindut petrolul, ca tot ce fac ei de cind au venit la putere e impotriva intereselor populatiei tarii. In UNgaria de la 1 ianuarie SE VA IEFTINI GAZUL cu 20%. La noi se va scumpi si gazul si benzina, ca suntem codusi de guvernul mafiot Ponta care parca ar vrea sa aiba soarta lui Ceausescu dupa cum se comporta.

Adauga un comentariu