Actualitate

Expozitia foto-documentara „75 de ani de la Pogromul din Iasi” la Palatul Culturii

Publicat: 23 iun. 2016
1

În cadrul programului dedicat comemorarii a 75 de ani de la Pogromul din Iasi, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” Bucuresti si Complexul Muzeal National Moldova (CMNM) Iasi anunta vernisajul expozitiei foto-documentare „75 de ani de la Pogromul din Iasi„, care va avea loc marti, 28 iunie 2016, ora 17:30, la Palatul Culturii – Muzeul de Istorie a Moldovei.

Citeste si: Picturi si sculpturi reunite in cadrul unei expozitii importante la Palatul Culturii

Conceptul expozitional vizeaza evidentierea cronologica a tragicelor evenimente suferite de populatia evreiasca la Iasi, în iunie 1941. Totodata, expozitia se constituie într-un gest simbolic, în memoria miilor de evrei ucisi în acele zile.

„Naratiunea foto-documentara este completata de câteva obiecte care au fost descoperite, în 2010, într-o groapa comuna din padurea Vulturi, Popricani, judetul Iasi, din care au fost deshumate 36 de victime evrei (copii, femei si barbati) provenind din aceeasi perioada. Evenimentul se înscrie în seria de manifestari intitulata „75 de ani de la Pogromul din Iasi” si organizata pe 28 si 29 iunie 2016 de catre Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel, în parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, CMNM, Institutul Francez, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Federatia Comunitatilor Evreiesti din România, Universitatea Alexandru Ioan Cuza si Biblioteca Centrala Universitara Mihai Eminescu”, arata organizatorii. 

Citeste si: Expozitie-eveniment la Palatul Culturii: „Aurul si Argintul Antic al Romaniei”
Adauga un comentariu