Actualitate

EXPLOZIV! Procurorii DNA trebuie sa-l ia la intrebari si pe Vasile Cepoi, cancerul sanatatii iesene!

Publicat: 31 iul. 2015
1

@ Acest personaj a ocupat in ultimii ani functii importante in conducerea sanatatii iesene, a fost chiar si ministru al Sanatatii, consilier al premierului Victor Ponta, iar acum este presedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor @ In timp ce Vasile Cepoi conducea sanatatea ieseana si chiar nationala, apropiatii sai puneau la cale un sistem de tip mafiot pentru capusarea banului public

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a prezentat pe larg in ultimele editii amanunte incendiare despre „mafia medicamentelor„, din judetul Iasi, o mafie care ruleaza anual zeci de milioane de euro, prin intermediul unor farmacii detinute de cateva familii. Totul se petrece cu complicitatea medicilor de la spitalele de stat, dar aceste sume uriase nu puteau fi decontate fara sprijinul „direct” sau „indirect” al lui Vasile Cepoi, „cancerul sanatatii iesene”.

Citeste si: In atentia procurorilor DNA! Dezvaluiri INCENDIARE despre mafia medicamentelor pentru cancer, din Iasi – FOTO

Acest personaj a ocupat in ultimii ani functii importante in conducerea sanatatii iesene, a fost chiar si ministru al Sanatatii, consilier al premierului Victor Ponta, iar acum este presedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor. Ei bine, pentru ca a ocupat toate functiile de conducere posibile, reusind chiar sa-l impuna pe Radu Tibichi, omul sau de incredere in una dintre cele mai inalte functii din Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Vasile Cepoi a girat jaful petrecut in ultimii 5-6 ani in sanatatea ieseana. Anual, in judetul Iasi, se cheltuie mii de miliarde lei vechi pentru serviciile medicale si tot nu se vede nicio imbunatatire. Nici nu ar avea cum sa se vada vreo imbunatatire din moment ce capii sanatatii iesene s-au infruptat serios din banii publici, fara pic de jena, cu complicitatea autoritatilor, reprezentate bineinteles de Vasile Cepoi, tinut in functii, indiferent de partidele politice care veneau la guvernare.

Citeste si: Clanurile care fura milioane de euro din sanatatea ieseana – FOTO

In timp ce Vasile Cepoi conducea sanatatea ieseana si chiar nationala, apropiatii sai puneau la cale un sistem de tip mafiot pentru capusarea banului public: medicii oncologi prescriau retete in numele unor pacienti care nu solicitasera decontarea serviciilor medicale. Retetele ajungeau la farmacii care le decontau de la Casa de Sanatate, dar medicamentele nu ieseau din stoc. Apoi acestea ajungeau la medici, care le vindeau bolnavilor la negru. In urma acestei afaceri, realizau profit si farmaciile, si medicii. Farmaciile decontau bani de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, iar medicii luau medicamentele gratis si le vindeau, pretul acestora fiind foarte mare.

Legatura dintre familia Ionascu si Vasile Cepoi

Pentru a pune bazele unui sistem mafiot aproape perfect era nevoie de cateva farmacii care sa poata rula acesti bani. Si atunci au aparut in scena farmaciile Farma Rod, Gabriela Farm si Adriana Farm, care deconteaza cei mai multi bani pentru medicamente oncologice. O analiza a cifrei de afaceri declarata de aceste farmacii in ultimii ani scoate la iveala niste amanunte incendiare. Astfel, procurorii DNA ar trebui sa verifice cum au facut doar cateva farmacii din Iasi, detinute de aceleasi persoane, familiile Ionascu si Rusu, rulaje de aproape 20 de milioane de euro in decursul unui singur an. Dupa cum arata si numele, Gabriela Farm este controlata direct de Gabriela Rusu si de sotul ei, Valerian Rusu. Conform Registrului Comertului, la Farma Rod apare ca asociat si administrator Bogdan Alexandru Ionascu, ginerele Gabrielei Rusu, dar si Dan Ionascu si Adriana Ionascu. La Farmacia Adriana apare ca administrator Mircea Rusu, fiul Gabrielei si al lui Valerian Rusu.

Toate aceste farmacii, care au activitate DOAR in judetul Iasi, au avut un rulaj in anul 2014 de aproximativ 900 de miliarde de lei vechi (profit declarat de 78 miliarde lei vechi, la o cifra totala de 58 de angajati). In acelasi an, una dintre cele mai mari farmacii din Romania, Sensiblu, a avut o cifra de afaceri de 1.250 miliarde lei vechi, la un numar de 2.205 angajati, reusind un profit de 80 miliarde lei vechi. Este greu de inteles pentru orice analist economic cum 3 farmacii care au activitate doar in Iasi si au doar 58 de angajati pot avea o cifra de afaceri si un profit aproape la fel de mare ca un lant farmaceutic URIAS, cum este Sensiblu.

Citeste si: „Fara numar” pentru cel mai smecher medic din Iasi

Informatii obtinute de redactorii BUNA ZIUA IASI din lumea medicala fac insa putina lumina in acest caz. Ei bine, intre familia Ionascu si Vasile Cepoi, baronul sanatatii iesene, exista o legatura extrem de stransa, ceea ce ar explica de ce farmaciile controlate de acesta si de apropiatii lui fac profituri de milioane de euro in fiecare an. Conform surselor BZI, Vasile Cepoi a fost vazut deseori in masina lui Bogdan Alexandru Ionascu, mergand la Bucuresti, la Ministerul Sanatatii. Practic, Vasile Cepoi este cel care l-a invatat pe Ionascu cum sa faca milioane de euro din sanatatea ieseana. Nici nu este de mirare acest lucru, din moment ce Vasile Cepoi a mai fost implicat intr-un scandal monstru, ramas deocamdata fara repercusiuni, la Iasi.

In timp ce era presedinte al Consiliului de Administratie al Spitalului Dr. C.I. Parhon, din Iasi, Vasile Cepoi a inchis ochii la toate golaniile facute de Adrian Covic, fostul manager al unitatii sanitare. Sa nu uitam ca Adrian Covic este urmarit penal de DNA Iasi pentru ca a luat mita de la furnizorii de medicamente care aveau contracte incheiate cu Spitalul Parhon. Ilegalitatile respective se petreceau cand Cepoi conducea consiliul de administratie, iar Covic era manager. Complicitatea lui Cepoi este explicabila prin faptul ca acesta a fost promovat in ultimii ani cu sprijinul familiei Covic. Asteptam reactiile institutiilor abilitate, politisti, procurori, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, mai ales fiind vorba de oameni suferinzi si de bani publici.
Va urma!
Comentarii
  • Tare va pricepeti la toate!Rasplata de la dumnezeu pentru povestile captivante,chiar daca sunt in reluare cu mici variatiuni va fi, cu siguranta, un tratament gratuit si cu medicamente cumparate „la negru” de la cei pe care-i pomeniti.Ati ajuns sa va roada cancerul prostiei care,desi nu doare,este letal,neavand leac.Doamne ajuta!

  • SUNTEȚI INVIDIOȘI, E UN MEDIC DE ESCEPȚIE CEPOI ! BOSTONUL ESTE PEPINIERĂ, CEI MAI CAPABILI IEȘENI DE LA ȚARĂ PROVIN. CONFERENȚIAR UNIVERSITAR, MAI NOU ! I-A DAT ASTĂRĂSTOAE POST LA UMF, POATE-L SCAPĂ. MEDIC ÎN ISTORIA MEDICINII, DAR ACTIVIST DE FRUNTE, ÎȘI ȚINE POSTUL DE LA IRO, CĂ DOAR N-O FI VEȘNIC LA BUCUREȘTI.POATE DA SFATURI MEDICALE ORICĂRUI MEDIC, AȘA-I DE PRICEPUT. SUCCESURI !

  • Asta nu este decât un „capo regime” pentru controlul pe linia ministerului sănătății in sistemul condus de „capo di tutti capi” Don Oaie. Lui Don Oaie „consigliere” ii este Dimofte, „capo regime” pe medicina legală e Dona Diana, iar „capo regime” pe Umf Don Peptoso. Detronarea lui Don Oaie a dus la o oarecare pierdere a controlului pe care acesta il exercita personal pe linia politica, a învățământului universitar medical si a colegiului medicilor. Pana nu sunt înlăturați toți urmașii lui Don Oaie nu se va schimba nimic.

  • si este in continuare la conducerea instiyutiilor statului pe care la devalizat , pe cine a uns de a ramas in funcțuine , aproape identic și putin la fel cu personagiul de a spitaluc cfr. pascani care a devalizat spitalul de 9miliarde ,nu acorda drepturile salariale angajatilor și rezista !

  • Uitati-va CUM domn director Robert de la casa de sanatate iasi aloca fonduri dupa ordinul lui Cepoi la la aboratorul praxis a dat ma I mult CA la spiridon CA policlinica SI aici e coada iar la praxis e gol dar deconteaza 1 miliard de lei pe luna. Alo DNA

  • EU OM CINSTIT CARE AM MUNCIT 35 ANI 8 ORE PE ZI SI 6 ZILE PE SAPTAMANA NU CU ZILE LIBERE DE PASTE CRACIUN SAU ALTI SFINTI TREBUIE SA PLATESC ANUMITE SERVICII MEDICALE ,IAR ACESTI BANDITI RAD DE MINE CA IMI CHIBZUESC PENSIA SI MA PUN LA PLATA DESI SI ACUM PLATESC CAS I-AS IMPUSCA PE TOTI .ACESTIA SUNT CRIMINALI .DOCTORII SI POCHII FAC AFACERI DIN SUFERINTA SEMENILOR DE SI AU JURAT PARSIVII LA INCEPEREA CARIEREI CA VOR SLUJI NECONDITIONAT OMUL IAR POCHII CA NU VOR IUBI ARGINTII .ARSI PE RUG ,PE TOTI MAFIOTII .CEPOI OARE NU-TI E RUSINE MAFIOTULE SI VOUA TUTUROR CARE VA BATETI JOC DE POPORUL ROMAN CINSTIT ? DERBEDEI ****** ,IN PUSCARIE CU VOI

Adauga un comentariu