Eveniment-Social

EXPLOZIV! O notarita renumita a fost ingropata de doi traficanti de droguri! Ieri, judecatorii ieseni au condamnat-o!

Publicat: 21 sept. 2016
1

@ Notarita s-a incurcat cu doi traficanti de droguri, desi nimeni n-ar fi crezut-o in stare @ Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au luat o decizie care i-ar putea schimba viata @ Traficantii au recunoscut totul inca de la inceput si astfel au ingropat-o si mai tare pe Aurora Cornea @ Femeia a autentificat un contract de comodat pentru o masina a carui proprietar decedase cu doi ani inainte @ A fost condamnat si secretarul notaritei

Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis condamnarea notaritei Aurora Cornea, la o pedeapsa de 8 luni de inchisoare, pentru comiterea infractiunii de fals intelectual. Aurora Cornea este notar la un birou din localitatea vasluiana Negresti. Alaturi de acesta a fost condamnat, tot la 8 luni de inchisoare, si Ion Pavel, secretarul sau de la birou. Acesta a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa. Judecatorii au dispus suspendarea pedepselor in cazul ambilor inculpati.

Desi notarita mentionata are o imagine buna, acesta a ajuns sa fie implicata in acest dosar dupa ce a acceptat sa autentifice un contract de comodat pentru un autoturism care apartinea unei persoane ce murise cu doi ani inainte de incheierea acelui contract. Respectivul document a fost descoperit de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi, in momentul in care i-au prins pe traficanti, in flagrant, cu drogurile in masina. La perchezitiile autoturismului respectiv, a fost ridicat si contractul de comodat incheiat la biroul notarului Aurora Cornea.

Traficantii au fost trimisi in judecata si condamnati deja de instantele iesene, iar povestea contractului de comodat a fost trimisa pe masa procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi. In luna februarie 2015, notarita a fost trimisa in judecata alaturi de Ion Pavel, secretarul sau de la birou, pentru comiterea infractiunii de fals intelectual. Alaturi de cei doi, au fost trimisi in judecata si George Simion Bahna, resprectiv Oprea Ciprian Rusescu, traficantii care au mers sa autentifice contractul de comodat.

Procurorii: „rezulta dincolo de orice dubiu ca la data de 13.06.2012, numitul Rusescu Mihai era decedat”

Spre surprinderea tuturor, desi pana atunci toti acuzatii au sustinut ca sunt nevinovati, cei doi traficanti de droguri au recunoscut absolut tot. Pentru a beneficia de reducerea pedepselor cu o treime, traficantii au recunoscut acuzatiile aduse de procurori, asa cum au fost ele formulate. Aceasta recunoastere a ingropat-o si mai tare pe notarita Aurora Cornea, care sustine in continuare ca este nevinovata. Notarita sustine sus si tare ca ea a incheiat respectivul contract de comodat in prezenta lui Mihai Rusescu, unchiul unuia dintre traficanti, proprietarul masinii. Procurorii au depus la dosar certificatul de deces al acestuia.

„Situatia de fapt relevata a fost stabilita pe baza actelor dosarului din care rezulta dincolo de orice dubiu ca la data de 13.06.2012, numitul Rusescu Mihai era decedat, dar si din coroborarea declaratiilor inculpatilor Bahna Simion si Rusescu Oprea Ciprian”, au precizat procurorii in rechizitoriu.

„Inculpata a sustinut ca personal a vazut actele originale de identificare ale persoanelor între care s-a încheiat contractul de comodat. Între declaratiile inculpatei si declaratiile inculpatilor Bahna George Simion si Rusescu Oprea Ciprian exista contradictii esentiale, în conditiile în care acestia din urma au sustinut constant ca împreuna cu ei nu numai ca nu a fost Rusescu Mihai (fapt imposibil, de altfel), dar nici macar o a treia persoana care ar fi putut acredita ideea unei substituiri de persoana, aspect de natura sa o induca în eroare pe inculpata”, au completat procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Contractul de comodat viza un autoturism pe care Ciprian Rusescu in cumparase fara acte de la unchiul sau, atunci cand acesta din urma traia. Este vorba de un Opel Zafira care a fost folosit pentru a cara 1,3 kilograme de cannabis din Spania.
Comentarii
  • Astfel de jigodii nu trebuiesc condamnate cu suspendare ! Asta e marea problema in Romania ! Lipsa fricii fata de lege ! Da-i 5 ani cu executare si pierderea autorizatiilor de notar si o sa vedeti ca alt notar nu se mai baga sa salveze bunurile traficantilor de droguri !!!

Adauga un comentariu