Actualitate

EXPLOZIV! Lovitura de proportii! Decontarile dubioase de la spitalele lui Blajut au ajuns in Parlament! FOTO, VIDEO

Publicat: 27 iun. 2016

@ Deputatul iesean Sorin Iacoban cere explicatii Ministerului Sanatatii si Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate, pentru decontarile fictive din spitale, dupa o serie de controale care nu au mai fost facute publice @ Acesta a avut o interpelare in Parlamentul Romaniei, in care solicita publicarea informatiilor privitoare la activitatea celor doua spitale private din Iasi: SC Recumedis SRL si SC Red Hospital SRL, controlate de controversatul afacerist iesean Viorel Blajut, asupra carora planeaza numeroase suspiciuni de decontari fictive @ Pentru ca adevarul sa iasa la lumina, a fost solicitata interventia justitiei si a DNA in acest scandal, care nu face altceva decat sa saraceasca si mai mult sistemul de sanatate putred din Romania

Deputatul iesean a tinut o interpelare in Parlamentul Romaniei, in care ataca dur decontarile fictive din spitale si a cerut explicatii conducerii Ministerului Sanatatii, in urma controalelor efectuate in cazul celor doua spitale iesene asupra carora planeaza cele mai multe suspiciuni de acest gen: SC Recumedis SRL si SC Red Hospital SRL, ambele controlate de deputatul iesean Viorel Blajut.
Parlamentarul Sorin Iacoban a atras atentia asupra pericolelor la care sunt expuse cazurile medicale reale, care nu pot fi tratate din cauza lipsei de fonduri in sistemul de sanatate, saracit continuu de astfel de decontari fictive, mai ales in cazul unitatilor spitalicesti private.

„Domnule ministru, situatia decontarilor fictive facute de unele institutii medicale ar trebui sa ingrijoreze nu numai Ministerul pe care îl conduceti ci si Parchetele competente material si teritorial. Pâna la urma, este vorba de o maximizare abuziva a profitului unor privati, prin intermediul unor fonduri de la bugetul de stat, privându-se de decontare alte cazuri reale medicale care ar fi putut beneficia de fondurile bugetare, pâna la urma colectate tot din buzunarul fiecarui român”, a declarat deputatul Sorin Iacoban in interpelarea din Parlamentul Romaniei.

Acesta a subliniat importanta unor anchete serioase, care sa scoata la suprafata ilegalitatile din sistemul de sanatate romanesc, aici fiind nevoie de interventia justitiei si a DNA pentru a face lumnina in cazul decontarilor fictive. Mai mult, Sorin Iacoban solicita ca rezultatele anchetei facute in interiorul sistemului sa fie facute publice cat mai repede.

„Stim ca s-au efectuat controale din partea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate la doua unitati medicale din circumscriptia electorala pe care o reprezint, anume SC Recumedis SRL si SC Red Hospital SRL, însa rezultatele acestor controale, rezultate care ar fi putut interesa poate chiar si DNA-ul, nu au fost facute publice, desi, pâna la urma, este vorba de cheltuirea, fara acoperire legala, a banului public”, a mai spus Sorin Iacoban.

Citeste si: Afaceri penale intr-un spital din Iasi. In spatele combinatiilor este un cunoscut parlamentar

In urma interpelarii, deputatul iesean a solicitat prezentarea concluziilor anchetei facute de Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate cu privire la cele doua unitati medicale: SC Recumedis SRL si SC Red Hospital SRL, dar si care este volumul decontarilor pentru perioada 2012 – 2015 in cazul acestora. „Daca s-au facut controale in acest sens si s-au constatat fapte de coruptie, acestea au fost aduse la cunostinta autoritatilor competente?”, a mai intrebat deputatul Sorin Iacoban in timpul interpelarii din Parlamentul Romaniei.

Controale de amploare, dupa ce pacientii s-au trezit cu fise false de internare

Reamintim faptul ca, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) a demarat controale de amploare la cele doua unitati medicale private patronate de deputatul independent Viorel Blajut. Controlul a fost efectuat pe parcursul anului trecut de Directia Generala de Monitorizare, Control si Antifrauda la SC Recumedis SRL, furnizor de servicii medicale paraclinice, si la SC Red Hospital SRL (Spitalul Sfanta Sava), furnizor de servicii medicale spitalicesti.

Citeste si: Actiune de control fara precedent la un spital privat din Iasi. In spatele afacerilor se afla un politician

Verificarile au fost declansate ca urmare a unor sesizari in care se arata ca au fost identificate mai multe persoane in numele carora s-ar fi decontat bani de la bugetul CNAS, desi persoanele respective nu au beneficiat de serviciile medicale platite. De-a lungul timpului, astfel de cazuri au fost prezentate si de jurnalistii cotidianului BUNå ZIUA IASI. Un astfel de caz se refera la ieseanul Nicolae Paduraru, caruia i s-a spus in anul 2012 ca a fost internat timp de doua saptamani la Recumedis, desi nu calcase vreodata in saloanele unitatii medicale. Totul a iesit la lumina in momentul in care batranul s-a programat pentru un control si un tratament la Recumedis. Numai ca, inainte sa inceapa tratamentul, reprezentantii Recumedis i-au inmanat un bilet de externare care mentiona ca a fost internat deja in unitatea medicala timp de doua saptamani.

„Am fost la Recumedis pentru un tratament. Mi-au cerut o serie de documente si mi-au spus ca am fost programat pentru data de 12 septembrie 2012. Cand m-am intors pentru inceperea tratamentului la ambulatoriu, am primit o foaie de externare pe care scria ca am stat internat acolo doua saptamani. Dar eu n-am stat o zi in spitalul acela, nici macar o ora n-am stat, iar ei mi-au facut o fisa cum as fi fost internat doua saptamani acolo. E jecmaneala pe fata, au facut asta doar ca sa deconteze bani de la Casa de Asigurari de Sanatate! Sunt convins ca aici sunt implicati mai toti din sistemul sanitar, si Viorel Blajut, si Astarastoae, si directorul CAS, toti! Acest spital privat deconteaza aceste internari false de la stat”, a povestit la vremea respectiva Nicolae Paduraru, fost functionar public.

Institutiile abilitate si organele de ancheta ar trebui sa isi indrepte mai mult atentia asupra acestor probleme care saracesc din interior sistemul de sanatate romanesc si vin in dauna cazurilor medicale reale, care nu pot fi tratate din lipsa de fonduri, majoritatea banilor din bugetul de sanatate fiind distribuita tocmai pe astfel de decontari fictive.
Comentarii
  • iacoban daca ai lua asemenea atitudine si la celelante spitale ar fi beton,nu cred ca ai luat asemenea atitudine doar ca blajut e din alta banda de talhari ai poporului.cere controale peste tot.

  • Iacoban Sorin este unul dintre cei mai activi parlamentari de Iasi. Precizez : activi in folosul comunitatii, NU in interes personal, ca alti pseudoparlamentari. Cred ca este unul dintre putinii parlamentari de Iasi care merita urmatorul mandat de deputat.

  • IACOBAN AR TREBUI SĂ CEARĂ CONTROL LA SPIRTALUL DE PNEUMOFTIZIOLOGIE, UNDE INFRACTORUL FILIPANU, MEMBRU BĂSIST, A DISTRUS UNITATEA MEDICALĂ, DAR A ANGAJAT TOATE RUDELE PORCILOR DE LA CJ, ADOMNITEI, AIVĂNOAIE, SPĂLĂȚELU, ȘA. AU PIERDUT, INTENȚIONAT, FONDURILE EUROPENE PENTRU A PUTEA FURA DIN BANII CJ. NU SUNT MEDICAMENTE, SE CUMPĂRĂ CU SACOȘA.TOTUL ESTE ÎNTR-O MIZERIE DE NEDESCRIS, INTERIOR ȘI EXTERIOR, IAR INFRACTOAREA CĂCĂNĂU FUR MÂNCAREA BOLNAVILOR !

Adauga un comentariu