Actualitate

EXPLOZIV! Interceptari fierbinti realizate de SRI, cu un deputat iesean! Rasturnare de situatie la Inalta Curte!

Publicat: 13 sept. 2016
1

@ Lucratorii de la SRI au intrat pe fir in momentul in care a inceput scandalul intre cei doi oameni de afaceri @ Timp de cateva luni, deputatul iesean nu a avut voie sa vorbeasca nici cu fiul sau @ Mai multi oameni de afaceri din Iasi l-au infundat pe Constantin Adascalitei @ In urma cu doua zile, judecatorii au revocat controlul judiciar pentru Adascalitei si astfel acesta poate pleca din tara

Deputatul iesean Constantin Adascalitei se indreapta tot mai multe catre o condamnare din partea judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Au fost audiati deja mai multi martori in acest dosar, printre care cunoscuti oameni de afaceri. Ultimul termen de judecata a avut loc in urma cu doua zile, ocazie cu care s-au prezentat in fata judecatorilor cinci martori. Este vorba in principal de administratori de firme sau reprezentanti ai unor institutii publice cu care Constantin Adascalitei a incheiat contracte pentru firma SC NPS Security SRL, fosta Nicostar Protection & Security SRL.

Avand in vedere ca detine functia de parlamentar, activitatile specifice administrarii unei firme erau incompatibile. A fost trimis in judecata sub acuzatiile de efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia si folosire cu rea-credinta a bunurilor sau creditului societatii. Alaturi de el a fost trimis in judecata si fiul sau Constantin Adascalitei, pentru complicitate la infractiunile mentionate.

De asemenea, au fost trimise in judecata si alte persoane din anturajul lui Adascalitei: Constantin Toader, Anghel Rotariu, Dumitriu Vlasie si Irina Pascaru. Pe de data de 15 mai 2015, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi au luat masura controlului judiciar impotriva lui Constantin Adascalitei si i-au impus acestuia o serie de interdictii pentru a nu putea influenta ancheta. Procurorii nu l-au lasat sa vorbeasca nici macar cu fiul sau. In urma cu doua zile, toate interdictiile impuse lui Adascalitei au fost ridicate de instanta de judecata.

„În baza art.362 alin.1 raportat la art.208 alin.5 Cod procedura penala, revoca masura preventiva a controlului judiciar fata de inculpatul Adascalitei Constantin”, au precizat ieri, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie. Practic, acum, Adascalitei poate pleca si din tara.

Cum s-a ajuns la aceasta poveste

Acest dosar porneste de la razboiul pe care deputatul iesean il are cu Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg. Acesta din urma se afla in urmarire internationala in continuare. Elan Schwartzenberg si Constantin Adascalitei au fost asociati in firma de paza IGS Company SRL, cu procente egale, de 50 la suta fiecare. Dupa ce Elan a fugit in tara, activitatile de coordonare au fost preluate de fratele sau Fabian. Numai ca, acesta din urma nu a reusit sa se inteleaga cu Adascalitei.

Astfel, deputatul si-a facut o noua firma, SC NPS Security SRL, si a inceput sa mute contractele de la firma in care detinea 50 la suta din actiuni. In acest context, ar fi sunat la mai multi oameni de afaceri care aveau nevoie de serviciile unei firme de paza. De aici a pornit conflictul si au fost formulate plangeri pe la toate institutiile statului. La scurt timp dupa declansarea scandalului, a intrat pe fir si Serviciul Roman de Informatii (SRI). Au fost emise mai multe mandate de interceptare ale convorbirilor telefonice pe numele lui Constantin Adascalitei si a apropiatilor sai. De asemenea, lucratorii din cadrul SRI l-au supravegheat pe Adascalitei in cadrul acestui dosar.

„În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt: in perioada august – decembrie 2014, în contextul în care una dintre firmele controlate de inculpatul Adascalitei Constantin facea obiectul unui proces civil, acesta a contactat mai multi reprezentanti ai beneficiarilor unor contracte de prestari servicii, pentru a negocia încheierea acestor acorduri cu o alta firma administrata, în fapt, tot de inculpat„, se arata in comunicatul procurorilor.

„De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit si facturarea si achitarea, în numerar, atât catre inculpatul Adascalitei Constantin, cât si catre ceilalti inculpati sau persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diversi beneficiari le aveau fata de firma în litigiu. În perioada iulie – decembrie 2014, inculpatul Adascalitei Constantin, beneficiind de ajutorul celorlalti inculpati, a folosit cu rea-credinta bunurile si creditul aceleiasi firme aflate în litigiu, într-un scop contrar intereselor acesteia, urmarind, totodata, sa favorizeze alte societati la care acesta avea interese direct sau indirect”, au completat anchetatorii.
Comentarii
  • Costeluș ăsta ar trebui achitat. Săracul intelectualu’ și politologu’ lu’ tata, el sigur nu-i în stare să priceapă diferența dintre buzunarul propriu și contabilitatea unei PJ și că a le confunda este ilegal.

    • Și nu sunt singurele probleme ale INTELECTUALULUI din Probota.El și cele doua odrasle se sale vor trebui sa dea multe explicații și nu este sigur ca toate oalele se vor sparge numai în capul „directorului „Toader Constantin pe simplul motiv ca acesta nu știe sa scrie și sa citeasca.

      • Domnul Sfiosu vorbești în necunoștință de cauza uitate la comentariu tău ai pierdut gramatica si fate înțeles mergi puțin în clasa 1 ca să înveți să scrii tata ca vorbești de alții vezi de viață ta.

  • Mai vorbiți numai tâmpenii habar nu aveți ce e cu viața voastră sunteți niște boschetari care **** pământul degeaba. Stați în bancă voastră ca stați bine

  • mare pacat de acest costelus ! un baiat simplu ,sarac (si cu duhul) incaltat in tenisi chinezesti flamand si amarat a venit pe „chetrele” Iasului ,l-au luat comunistii si i-au dat serviciu la CUG Norocul lui a dat peste tanara si frumoasa Mariana care i-a facut buletin de Iasi ,l-a bagat intro familie onesta si chiabura ,l-a dus la scoala ,i-a facut 2 copii frumosi ,l-a facut gospodar si om randul lumii,l-a ridicat pe scara sociala ,l-a sustinut si i-a adus cinste si onoare , a facut din el un DOMN spilcuit cu multa carte dupa care ,,,,, a lasat-o pentru tot felul de pitipoance si intretinute Acum l-a luat o doctorita dar s-a vazut ca nu-si poate depasi limitele A incercat tot felul de masinatii si figuratii sa ramana in lumea buna dar Dzeu uita dar nu iarta E pedepsit ca si-a batut joc de sfanta instituie a casniciei si a distrus pt totdeauna un suflet curat Pacat ca in nenorocirea lui a bagat si copilul

  • Aceiasi combinatie, la indigo, facuta de domnul deputat cu avocata Sandra Gradinariu, (Sandra Trading SRL), cu Andrei Tarnovanu (SC INBIT SRL) SC INDEPENDENT GUARD SECURITY COMPANY SRL, APOSTOL SI BUBURUZAN- SOCIETATE CIVILA PROFESIONALA DE AVOCATI, si multi altii.

  • La videochat cu aceasta familie de la mic la mare .Sa stea la luat pole in cor si Toader si restul circului ambulant sa se uite .:)))

Adauga un comentariu