Actualitate

EXPLOZIV! Falsuri incredibile la cea mai bogata primarie din Iasi. Procurorii au declansat ancheta – FOTO

Publicat: 27 oct. 2015

@ Expertii au confirmat deja suspiciunile procurorilor, care au inceput urmarirea penala in acest dosar @ Documentele cu semnaturile falsificate au fost inregistrate fara nicio jena de secretarul primariei

Ce trebuie facut oare pentru a elibera de blestem cea mai cunoscuta si totodata cea mai bogata primarie din judetul Iasi? Care blestem? Desi are foarte multi bani, comuna Cotnari nu reuseste sa gaseasca primari cinstiti, care sa cheltuie fondurile publice in interesul comunitatii. Daca in cei 25 de ani care au trecut de la Revolutie banii ar fi fost cheltuiti legal, atunci comuna Cotnari ar fi rivalizat ca aspect si dotari urbanistice cu orice localitate viticola din Austria, Italia sau Franta. Insa, pentru ca la Cotnari au fost numai primari corupti sau incompetenti, comuna arata ca dupa razboi, infatisarea acesteia neavand de oferit decat un sentiment de dezolare. Chiar ieri, fostul primar Vasile Cretu astepta la Judecatoria Harlau sentinta in cel de-al doilea dosar de coruptie in care a fost judecat. Grav este ca acesti primari au angajat functionari dupa chipul si asemanarea lor, usor de corupt si care nu se dau deloc in laturi de la savarsirea unei ilegalitati. Primarii au tot fost schimbati, dar functionarii au ramas. De aceea, acesti functionari nu se sinchisesc acum sa falsifice documente si sa le inregistreze la primarie doar pentru a-si satisface unele interese personale.

Abuz de functie

Ilegalitatile descrise in articolul de astazi sunt cercetate de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Harlau in dosarul penal 128/p/2014, iar faptele au fost savarsite de un functionar, Mihai Dolhascu, si de Dumitrela Mandache, secretara Consiliului Local. Gravitatea situatiei consta in faptul ca, falsurile savarsite si inregistrate la aceasta primarie au lezat interesele uneia dintre cele mai mari companii din Iasi si din tara, si anume SC Cotnari SA. Nu stim daca este ghidonat din spate de anumiti indivizi cu mari interese, cert este insa ca acest fost padurar pe nume Mihai Dolhascu, angajat de cativa ani pe post de tehnician topometrist la Primaria Cotnari, a declansat de ceva timp un adevarat razboi impotriva cunoscutului producator de vinuri. Gravitatea acestei situatii consta in faptul ca, acest functionar public se foloseste de pozitia publica pe care o detine pentru a demara o serie de actiuni impotriva SC Cotnari SA. In calitate de tehnician topometrist, acesta se ocupa si de problemele de fond funciar ale comunei.

Citeste si: Cea mai mare afacere din Iasi, subminata de abuzuri. Primarul se va alege cu o plangere penala

Am aratat recent, in editiile anterioare, ca Dolhascu a facut tot posibilul sa impiedice un proiect de modernizare si extindere a Cramei Axinte, pe care Compania Cotnari urmeaza sa-l realizeze. Cu sprijinul lui Vasile Baeanu, care deocamdata ocupa, pana in luna iunie 2016, postul de primar la Cotnari, Dolhascu a pus piedici proiectului, oferind sprijin persoanei care ocupa, fara documente de proprietate, terenul pe care urma sa se realizeze proiectul de extindere. Dolhascu nu s-a oprit aici. In razboiul sau, a mers pana la falsificarea unor contracte de arenda. Astfel, acesta ar fi mostenit de la tatal sau o suprafata de circa 2,7 ha teren, pe care l-a arendat in anul 2008, pentru o perioada de 35 de ani, Companiei Cotnari. De precizat ca, respectivul contract din 2008 a fost completat printr-un act aditional in anul 2009. Cele doua contracte, respectiv cel cu nr. 260/10.04.2008 si cel cu nr. 211 din 21.07.2009, au fost inregistrate la Primaria Cotnari. Dupa ce a incheiat cu familia Dolhascu respectivul contract de arenda, Compania Cotnari a realizat unele investitii in vederea modernizarii plantatiei viticole.

Expertiza grafologica

Aici intervine falsul. Fara sa notifice Compania Cotnari, Dolhascu a inregistrat la primarie un alt asa-zis contract de arenda. Falsificand semnatura reprezentantilor Companiei Cotnari, pentru aceeasi suprafata de teren, Dolhascu a inregistrat la primarie contractul de arenda nr.108/15.05.2007. In acest contract fals se precizeaza ca, de fapt, terenul este arendat pe o perioada de 5 ani si nu pe 35 de ani, asa cum prevad cele doua contracte enumerate mai sus, respectiv cel cu nr. 260/10.04.2008 si cel cu nr. 211 din 21.07.2009. Modificarea duratei de valabilitate a contractului s-a facut tocmai pentru ca in aceasta perioada sa pretinda desfiintarea plantatiei de vie.

Citeste si: Acest primar a decis sa-si falimenteze comuna. Iata cum si-a propus sa faca asta – FOTO

„Nu am ce sa discut cu dumneavoastra. Este problema mea, o sa vedem in justitie ce se intampla”, a declarat ieri Dolhascu. Acesta a reusit sa inregistreze falsul cu sprijinul Dumitrelei Mandache, secretara Consiliului Local. „Eu nu aveam de unde sa stiu ca acel contract este fals. De autenticitatea semnaturilor contractului raspund cei care aduc contractul l-a inregistrat”, s-a scuzat Dumitrela Mandache. Faptul ca Dolhascu a falsficat semnaturile reprezentantilor companiei Cotnari a fost demonstrat zilele trecute de expertiza grafologica comandata de Parchetul de pe langa Judecatoria Harlau. Daca lucrurile stau intocmai cum sustine secretara, atunci cum de a acceptat ca un contract prezentat recent de Dolhascu sa primeasca un numar de inregistrare din 2007, cand stia ca pentru aceeasi suprafata sunt inregistrate cele doua contracte din 2008 si din 2009?

Inselatorie. Plangere penala si pentru distrugere

Reaua credinta a lui Dolhascu este demonstrata si de faptul ca anterior, a inselat pur si simplu Compania Cotnari. Astfel, pentru a termina cu aceste sicane, Compania Cotnari a vrut sa-i ofere lui Dolhascu un teren la schimb. Dolhascu s-a prezentat cu o persoana care avea teren de vanzare la sediul Companiei Cotnari. Dolhascu le-a transmis sefilor de la Compania Cotnari sa cumpere terenul de la persoana respectiva si sa i-l ofere la schimb. Compania a cumparat terenul de la prietenul lui Dolhascu, dupa care, acesta din urma nu a mai acceptat schimbul. De fapt, Dolhascu a vrut sa-si ajute prietenul sa-si vanda terenul si astfel si-a batut joc si de banii companiei. Anterior acestei propuneri de schimb, Dolhascu s-a oferit sa vanda terenul sau companiei Cotnari, la un pret supraevaluat. In consecinta, acest functionar sicaneaza compania pentru a obtine pentru sine o suma uriasa de bani. Nu cumva este vorba despre un santaj aici? Sa nu uitam ca realizeaza aceste constrangeri si presiuni folosindu-se de functia publica.

Mai mult, individul nu s-a oprit aici. In luna iunie, Dolhascu a amplasat pe suprafetele de teren aflate in arenda mai multe dispozitive ascutite confectionate din metal (resturi provenite de la o banda cositoare) ceea ce a dus la distrugerea unui numar de anvelope de la utilajele de stropit si tractoarele care efectuau lucrari pe randurile de vita de vie. In consecinta, Compania Cotnari a formulat o noua plangere penala impotriva lui Dolhascu, acesta fiind acuzat de distrugere si tulburare de posesie. Speram ca procurorii si celelalte autoritati vor reusi pana la urma sa impuna respectarea Legii si la Primaria Cotnari. Vom reveni!
Comentarii
  • LA JUDECATORIA HARLAU S A JUDECAT UN DOSAR CU STECLARU MARIA SI NU UN DOSAR DE CORUPTIE. STECLARU A TINUT UN TEREN ABUZIV PESTE MANASTIREA ******. DE CE NU A PUSO IN POSESIE BESLEAGA ASA CUM LA PUS PE BULAU PETRU.

  • ati inceout campania electorala domnule Deleanu toate aceste articole va caracterizeaza pe dumneavoastra si cei ce va inconjoara, poate urmeaza un episod cu betivi soti Deleanu

Adauga un comentariu