@ Avocatul a inceput sa faca jocurile unui grup de crima organizata si nu a mai putut iesi @ Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi l-au condamnat la trei ani de inchisoare, pentru constituire de grup organizat si evaziune fiscala @ A fost achitat pentru spalare de bani
Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis condamnarea unui avocat, la trei ani de inchisoare sub supraveghere, pe motiv ca a ajutat membrii unei retele de crima organizata sa comita infractiuni economice. Catalin Andrei Ogaru este avocat in Baroul Arges si a fost condamnat pentru evaziune fiscala si constituire de grup organizat. Procurorii sustin ca acesta era imputernicit al administratorului firmei Stoneway SRL.
Alaturi de el au mai fost condamnati, tot la trei ani de inchisoare, si Adrian Viorel Marasoiu, Dragos Stanescu si Costel Stanescu. Un alt acuzat din dosar, Mindra Stanescu, a fost condamnata la o pedeapsa de doi ani si patru luni. Toate pedepsele mentionate sunt cu suspendare sub supraveghere. Pentru infractiunea de spalare de bani, toti acuzatii au fost achitati. Dosarul a fost instrumentat de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi si porneste de la afacerile ilegale derulate de tiganii din zona Grajduri.
„În perioada septembrie 2010 – martie 2011, Marasoiu Adrian Viorel si Ogaru Andrei Catalin, în calitate de administrator, respectiv împuternicit al administratorului la Stoneway SRL Cateasca, judetul Arges, au evidentiat în contabilitate si în alte documente, cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale”, au precizat procurorii de la DIICOT Iasi. Mandra si Dragos Stanescu sunt acuzati ca au inregistrat in contabilitatea firmei Anisoara Metal SRL, facturi in valoare de peste 3 milioane lei. De asemenea, Costel Stanescu, patronul firmei Euromod Business SRL, a inregistrat si el in contabilitate, in mod fictiv, suma de 2 milioane lei. Toti cei mentionati fac parte dintr-un grup organizat, specializat in infractiuni de natura economica.
„Fara a desfasura în fapt relatii comerciale reale între aceste societati comerciale, ei au creat circuite financiar-contabile fictive, între aceste societati circuland doar facturi plasmuite, dar si importante sume de bani, transferate prin conturile societatilor si în final, retrase în numerar de la ghiseele bancilor sau de la ATM-uri de catre membrii gruparii. Prejudiciul creat prin evaziune fiscala, reprezentând TVA dedus ilegal si impozit pe profit diminuat în mod nelegal, se ridica la aproximativ 500.000 lei”, au mai precizat procurorii de la DIICOT.