Actualitate

EXPLOZIV! Cristian Adomnitei este terminat. Judecatorii i-au dat cea mai dura veste din intreaga cariera

Publicat: 12 iun. 2015

@ Cristian Adomnitei nu mai are scapare @ Pentru a doua luna consecutiv, acesta este fortat sa ramana in arest la domiciliu, acuzat in cel mai mare dosar de coruptie de la Consiliul Judetean Iasi @ Presedintele suspendat al CJ Iasi a incercat pana in ultima clipa sa scape de arest, insa procurorii l-au infundat si mai tare

Zilele de glorie ale presedintelui Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, s-au terminat. Ieri, acesta a primit o noua lovitura, dupa ce magistratii de la Curtea de Apel Iasi au respins contestatia formulata de aparatorii sai si au mentinut sentinta Tribunalului Iasi, prin care fostul sef al CJ va mai sta inca 30 de zile in arest la domiciliu.

Sedinta de ieri a fost chiar mult mai scurta fata de cele anterioare. In mai putin de patru ore, Cristian Adomnitei, Teodora Jinga, Carmen Irimescu si Letitia Popa au fost audiati, iar magistratii nu au mai stat pe ganduri. Practic, Adomnitei se vede nevoit sa stea pentru inca o luna de zile in arest la domiciliu, acesta fiind acuzat intr-un dosar de coruptie care a zguduit Consiliul Judetean Iasi. Prejudiciul calculat la momentul de fata ajunge la circa 400.000 lei, inclusiv penalitatile pentru nerespectarea contractului incheiat cu firma Laser Co SRL. In plus, procurorii care au instrumentat cazul au venit cu o serie de probe noi, care l-au infundat si mai tare pe Adomnitei. Procurorii anticoruptie au aratat ca acesta a incercat chiar sa influenteze martorii din acest dosar in favoarea sa, astfel incat se impune in continuare ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean sa ramana in arest la domiciliu. Practic, la Curtea de Apel, lui Cristian Adomnitei i s-a mai adaugat un temei de prelungire a arestului la domiciliu.

Decizie asteptata

Decizia magistratilor a fost clara in aceasta privinta. „Admite contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi, împotriva încheierii penale din data de 8 iunie 2015, pronuntata de Tribunalul Iasi, pe care o desfiinteaza, în parte, cu privire la temeiul prelungirii masurii arestului la domiciliu, doar în ceea ce îi priveste pe inculpatii Jinga Cristina Teodora si Irimescu Carmen Ingrid. Rejudecând: retine, pentru inculpatii Jinga Cristina Teodora si Irimescu Carmen Ingrid, dispozitiile art. 223 alin.1 lit.b Cod procedura penala. Mentine toate celelalte dispozitii ale încheierii penale contestate. Respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de inculpatii Jinga Cristina Teodora, Irimescu Carmen Ingrid, Popa Letitia Elena si Adomnitei Cristian Mihai, împotriva aceleiasi încheieri penale”, se arata in dispozitia magistratilor.

Citeste si: EXPLOZIV! Situatie fara precedent in istoria Iasului! Cristian Adomnitei a fost arestat aseara! FOTO

Daca in fata instantei a vorbit ore intregi, la iesirea din sala de judecata, Cristian Adomnitei a refuzat sa faca vreun comentariu. Avocatii apararii au aratat initial ca nu se impune admiterea solicitarii procurorilor. Lucrurile au stat insa altfel pentru toti cei patru inculpati in acest dosar. „DNA a solicitat prelungirea arestului la domiciliu pentru toti cei patru inculpati. Noi am formulat o cerere de inlocuire a masurii arestului la domiciliu cu un control judiciar in fata judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Iasi. Judecatorul de drepturi si libertati a admis propunerea Parchetului si a respins solicitarea noastra. Astazi, atat Parchetul, cat si noi am formulat contestatii impotriva judecatorului de la fond. Parchetul a invocat faptul ca judecatorul de la Tribunal ar fi trebuit sa retina si un alt temei de drept de prelungire, respectiv cel prevazut de articolul 223, alineatul 1, litera b), respectiv incercarea de influentare in desfasurarea procesului penal prin influentarea unor martori sau preconstituire de probe. Noi am pus concluzii de respingere a acestui nou temei, deoarece nu exista niciun element faptic care sa ne duca la concluzia ce exista ca ar fi acte intreprinse de unul de inculpati in aceasta cauza si s-a solicitat admiterea contestatiei noastre in sensul ca masura controlului judiciar este suficienta pentru buna desfasurare a procesului penal la acest moment procesual”, a spus Iulian Gafon, unul din avocatii apararii. Acesta pare sa fie doar inceputul sfarsitului pentru Cristian Adomnitei. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi ar trebui cercetat si pentru faptul ca toate firmele care castigau licitatii la CJ dau sume importante de bani catre Tele M, fara sa primeasca in schimb nici macar o secunda de publicitate. Vom reveni cu alte dezvaluiri incendiare despre modul in care Cristian Adomnitei scotea banii din CJ prin intermediul postului de televiziune care l-a slugarit in fiecare zi.
Comentarii
  • Dupa ce va ajunge la puscarie, isi va face in continuare treaba. Singur, in spatele usii de la baie. Acolo nu-l va prinde nimeni. ha, ha, ha!!!!

 • Pe mine nu ma bucura nici o veste gen Fenechiu la puscarie, ala la puscarie, etc etc…atat timp cat averile le raman intacte.

  Si eu m-as duce la puscarie pentru 2 ani stiind ca ma intorc la cateva milioane de euro….

  Dar atunci cand stii ca nu mai ai nici un ban din cei furati, nustiu daca iti mai arde sa fii viteaz 🙂 si zambitor la camere.

  Averile le raman la toti, asta-i problema, economia Romaniei nu poate sa mearga asa…

  Toti parlamentarii care fura, nu merita neaparat puscarie, ( nu-s criminali) dar merita sa li se confiste TOT ! ABSOLUT TOT ! Sa plece de la 0. Chiar daca o sa mai fure, o sa le vina greu 🙂

 • sa se duca si la puscarie jigodiile astea care fura cu zimbetul pe buze si sa le ia si averile ca nu au muncit nici macar o zi din viata lor au profitat de lume si au incasat bani la oameni care sunt corecti la puscarie cu jigodiile

 • Caut de munca la stat sau patroni.Conditii:salariu 2000 ron lunar,angajatorul sa respecte Codul Muncii,Contractul Colectiv de Munca in vigoare,pauza de masa,plata orelor splimentare,tichete de masa,telefon serviciu s.a.m. d.Eu imi aduc aportul maxim pentru angajator.

 • Adomnitei jegosule sa te scoata acum din belea Mihai Lucaci care l-ai angajat prin concurs masluit sef de paza si protocol la Consiliul judetean.Nemernic ce esti!

 • Pai ma sponzorizat gradinariu , eki sam….pai lui eki sam iam dat ordin sa il duca in spate si pe cristi maftei ….

Adauga un comentariu