Actualitate

EXPLOZIV! Comisarul Tibulca, de la DGA, si fiul sau, s-au napustit pe un tanar politist. Plangerea se plimba de la o sectie la alta

Publicat: 06 sept. 2016
1

@ Deocamdata, politistul a depus plangere penala impotriva lui Radu Tibulca, fiul comisarului DGA @ Comisarul Catalin Tibulca va fi chemat in justitie, intr-un dosar in care i se vor cere despagubiri @ Daca dupa solutionarea plangerii politistului, dosarul va ajunge pe masa judecatorilor, atunci Radu Tibulca poate fi condamnat si la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare @ „Nu ma las. Ultimul an din viata mea a fost un calvar. Am depus deja plangerea penala. Am cheltuit bani pe avocati, am fost hartuit de cei doi Tibulca doar pentru ca mi-am facut datoria”, a spus politistul

Desi sunt politisti ca si ceilalti colegi de-ai lor din Ministerul de Interne, au inceput sa se creada niste mici Dumnezei, doar pentru ca lucreaza la Directia Generala Anticoruptie (DGA). Dupa ce am aratat in editiile anterioare cum au ingropat un dosar penal care ar fi putut stabili un prejudiciu de 1 milion de euro in bugetul comunitatii europene, vom arata in numarul de astazi ca unul dintre comisarii DGA implicati, si anume Catalin Tibulca, a ajuns sa abuzeze de functia sa pentru a-l hartui pe un politist iesean, doar pentru ca acesta a „indraznit” sa-l opreasca in trafic pe fiul sau pe nume Radu Tibulca si sa aplice Legea.

Politistul se numeste Marius Cojan si lucreaza la Sectia a II-a de Politie, iar pe data de 20 martie 2015 l-a oprit in trafic, in Copou, pe Radu Tibulca, care conducea autoturismul marca Fiat cu numarul de inmatriculare IS-50-CRI. Politistul i-a cerut documentele, iar Radu Tibulca a spus ca nu are asupra sa certificatul de inmatriculare.

De asemenea, politistul a constatat ca Radu Tibulca i-a prezentat o polita RCA expirata, un far al masinii nu se aprindea, iar soferul nu avea semnele de incepator, desi era cazul sa le poarte. La momentul respectiv, Radu Tibulca avea 19 ani. Politistul Marius Cojan a verificat in sistem si a constatat ca masina avea polita RCA, dar ca Radu Tibulca nu avea asupra sa polita valabila, ci doar una expirata. In consecinta, politistul Marius Cojan l-a amendat pe Radu Tibulca cu 6 puncte penalizare si 420 lei amenda, pentru ca nu avea asupra sa certificatul de inmatriculare. Pentru ca nu avea semn de incepator, iar un far al masinii nu se aprindea, Radu Tibulca a primit avertisment.

„Ti-l dau pe tata la telefon. E comisar la DGA”

Inca din momentul in care a fost oprit si a aflat de la agentul de Politie ca va suporta rigorile Legii, Radu Tibulca a incercat sa se foloseasca de tatal sau pentru a scapa basma curata. Pentru a-i spune politistului ca tatal sau este comisarul Catalin Tibulca de la DGA Iasi, Radu Tibulca s-a folosit de un tertip. I-a spus acestuia ca documentele care ii lipsesc se afla la tatal sau, care este comisar la DGA.

„Dupa aceea l-a sunat pe tatal sau si i-a povestit la telefon ca l-am oprit in trafic. Am dedus ca vorbea cu tatal sau din discutie. Dupa aceea, mi-a spus ca tatal sau vrea sa vorbeasca cu mine si mi-a intins aparatul telefonic. Eu i-am spus ca nu am ce vorbi cu tatal sau si nu am vorbit si in cele din urma i-am inmanat procesul verbal. La sfarsit, l-am intrebat de ce a vrut sa mi-l dea pe taica-su la telefon si daca a crezut ca astfel poate scapa de sanctiune. A raspuns dand din cap”, a povestit Marius Cojan.

Acesta si-a incheiat linistit ziua de munca, fara sa stie ca dupa aceea avea sa urmeze calvarul. La numai cateva zile, Marius Cojan s-a trezit cu un soi de plangere depusa la Inspectoratul de Politie al Judetului, chiar de comisarul DGA, Catalin Tibulca, care a inceput actiunile de hartuire cu un tupeu atat de mare, incat nu a ezitat sa-l insulte pe agentul de politie de la Sectia a II-a. Plangerea este facuta intr-o maniera mizerabila, Catalin Tibulca a mers pana acolo incat l-a calificat pe agentul de la Sectia a II-a ca fiind un „Garcea” din Politia ieseana.

Bineinteles, in reclamatia sa, Tibulca nu a ezitat sa insereze faptul ca este comisar la DGA Iasi si asta ca sa se stie cu cine au de-a face, „cu Tibulca de la DGA, spaima politistilor”. In plangerea sa, Tibulca il acuza pe agentul de Politie de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals s.a.m.d.

Comisarul DGA a admis ca fiul sau a incalcat legea si tot l-a hartuit pe politist

Dupa aceea, conform procedurilor la nivelul Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi, a fost demarata o ancheta disciplinara si o cercetare prealabila. Ambele proceduri se declanseaza pentru a stabili daca agentul de politie si-a depasit atributiile si a incalcat Legea. In cele din urma s-a constatat ca plangerea lui Tibulca este nejustificata si ca politistul si-a facut datoria. Radu Tibulca a contestat in justitie procesul verbal de contraventie. Si daca tot am ajuns la acest capitol, trebuie sa recunoastem ca nu intelegem care ar fi complexitatea operatiilor logice pe care le poate procesa creierul celor doi membri ai familiei Tibulca.

Astfel, Radu Tibulca a contestat sanctiunea, pe motiv ca este nedreapta si nu a savarsit contraventiile descrise in procesul verbal, iar Catalin Tibulca a scris in reclamatia depusa la IPJ ca certificatul de inmatriculare al masinii si asigurarea erau asupra sa in momentul in care agentul l-a oprit pe fiul sau. In concluzie, Radu Tibulca nu avea asupra sa certificatul de inmatriculare, fapt recunoscut si de Catalin Tibulca, si prin urmare sanctiunea primita a fost corecta. Atunci, de ce l-au mai tarat pe bietul om pe la comisii de disciplina si pe la Parchet? Greu de inteles ce a fost in capul lor.

Chemat de 12 ori la IPJ

Au mers mai departe cu hartuirea politistului, au depus si o plangere penala la Parchet. Dar inainte sa vorbim despre plangerea penala, trebuie sa aratam cum a decurs ancheta disciplinara, pentru a arata slugarnicia unora din IPJ Iasi. Unii dintre cei implicati in aceste cercetari au fost colegi cu Tibulca si au intins verificarile pe parcursul unui an. In toata aceasta perioada, l-au chemat la IPJ pe Cojan de vreo 12 ori, de fiecare data din motive puerile. Uneori il chemau doar sa mai aduca o hartie fara insemnatate. Ne intrebam daca, in acest mod, acestia nu au fost complicii acestui proces de intimidare declansat de Tibulca, cu scopul de a-l determina pe agent ca pe viitor sa aiba grija cum se comporta cand se va intampla sa mai opreaca in trafic vreun alt membru al familiei comisarului DGA.

Ne intrebam daca in acest fel nu s-a vrut sa se traga un semnal de alarma si sa li se arate politistilor din Iasi ca trebuie sa aiba grija cum se poarta cu clanul Tibulca. Pai, atunci sa ni se spuna ca membrii familiei Tibulca sunt deasupra Legii si ca pot circula si fara certificat de inmatriculare si gata. Sa fie anuntati si cei de la DNA de imunitatea speciala a familiei Tibulca. Mentionam ca, in aceeasi perioada, tot agentii de politie de la Sectia II au lasat fara permis un prim-procuror din Iasi pentru ca a trecut pe rosu si l-au amendat pe unul dintre sefii DGA Iasi pentru ca nu purta centura de siguranta. Cele doua persoane au inteles ca au gresit si au suportat rigorile Legii. Da, dar in acest caz este vorba de „Tibulca, spaima politistilor„.

Plangere penala impotriva lui Tibulca. Dosar plimbat intre sectiile de politie

Aratam mai sus ca Radu Tibulca a depus si plangere penala impotriva agentului de politie, inventand de asemenea ca si taica-su fapte de abuz, fals, uz de fals etc. Cum era si de asteptat, procurorii ieseni au clasat plangerea, constatand de asemenea ca Marius Cojan si-a facut datoria atunci cand l-a sanctionat pe Radu Tibulca. In aceste conditii, Marius Cojan a depus la randul sau la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, plangere impotriva lui Radu Tibulca, pentru savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, fapta care se poate pedepsi cu inchisoare.

„Sesizarea penala, facuta prin denunt sau plângere, cu privire la existenta unei fapte prevazute de legea penala ori în legatura cu savârsirea unei asemenea fapte de catre o anumita persoana, cunoscând ca aceasta este nereala, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda„, se arata in articolul 268 din noul Cod Penal.

Procurorii au ales sa faca cercetarile in acest dosar cu politistii de la sectiile de politie. Avem impresia insa ca politistii, colegii lui Cojan, privesc acest dosar ca pe un cartof fierbinte, pe care il arunca de la unul la altul. Dosarul s-a plimbat pe la Sectia a II-a, Sectia a IV-a, iar acum a ajuns la Sectia a III-a, unde speram ca va ramane. Daca nu au curajul sa aplice Legea cand este victima un coleg de-al lor, cum de mai pretind sa fie aparati in fata abuzurilor DGA sau sa mai avem asteptari ca acesti politisti sa ne faca dreptate noua, cei care suntem simpli cetateni? Cotidianul BUNA ZIUA IASI va monitoriza modul in care se va desfasura aceasta ancheta, bineinteles in limitele permise de Lege.

Oare nu ar trebui sa intervina DNA? Catalin Tibulca va fi chemat in justitie

Sa recapitulam. O persoana oprita in trafic pentru ca a savasit o contraventie a apelat la influenta pe care o are tatal sau, comisar DGA, in incercarea de a-si rezolva problema. Oare asta nu s-o fi chemand instigare la abuz in serviciu? Mai departe, un comisar al DGA a vrut sa vorbeasca la telefon cu un agent de politie care-l oprise pe fiul sau, nemultumit fiind de faptul ca urma sa-i sanctioneze odrasla. Ulterior, comisarul DGA a facut in mod nejustificat o reclamatie impotriva agentului de politie, profitand de influenta pe care o avea asupra „anchetatorilor”.

Oare asta nu se numeste „folosirea functiei sau influentei in scopul obtinerii de bani sau de foloase necuvenite”? Daca ancheta disciplinara s-ar fi finalizat in defavoarea lui Cojan, acest rezultat ar fi putut avea ca si consecinta anularea procesului verbal de contraventie, plata unor despagubiri etc. Trebuie sa precizam ca, pe langa plangere penala si despagubirile care i se vor cere in calitate de parte vatamata in dosar lui Radu Tibulca, Marius Cojan il va da in judecata si pe Catalin Tibulca, pentru a-i cere de asemenea sa plateasca despagubiri. „Nu ma las. Ultimul an din viata mea a fost un calvar. Am depus deja plangerea penala. Am cheltuit bani pe avocati, am fost hartuit de cei doi Tibulca, doar pentru ca mi-am facut datoria”, a spus politistul.

Sa nu uitam ca in dosarul de la „Rutiera”, la care a participat si Tibulca in calitate de „investigator”, au fost trimisi in judecata politisti pentru fapte mai putin grave decat cele descrise mai sus. Faptul ca instanta i-a achitat arata dimensiunile profesionale ale unor politisti ca Tibulca.

Putregaiul din DGA Iasi

Gravitatea situatiei nu consta atat in faptul ca a fost hartuit un politist care si-a facut pur si simplu datoria, ci in aceea ca intimidarea agentului a fost facuta de un comisar al Directiei Generale Anticoruptie. Astfel, Directia Generala Anticoruptie este o structura a Ministerului Interne infiintata cu sprijin financiar extern, acordat prin programul Phare, cu scopul principal de a reduce coruptia in toate structurile ministerului.

Adica, DGA are misiune de a sanctiona politistii corupti si de a-i incuraja pe cei care-si fac datoria. Ori, in cazul nostru, comisarul Catalin Tibulca a facut tot posibilul sa intimideze un politist care si-a facut datoria. Ce semnal transmite Tibulca prin atitudinea catre toti politistii de la Rutiera: nu aplicati legea cu familia mea ca va ia dracu’?. 

Citeste si:  Dezvaluiri incendiare. Politistii colaboratori ai DNA, implicati intr-o frauda uriasa cu fonduri europene. Dosarul penal a fost musamalizat

De asemenea, DNA ar trebui sa reia cercetarile in dosarul privind fondurile europene pe care UE le-a alocat comunei Cotnari pentru intretinerea pasunii comunale, fonduri in valoare de circa 1 milion de euro. In acest dosar era implicata si familia colegului lui Tibulca, si anume Vasile Ungureanu.

Dosarul a fost clasat zilele trecute, cercetarile fiind efectuate de Tibulca. Daca Tibulca va scapa si de aceasta data, asa cum a reusit in urma cu 10 ani, cand a iesit basma curata, desi a ajutat un evazionist, pe Ioan Robu, care a prejudiciat statul cu peste 60 de miliarde lei vechi, atunci nu se doreste cu adevarat curatarea sistemului judiciar. Robu a reusit sa fuga din tara in timp ce era cercetat, iar procurorii DNA au fost informati ca evazionistul a dat politistilor o spaga de 50.000 euro. Culmea, Tibulca a plecat la Chisinau sa faca cercetari in dosarul de evaziune cu masina lui Robu si nu a patit nimic. 

Citeste si:  Amanunte soc in dosarul politistilor din fratia interlopilor
Comentarii
  • NORMAL CA DOMNUL TIBULCA SA AIBA PROBLEME CU COCALARII DE PE LA RUTIERA SECTIA 2 POL.ETC SI CA FIUL SAU SA AIBA PROBLEME CU EI DATORITA FATULUI CA DOMNUL CATALIN TIBULCA IA ANCHETAT MAI DEVREME SAU MAI TIRZIU PE POLITISTII INFRACTORI DE LA RUTIERA SI DE LA ALTE SECTII .NORMAL CA URMA O FLACARA DE INCEPUT DE RAZBUNARE DIN PARTEA COCALARILOR POLITISTI INFRATORI .

 • O patrula de la Sectia 2 Politie a oprit in trafic o persoana, pe nume Tibulca. Pai domnilor ziaristi, Sectiile de Politie nu au lucratori de rutiera, de ce acea patrula nu asigura ordinea si liniste locuitorilor. Acestia, doar nu au atributii de rutiera. Pai atunci cine mai asigura ordinea. Tibulca stie el ce stie. Domnul Chestor. lucratorii sa – si exercite functia nu sa faca rutiera.

 • PENTRU TOTI COCALARII DE CONTRIBUABILI,CITITI LEGEA CE ARE VOIE SA FACA UN POLITIST,PANARAMELOR DE CETATENI INCULTI SI COCALARI AICI INTRA SI BEIZADELELE DE COPCHILASI DE COMISARI SI PORCURORI SAU ALTE ,CUM SE SPUNE LA AVORTATI CU PARINTI CU PEDIGRI,,,,,,,,POLITISTUL FACE SI RUTIERA ,IAR DACA CEI DIN JUSTITIE SAU PROCURATURA NU SE AUTOSESIZEAZA DE SEMNALAT CEI DIN CAPITALA CA AII NOSTRI DORM SAU SUNT CORUPTI VEZI PRIMARUL NICHITA CARE-I ARE PE TOTI LA MANA,FIRME RESTAURANTE CRISME ,BARURI ,AUTORIZATII,SI ASA MAI DEPARTE,EIII D.N.A. BUCURESTI DORMI SI TU?????S.R.I. siguranta nationala ,DORMI SI TU??????DORMITI LINISTITI STATUL CORUPT SI HOT ARE GRIJA DE VOI???????

 • ARTICOLUL 16
  (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
  (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

 • Felicitari lui Marius Cojan !!!! Incet dar sigur Romania face progrese. Incep sa apara si politisti adevarati aidoma celor din filmele americane care duceau un razboi intreg pe cont propriu cu tot sistemul. Cunosc si eu politisti, fosti sculeri matriteri pe ici pe colo, care au facut facultati la FF iar acum sunt comisari. Grav este ca, acesti parveniti cu pile fac abuzuri iar pe langa ei si jigodiile lor de odrasle. De asta mor copii pe trecerile de pietoni, pentru ca exista oameni ca tine Tibulca si beizadele ca a ta !!!!!! Vede-te-as la PUSCARIE !

 • Felicitări d-le polițist Cojan.De-ar avea acest curaj măcar 50% dintre polițişti,ar fi extraordinar.Gata cu telefoanele şi influențele că tata e…unchiul e … vărul săndel e ….

 • Daca va uitati atent la poze, vedeti ce cap de bidon turtit are acest Radu Tibulca, seamana perfect cu taica-sau… Raducu, mai iei pastile pentru marirea pen,.is,.ului, ca stim ca limba o ai lunga…

  • Te ai asezat in genunchi Radu Tibulca si ce ma mai implorai…lasa ma macar cu limba si îti dau tot ce vrei tu…hai te rog…josnic mai erai. Sincer, trebuia sa ascult de sfatul lor si sa mi fi dat seama ca esti un nenorocit ca si tatal tau, TIBULCA CATALIN

 • faptul ca si-a facut datoria de a verifica masina si pe sofer nu e rau, dar sa dai amenda ca nu ai asigurarea la tine, tre sa fii m……t rau. Unii au venituri de 800 -1000 lei pe luna si tu lei 420 de lei pe maneda … esti chiar un r… hat de garcea . un c… at cu ochi

 • Probabil tu esti un garcea de la sectia II, adica din ograda lui Drumea si ce faci, nu dai 420 amenda, iei 150 spaga ca sa maninci o shawarma, corect mai politist facut cu arcu’?

 • Cei mai debili militeni sunt la la sct 2 a ,incepand de la comandant si pana la fraerul care a oprit un copil in fond.Acestia fac mai mult controale rutiere ca sunt mai banoase ,decat sa vada ce se intampla in Pacuret Canta ,unde hotii de buzunare fac prapad si violenta e la ea acasa. Si atunci eu ma intreb de mai este politie rutiera cand ,au voie sa te opreasca toti ceii de tip Garcea care vin de la coda vacii direct in sistem ?????Acestia au ramas cu apucaturi de ciobani ,ingamfati care trateaza cond. auto ca pe niste oi proaste.In concluzie sunt niste Tarani ratati plini de kkt

  • …mare ai zis Gogule. In loc sa prinda hotii, cei de la sectia II, roiesc in zona Billa unde parcheaza firmele de transport pentru ca e loc de lovele. Stie Intertrans tot

 • Si te mai intrebi de ce nu se intampla nimic la Iasi privind „ANTICORUPTIA” daca cei ce trebuie ia atitudine sunt si ei atinsi de ea.

 • Mama sa chestie a facut politaiu ma rog …a oprit un „copil” obraznic in trafic si l-a amendat conform legii apoi a aparut taticu suparat. Hai sa fim seriosi. Mă intreb…oare voi care comentați cum ati fi procedat? Eu unu as fi facut la fel…bravo lui ca a avut c..ie „sa se puna” cu un smecher.

 • Curios e faptul ca politia sectiei 2 au la cunostinta de unul de cei mai mari dealari de droguri din iasi si anume Borcoi de la casa de tigani,acesta prestându-și serviciile de cativa ani buni. De ce nu fac nimic in aceasta privinta? Mănâncă si ei de la cioara ? Nu zic ca acest politist nu a procedat corect dar de ce nu se ocupa de aceste cazuri într-adevăr penale si de tip de crima organizata care ne nenorocesc copii? M..e danila drumea si la toata sectia2!

 • 420 de lei
  Smoke weed evridei
  bv frate, e bine ca numai cu asta te-au prins :))) lasa ca daca iei minimul de 6 luni scapi usor

 • Catalin golan ai fost golan ai ramas. Fiul tau tau iti seamana leit. Sesizati structurile DNA centrale de la Bucuresti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Asa tata-CATALIN TIBULCA, asa fiu Radu Tibulca. Radule, nu te mai injosi la fete, se stie ca o ai mica, ti se trage de la taica-tau, un mare J-E-G DE OM, o SCURSU.su.ra a societatii. Sa arzi de viu mai golanule de Tibulca Catalin si sa te vad cu bratari la mîini si la pucioare si purtat prin centrul Iasului sa poti fi scuipat si pisat pe mecla aia de B,.O,.U care o ai!!!

   • Mai Demon, Tibulca nu are cum sa ma cerceteze decît la c,.o,.a,.i,.e…asa cum am cercetat-o pe m,.ă,.t,.a cu pu,.l,.a,.nu,.l din dotare a lui Tibulca cap de curca, cel mat tare anchetator din DGA impreuna cu ti,.ga,.nu,.l je,.go,.s UNGUREANU, piticu’ po,.rn,.o al DGA-ului iesean

  • Adevar sau provocare? Nu inteleg? Esti cumva dintr o structura care face expertiza la cati cm are? Sau cat poate duce? Esti penibil mai gunoiule!

 • Poliția a ajuns de kkt, indiferent ca sunt interlopi sau cum este acest caz un prost si dobitoc de comisar de pe la DNA. S-a urmărit si se urmărește ca aceasta instituție sa nu mai aibă nicio autoritate, iar cu hotii,golanii,etc. trebuie sa te porți cu mănuși . In schimb ei au voie sa jignească, înjure, etc. polițiștii inclusiv si ultragiați. Acest Tibulca cu retardatul de fiu al sau, nu pot fi decat niște jigodii ordinare. Dacă polițistul se la Sectia 2 politie a constatat cintraventia, ce nu este clar aici? Pai tăticul meu lucrează la DNA, cum dracu sa împărțim dreptatea? Rusine ptr aceste instituții, iar asemenea oameni nu ar trebui sa mai existe in sistem. Afara jigodie ordinara! Prost ai fost o viata si prost ai sa mori, dobitocule! Sugi pola!

  • Esti cumva un procuror care face o expertiza in acest caz??? Esti cumva in masura sa judeci dupa ce vezi un astfel de articol de 2 lei? Sau esti cumva vizat intr un dosar si cercetat de acest ofiter DGA?? Si ai gadit prilejul sa i aduci niste injurii, gunoi al societatii esti tu ‘ inteligentule’!

Adauga un comentariu