Eveniment-Social

EXPLOZIV! A iesit la iveala un nou secret murdar al candidatului PNL la Primarie! Iata cum a falimentat o mare institutie

Publicat: 10 apr. 2016

@ Un candidat la Primaria Iasului a dus de rapa una din cele mai importante unitati ale Consiliului Judetean Iasi @ Liberalul Marius Bodea, sprijinit puternic de gasca penala Relu Fenechiu- Cristian Adomnitei, cauta cu disperare sa puna mana pe conducerea Primariei municipiului Iasi @ In urma cu cativa ani, a reusit sa puna cruce unei activitati publice iesene de care nimeni nu-si mai aminteste @ Gaura a fost una uriasa, institutia nefiind in stare sa-si revina nici acum dupa acea lovitura

Detalii explozive ies la iveala despre unul dintre candidatii care cauta cu disperare sa ajunga primar al municipiului Iasi. Liberalul Marius Bodea a ajuns sa-si faca imagine si campanie pe spatele Aeroportului International Iasi, institutie subordonata Consiliului Judetean. El a confiscat pentru interesul sau personal si al partidului din care face parte imaginea aerogarii, dupa ce a gasit totul de-a gata de la fosta conducere a CJ.

Putina lume stie insa ca acelasi candidat al PNL la Primarie a dus de rapa o alta institutie subordonata Consiliului Judetean Iasi. Inainte sa ajunga director la aeroport, acesta a condus societatea Tehnopolis SA, cea care se ocupa de parcul tehnologic din capatul cartierului CUG. Cand nu s-a mai trezit cu milioane de euro in cont si nu a primit totul de-a gata, Bodea a dat de greu. Exact asta a facut si la Tehnopolis in perioada cat a fost director economic. In mandatul sau, Tehnopolis a inregistrat o pierdere de cateva sute de mii de lei, gaura nefiind acoperita nici de primarie si nici de Consiliul Judetean, cele doua entitati care coordonau activitatea societatii.

„Comparativ cu anul 2010, veniturile totale, estimate pentru anul 2011, au scazut cu 104.917 lei. Rezultatele financiare ale asocierii in participatiune a parcului stiintific si tehnologic Tehnopolis SA Iasi in anul 2010 sunt negative, obtinandu-se o pierdere totala de 359.400 lei, conform decontului pentru operatii in participatie in anul 2010. In bugetul activitatii asociatiei, a consiliului de conducere a asocierii in participatiune a fost proiectata o pierdere de 183 mii lei. Aceasta pierdere afecteaza bugetul Tehnopolis SRL Iasi”, se arata in documentul ajuns la Consiliul Judetean.

Marele manager liberal s-a facut de ras la Tehnopolis

De altfel, fosta conducere a CJ a refuzat atunci sa semneze bugetul de venituri si cheltuieli, nemultimita de faptul ca liberalul a adus o gaura consistenta ce trebuia acoperita tocmai din bugetul judetului. Actualul candidat la primarie nu a indeplinit obligatiile pe care le avea la societate si a reusit ca intr-o perioada extrem de scurta sa ingroape si mai mult proiectul ridicat de cele doua administratii locale. Iata deci ca marele manager Marius Bodea nu se poate descurca decat cand are la dispozitie milioane de euro stranse de vechea administratie. Orice proaspat absolvent al Facultatii de Economie si Administrarea a Afacerilor s-ar descurca de minune la Aeroport, cand preiei institutia cu zeci de milioane de euro in conturi.

Iar asta nu este tot. In momentul in care a fost intrebat de salariile de la Tehnopolis, candidatul PNL la Primarie a refuzat sa puna la dispozitie documente publice. Liberalul a incercat sa ascunda si documente legate de plata salarilor celor de la Tehnopolis. Culmea, a refuzat sa puna la dispozitie aceste documente tocmai sefilor pe linie directa, iar acestia nu au avut altceva de facut decat sa sesizeze organele de ancheta.

„In cursul anului 2010, Serviciul Audit Public Intern s-a confruntat cu refuzul conducerii SC Tehnopolis SA Iasi, entitate publica la care CJ detine 50 la suta din partile sociale, de a pune la dispozitia auditorilor interni documentele in vederea verificarii regularitatii si legalitatii cheltuielilor privind salariile in perioada 2008-2010. Acest refuz a fost adus la cunostinta presedintelui Consiliului Judetean, care a dispus sesizarea Directiei Generale a Finantelor Publice Iasi si demararea procedurilor pentru actionarea in judecata a conducerii societatii respective”, se arata in raportul respectiv.

Mai mult, in timpul mandatului sau la Tehnopolis, firmele incubate in anul respectiv se puteau numara pe degetele de la o singura mana. Doar cinci societati au fost incubate in parcul ce avea zeci de locuri, dupa cum se laudau sefii acestuia la vremea respectiva.

Candidatul PNL a facut blat cu Gheorghe Nichita

Toate aceste detalii au fost confirmate si de fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad. La vremea respectiva, Simirad a cerut explicatii din partea lui Bodea pentru modul cum era gestionata societatea ce avea grija de parcul tehnologic. Numai ca Bodea era sprijinit tocmai de Gheorghe Nichita, fostul primar al Iasului si, teoretic, adversar politic la vremea respectiva. „Este adevarat ca am cerut un control acolo. Conducerea nu a ascultat de Consiliul Judetean pentru ca era la primarie, totul se facea in rotatie. Eu am vrut sa fac un control, dar Bodea a refuzat sa ofere date pentru ca avea la vremea respectiva sustinerea lui Nichita. Oricum, Bodea a fost lamentabil cat a condus Tehnopolis. Am sesizat organele de ancheta dupa refuzul lor de a ne da documentele, dar pana la urma totul s-a ingropat, ca oamenii lui Nichita au avut grija de asta”, a mentionat Constantin Simirad.
Comentarii
  • Tot pe baricade baieti? BRAVO BZI bravo acesti excroci nu trebuie sa ajunga in functie de conducere,imi este rusine cand ma duc la aeroportul iasi si sunt trata ca un emigrant

  • Oameni ganditi va rog! Cand era Bodea atat la Tehnopolis cat si la Aeroport functiona Tandemul la hotii USL cu careul de asi in a maiestriei la nivel inalt Nichita, Chirica, Fenechiu, Adomnitei, parteneri Gheorghe Flutur, Senatorul de Vaslui Dan Marian, Vosganian servantii fiind Marius Bodea, Dan Carlan, Covrigarul de Surdu, Movila, Iacoban, Stanciu, Adascalitei si altii!! Fratilor sunt asa de multi si asa de mari fiare! Nu se poate schimba radical problema dar Radu Botez ar fi o solutie! Mai ne gandim dar sigur nu vom vota USL-ul HOTILOR! Atentie la balastrul de functionari incompetenti din Primaria Iasi, alegerile vor fi falsificate!

  • BODEA ESTE CE|L MAI MARE HOT UN SPAGAR nu a ajunge asta niciodata primarul iasului ,alo bzi de ce nu dati pozele cu bodea de la penitenciarul vaslui cand se ducea in vizita la FENECHIU ce asteptati campania electorala

  • Vlad Rotaru, bravo sa stiii ca Tehnopolis nu funcționează. Comentează si de dezastrul de la AEROPORTUL IASI Sper ca domnii de la DNA sa nu mai doarma si sa avem si noi o filiala puternica si sa l aresteze pe bodea si pe ELENA TROIA CARE EA INCASEAZA ACUMA SPAGILE

Adauga un comentariu