Eveniment-Social

Exploatarea gazelor de sist ajunge si la Iasi

Publicat: 15 nov. 2013
1

@ Compania americana Chevron este gata sa ajunga la Iasi pentru extragerea gazelor de sist @ Miscarea constituita la Pungesti, impotriva gazelor de sist, se va muta insa la Iasi, pentru a opri firma americana sa intre pe teritoriul judetului

Intentia companiei americane Chevron de a ajunge la Iasi pentru a exploata gaze de sist a facut ca partidele din opozitie sa inceapa o actiune de informare printre locuitorii judetului. Constantin Paslaru, liderul Partidului Ecologist Iasi si unul din stalpii rezistentei de la Pungesti, a afirmat ca se va deplasa in comunele Mironeasa si Ipatele pentru a discuta cu localnicii, in legatura cu exploatarile prin fracturare hidraulica. „Pe data de 24 noiembrie vom incepe o actiune de informare in comunele Mironeasa si Ipatele, pentru a le arata oamenilor de acolo ce inseamna exploatarea gazelor de sist. Celor de la Mironeasa si Ipatele le vom prezenta tot ceea ce stim si le vom da argumente contra metodei de extragere a gazelor de sist”, a spus Constantin Paslaru, presedintele PER Iasi.

Acesta, alaturi de cativa reprezentanti din comuna vasluiana Pungesti, vor pleca la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru a discuta despre problema gazelor de sist prin fracturare hidraulica. De cateva saptamani, in Pungesti s-a creat o adevarata miscare impotriva fracturarii hidraulice pentru exploatarea gazelor de sist, iar sute de oameni dorm sub cerul liber, pentru a nu lasa compania Chevron sa-si instaleze sondele.

„Miscarea de rezistenta constituita la Pungesti va pleca si la Bruxelles. Vom avea o discutie cu comisarul european pe mediu si sper sa pot lua cuvantul pe data de 10 decembrie la urmatorul plen. Vreau sa expun problema gazelor de sist, lumea trebuie sa stie cum se desfasoara lucrurile in tara. Oamenii din Pungesti, dar si din alte zone ale tarii, si-au dat seama ca suntem vanduti la bucata. Trebuie sa ne expunem punctul de vedere peste tot, trebuie sa le demonstram celor care vor sa ne distruga tara ca nu vor reusi sa ne dea la o parte”, a mai spus Constantin Paslaru.
Comentarii
  • Ticule cand vii la bruxel da un articol sa stiu si eu. Am doua case de bastani care pleaca in vacanta de iarna o luna. Aur diamante bani carduri oameni ne facem. FratioRe nu putem rata spargerile astea. Acuma daca esti om politic nu mai poti intra la puscarie hai sa facem treaba

Adauga un comentariu