Actualitate

Expertiza de la Maternitatea Elena Doamna ii scoate imaculati pe medici. Niciun vinovat pentru bebelusul mort

Publicat: 24 nov. 2014
1

@ Expertul in obstetrica-ginecologie din cadrul comisiei nationale de specialitate de la Ministerul Sanatatii a finalizat expertiza in cazul bebelusului mort la Maternitatea Elena Doamna din Iasi

Prof. dr. Florin Stamatian din cadrul comisiei nationale de obstetrica-ginecologie din cadrul Ministerului Sanatatii a finalizat expertiza de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Membrii comisiei de malpraxis de la Directia de Sanatate Publica Iasi au solicitat efectuarea expertizei, datorita complexitatii cazului. Costantin Ciobanu, sotul tinerei internate la maternitatea mentionata, a acuzat unitatea medicala ca in noaptea de 8 spre 9 septembrie nu era medic de garda pentru a-i ajuta sotia sa nasca si ca aceasta a stat ore intregi in sala de travaliu asistata doar de o infirmiera. Directorul medical al maternitatii a sustinut ca gravida s-a internat pe 8 septembrie, la ora 11.00, cu un fat viu, sarcina cu risc (diabet gestational, obezitate, fat cu greutatea de 4.660 grame).

Conf. dr. Razvan Socolov a spus ca gravida a fost monitorizata permanent de trei medici si asistenta de la sala de nastere, constatandu-se prezenta cordului fetal si doar spre dimineata au observat ca bataile inimii fatului scad si s-a decis interventia de cezariana, fatul fiind scos mort. Medicii legisti au stabilit ca fatul era mort cu 3 zile inainte de operatia de cezariana. Conducerea maternitatii a fost demisa si patru medici au fost sanctionati cu reducerea a 10% din salariu pentru trei luni si suspendarea de la efectuarea garzii pana la finalizarea anchetei de la Politie si Colegiul Medicilor Iasi. Rezultatul expertizei efectuate de prof. dr. Florin Stamatian care a avut la baza documentele medicale ale pacientei nu a schimbat cu nimic situatia. Expertul in obstetrica-ginecologie nu aduce acuzatii vreunuia dintre medicii care ar fi trebuit sa monitorizeze permanent gravida avand in vedere ca era o sarcina cu risc si o pacienta cu obezitate. In aceasta situatie, asupra medicilor nu mai exista suspiciunea de culpa medicala. Chiar daca medicii ar fi trebuit sa-si dea seama ca fatul este putred in burta mamei, nimeni nu va fi tras la raspundere. Comisia de malpraxis din cadrul Directiei de Sanatate Publica Iasi se va intruni in aceasta saptamana. Medicii care se fac raspunzatori de acest caz sunt: Doina Iancu, Gabriela Sargu, ambele de garda in acea noapte, Mihaita Burniche, medic rezident in anul intai care a controlat gravida in triaj si a avizat internarea, desi nu avea competenta si Simona Niculescu, medicul care a urmarit sarcina gravidei.
Comentarii
 • serparia din elena doamna e condusa din cuza voda.DOROFTEI Bogdan,doctor facut prin evaziune,impreuna cu prietenul de bauturica anton emil vor capul lui socolov pentru ca e mai bun ca ei.SI SINGURUL DOCTOR DE VALOARE DE ACOLO.

  • Mai taci ca esti retardat rau. Cum poti tu sa-l compari pe Anton cu Sokolov ca doctori ?? Anton si prin somn si cu mainile legate opereaza mai bine decat Sokolov cu tot cu Demetra langa el :)))))))))
   A,. si inca ceva :))))))) cica elefantul (Anton) isi pune mintea cu furnica (Sokolov). Hai ca esti tare……. tare prost , tare retardat, tare oligofren :))).
   Hai sa traiesti fira-i al dreacu sa fii tu ,,serparia” ca m-ai facut sa rad de dimineata :))))

 • NUMAI DE BINE DESPRE SPITAL.CAINI IN PAT CU PACIENTELE HRANITI DE ASISTENTE GRASE,SPAGAREALA,MIZERIE.PESTE TOT CONDUCE MADAM IANCU DIN TRIAJ,TIPA SI URLA IN HAINE DE STRADA.EA FACE CE VREA .CUM SA FIE EA VINOVATA?

 • CORB LA CORN NUSI SCOATE OCHII.DOCTORII NU SUNT VINOVATI NICIODATA.OAMENII SARACII MOR LA USA LOR DAR NIMENI NU PLATESTE PENTRU ASTA.

  • medici buni nu mai sunt.inteleg ca parasutele de mai sus nu se recunosc si nici nu sunt gasite vinovate ba mai mult vor sa dea in judecata spitalul si cica sa isi recuoereze banii.golancele de doctorite nu au limite.

 • Un grup de tineri se duce la o babuta si ii spune: – Mamaie iti punem o intrebare daca o sti nu te violam, daca nu o sti te violam: – Ce mananca veverita?
  la care baba spune: – Varza.
  Baieti o violeaza pana la 3 dimineata
  o intreaba iar: – Mamaie ce mananca veverita…mamaie te tog spune ca mananca alune.
  la care baba spune: – Varza am spus, Varza ramane.

  …mi-a supto o noapte intreaga.

 • Daca medicii ar fi platiti dupa nr de paciente pe care le au…poate ar fi cointeresati sa-si pastreze postul/leafa, masura, bunul simt…la fel si asistentele, mai ales sefele…care sunt …eterne, mai ceva decat directorii sau sefii de sectie! Dar asa…toata lumea fitileste, leafa merge oricum…

Adauga un comentariu