Eveniment-Social

Experti danezi, in vizita la „Cuza”

Publicat: 19 nov. 2012
1
In perioada 19 – 22 noiembrie, la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi are loc vizita expertilor VIA University College, in cadrul proiectului „Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare – SCAN„. Invitatii vor participa la o serie de prezentari, dezbateri si vizite menite a definitiva schimbul de experinta intre cele doua tari privind abandonul scolar. 
Specialistii danezi, alaturi de cei romani, vor discuta despre aspecte legate de strategiile de prevenire si corectare a abandonului scolar, vor participa la activitati de after-school ale clasei pilot de la Scoala Normala „Vasile Lupu” din Iasi si vor efectua o deplasare la Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Barlad. Toate aceste actiuni reprezinta faza finala a elaborarii studiului comparativ RO-DK al analizei nevoilor de reintegrare scolara si sociala.
Proiectul Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare – SCAN deruleaza activitati de formare, evaluare si, in mod special, de identificare si sustinere a elevilor in situatie de risc/abandon scolar. Este desfasurat in perioada 1 august 2010 – 31 iulie 2013 de catre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, in parteneriat cu VIA University College Danemarca, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Inspectoratul Scolar Judetean Mures si Inspectoratul Scolar Judetean Braila. 
SCAN este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, valoarea asistentei financiare nerambursabile fiind de 20 126 873.00 lei. Adauga un comentariu