International

Experimentul „Planeta maimutelor” s-ar putea transforma intr-un cosmar pentru omenire – VIDEO

Publicat: 22 iul. 2011
1

Scenariul poate parea desprins de pe platourile de filmare de la Hollywood, insa cercetatorii se joaca si in realitate cu focul: experimentul „Planeta Maimutelor” este unul cat se poate de adevarat, la fel si dorinta acestora de a crea o specie, jumatate om, jumatate maimuta. Oamenii de stiinta avertizeaza ca reusita acestui proiect s-ar putea transforma intr-un adevarat cosmar pentru specia umana.

Oamenii de stiinta avertizeaza ca cercetatorii care se ocupa de acest proiect incalca legile eticii si ca atribuirea de insusiri umane animalelor pe care se fac teste de laborator ar trebui interzisa.

Chiar daca pana acum maimute si cimpanzei au fost dresate pentru a juca in filme, fiind invatate chiar sa foloseasca arme de foc, academicienii de la Universitatea Cambridge afirma ca acest gen de experimente sunt cat se poate de reale.

Profesorul Martin Bobrow, medic genetician, coautor al raportului care avertizeaza asupra pericolului experimentului „Planeta maimutelor” considera ca ar trebui sa existe reguli stricte care sa interzica experimentele care au ca scop transformarea maimutelor sau a cimpanzeilor in fiinte umane.

„Aceste experimente trebuie interzise inainte sa se intample ceva inacceptabil”, a declarat Bobrow.

Raportul vine ca un raspuns la numeroasele experimente prin care animalelor le sunt introduse gene si tesuturi umane.

Pana in prezent, in laboratoare s-au creat soareci care poarta gene umane cu scopul de a se studia boli precum cancerul, bolile de inima, osteoporoza sau anxietatea.
Caprele sunt alte animale, cobai de laborator purtatoare de gene umane si care produc o proteina ce poate trata tulburarile de coagulare a sangelui la oameni.
Creierul sobolanilor a fost injectat cu celule stem pentru a se putea studia cauza si efectul atacului cerebral.
Anul trecut, peste 1 milion de animale, de la soareci la pesti, au fost folosite drept cobai in laboratoare, fiindu-le introdus ADN uman.

Scopul acestor experimente este acela de a se gasi leacul magic care ar putea vindeca orice tip de cancer sau boli precum Alzheimer.

Ingrijoratoare este insa tendinta cercetatorilor de a transforma animalele pe jumatate in fiinte umane, prin adaugarea de celule stem uman in embrionul animal.

Pana in prezent nu exista legi care sa interzica astfel de experimente, dar etica ar putea fi incalcata grav in momentul in care aceste animale ar deveni aproape oameni.

Injectarea de celule stem umane in creierul primatelor ar putea genera un comportament asemanator cu cel al oamenilor.

O noua productie de la Hollywood „Rise Of The Planet Of The Apes”, trateaza tocmai acest subiect. In incercarea lor de a gasi leacul pentru boala Alzheimer, cercetatorii creeaza o noua specie de maimute, la fel de inteligente ca oamenii. Filmul va rula in cinematografele din Romania incepand cu 12 august 2011.
Adauga un comentariu