Eveniment-Social

Exorcistul de la Tanacu se teme de justitia ieseana

Publicat: 01 iun. 2007
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:81452;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• Petru Corogeanu, fostul preot acuzat de uciderea unei maicute, a cerut stramutarea dosarului de la Iasi, pe motiv ca justitia ar putea fi influentata de lumea clericala • Corogeanu sustine in continuare ca este nevinovat

Petru Corogeanu, fostul preot de la Manastirea Tanacu, din judetul Vaslui, a cerut ieri judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi acordarea unui nou termen de judecata pe motiv ca a depus o cerere de stramutare a dosarului la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In acest context, Corogeanu a sustinut ca judecatorii ieseni sa astepte solutia judecatorilor de la instanta suprema si sa inceapa judecarea dosarului doar dupa ce va fi dat un rezultat acolo. Procesul a inceput dimineata in jurul orei 09.00 si la instanta de judecata s-a prezentat atat Petru Corogeanu, cat si cele patru maicute care l-ar fi ajutat la uciderea maicutei Irina Cornici. Judecatorii au fost nevoiti sa acorde un nou termen de judecata pentru data de 28 iunie. Motivatia lui Corogeanu pentru mutarea dosarului de la Iasi la o alta instanta din tara a fost data de faptul ca aici judecatorii ar putea fi influentati de lumea bisericeasca.

Afirmatiile de ieri a lui Corogeanu tinteau direct catre influenta pe care ar putea sa o aiba Mitropolia Moldovei si Bucovinei. „Ma tem ca lumea clericala de la Iasi ar putea influenta buna desfasurare a procesului si echidistanta justitiei. Ne pare rau ca ar fi trebuit sa venit cu mai multa credinta la Sfanta Paraschiva”, a spus Corogeanu. Acest dosar al crimei de la Manastirea Tanacu a ajuns la Iasi ca urmare a contestatiei facute de inculpati impotriva deciziei de condamnare. Potrivit deciziei luate de Tribunalul Vaslui, Petru Corogeanu ar trebui sa stea dupa gratii 14 ani, maicuta Nicoleta Arcaleanu, opt ani, iar celelalte trei maicute, Adina Cepraga, Simona Bardanas si Elena Otelea au fost condamnate la cate cinci ani de inchisoare. Mai mult, potrivit deciziei luate de Tribunalul Vaslui, cei cinci condamnati impreuna cu Episcopia Husilor trebuie sa plateasca despagubiri de aproape 10 mii RON catre familia Irinei Cornici. Trebuie mentionat ca Petru Corogeanu si maicutele au fost trimisi in judecata pe data de 19 mai 2006, pentru comiterea infractiunii de omor calificat. „In calitate de ieromonah, am facut tot posibilul sa o salvez, rugandu-ma lui Dumnezeu, iar celelalte surori sa o ingrijeasca. Precizez ca nu eu am legat-o, ci celelalte surori, eu doar am tinut-o. Nu recurgeam la aceasta metoda daca nu era agresiva, daca nu strica lucrurile si daca avea un vocabular decent”, a spus Corogeanu, intr-una din declaratiile de la dosar.
Comentarii
Adauga un comentariu