Actualitate

Executie in stil mafiot! Un pensionar „The Godfather” de Iasi! Enervat la culme, a incendiat proprietatea unor vecini, pentru a fi respectat! FOTO, VIDEO

Publicat: 11 oct. 2016

@ Un iesean a vrut sa se impuna in fata vecinilor si a recurs la un gest neasteptat @ Pentru fapta sa, risca sa ajunga dupa gratii @ Metoda sa de razbunare pare a fi desprinsa din filmele vechi, cu mafioti @ Totul s-a petrecut insa la Iasi, nu in vreo regiune de prin Sicilia

Scene desprinse parca din filmele mafiote, la Iasi. Un barbat trecut bine de prima tinerete a crezut ca o poate pune la punct pe vecina sa, daca-i incendiaza casa. O femeie spune ca vecinul i-a incendiat locuinta, dupa ce ar fi avut un schimb de replici mai dur. Astfel, Maria Popovici, o ieseanca in varsta de 57 de ani, s-a trezit cu lucrurile arse si cu multe intrebari. Totul s-a petrecut pe 23 septembrie anul acesta, cand Mihai Vartic, un vecin, i-a dat foc la proprietate.

Povestea Mariei este una destul de delicata. Ea locuieste in Iasi impreuna cu doua fiice si un fiu, intr-un apartament din zona Alexandru cel Bun. Una dintre fete si fiul au probleme de sanatate, ambii avand handicap de gradul 2. De cativa ani a primit un teren mostenire in comuna Romanesti, satul Ursoaia. Acolo a amplasat un vagon si l-a transformat intr-o locuinta. A dus mai multe obiecte de mobilier, o soba, toate cele necesare pentru a locui. A montat chiar si o usa metalica si geamuri termopan, tocmai pentru a-si asigura toate conditiile. Vecinul ei i-a pus insa gand rau si a lasat-o fara agoniseala.

„Vecinul meu tot trecea prin gradina mea. I-am spus sa nu mai treca pe acolo, pentru ca nu e drum public. Apoi, dupa cateva zile, adica pe 23 septembrie, mi-a dat foc la vagon. Eu am lasat geamul intredeschis, iar el a bagat pe acolo ceva aprins. A ars totul, nu am mai ramas cu nimic. Au fost pompierii acolo, dar nu au mai avut ce salva”, a spus Maria Popovici.

A incercat sa-si dea foc la casa, dupa ce terminase cu cea a vecinei

La scurt timp, pe data de 25 septembrie, Mihai Vartic a vrut sa-si dea foc la propria casa. „Dupa ce mi-a dat foc la vagon, la doua zile dupa, a vrut sa dea foc si la el. Atunci rudele au chemat politia si l-au luat. L-au dus la politie”, a completat ieseanca. Pentru femeie acel vagon insemna mult. Ea spune ca are destul de des probleme cu fiul ei si de multe ori mergea la tara pentru a se refugia.

„Cand fiul meu mai are crize, mai merg acolo si stau, acum nu mai am unde sa ma duc. Sunt vaduva de 13 ani si am cautat sa ma gospodaresc singura si sa am grija de copii. M-am chinuit sa am ce pune pe masa. Acolo, la tara, am pus legume si zarzavat, sa avem ce ne trebuie. Nu o sa am cu ce reface vagonul. Acum vecinul asta este internat la Socola. Am dat declaratii la politie. Nu stiu ce masuri se vor lua. Nu am bani, am o pensie de 400 de lei, iar copii au de handicap”, a spus Maria Popovici. Politistii au deschis un dosar penal.

„A fost deschis un dosar penal, iar cercetarile continua pentru a se stabili intreaga situatie de fapt”, a precizat Anca Vijiac, purtatoar de cuvant al IPJ Iasi.
Adauga un comentariu