Actualitate

EXCLUSV! Scandal teribil, in plina vara, la UMF Iasi. Decanul Facultatii de Medicina este acuzat de abuzuri grave

Publicat: 11 aug. 2016

@ Chiar daca este plina vacanta de vara, Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi este zguduita de un nou scandal monstru! @ Un sef al institutiei este acuzat de abuzuri grave si de comportament arogant fata de studenti si de parintii acestora @ Dovada ca acest personaj se considera mai presus decat orice este faptul ca a refuzat brutal orice dialog cu reporterii BUNå ZIUA IASI in incercarea acestora de a obtine o pozitie oficiala fata de acuzatiile care ii sunt aduse

O noua pata neagra pe imaginea Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iasi. Astfel, chiar daca este plina vacanta de vara, actualul decan al Facultatii de Medicina – prof. univ. dr. Ionela Lacramioara Serban este implicata intr-un scandal extrem de urat si de neonorant pentru pretentiile academice pe care le are. Concret, la adresa acesteia sunt aduse o serie intreaga de acuzatii din partea a zeci de studenti, respectiv a parintilor acestora. Redam, succint, mare parte din reclamatiile primite pe adresa cotidianului BUNå ZIUA IASI (BZI) in legatura cu practicile neortodoxe pe care le-ar aplica decanul Serban.

Citeste si : Scandal cu ecou international la UMF Iasi! Studenti straini exclusi din universitate

„Suntem un grup de parinti si de studenti ai UMF Iasi – Facultatea de Medicina! Ne aflam intr-o situatie disperata, ca urmare a unei decizii interpretate personal de doamna decan de la Medicina. In baza unui regulament privind promovarea examenelor, votat anul trecut, dar aplicat si studentilor restantieri din anii din urma, zeci dintre acestia cu examene credit de prag pentru o nota ce reprezinta zece la suta din nota finala sunt in situatia de a ramane repetenti. La nivel de doamna Decan, parintii nu sunt primiti in audienta decat cu programare cu o saptamana inainte… Nu trebuie sa uitam ca sunt oameni ce vin din alte orase si sunt pusi sa fie umiliti de secretarele care trebuie sa-i faca pe plac doamnei decan. Ce doreste aceasta doamna sa controleze, impreuna cu sotul domniei sale? Intreaga Facultate de Medicina? Precizam ca regulamentul invocat in acest caz nu se aplica si la celelalte facultati de la UMF Iasi. Ajungem din nou la un grup de interese care sa puna mana pe Universitatea de Medicina? Nu asta s-a dorit la alegerile de la inceputul acestui an… Este cu atat mai revoltator cu cat un personaj cu dosar penal si trimisa in judecata pentru fapte diverse, inclusiv abuz in serviciu, indrazneste sa ne invoce principii de corectitudine si de justete”, arata, in linii mari, grupul de parinti si de studenti care au transmis plangerea catre jurnalistii BZI.

AROGANTA si DISPRET total!

Faptul ca acest personaj se considera mai presus decat orice este demonstrat de faptul ca a refuzat brutal orice dialog cu reporterii BZI, in incercarea acestora de a obtine o pozitie oficiala fata de acuzatiile care ii sunt aduse, prof. univ. dr. Ionela Lacramioara Serban  preferand sa-l puna intr-o situatie jenanta pe rectorul institutiei de invatamant superior! Acesta, ca urmare a celor semnalate de catre jurnalisti, a avut diplomatia si eleganta de a proteja institutia pe care o reprezinta.

Citeste si : EXPLOZIV! Scandal cat casa in dosarul de coruptie de la UMF Iasi! Avocat ridicat de jandarmi din sala de judecata!

„Ca urmare a sesizarii facute de BUNA ZIUA IASI din partea unui grup de parinti si studenti de la UMF Iasi, Facultatea de Medicina, va aducem la cunostinta urmatoarele: 1. În ceea ce priveste promovarea examenelor, în conformitate cu art. 109 din Regulamentul de studii universitare de licenta, aprobat de catre Senatul UMF în data de 21 septembrie 2015, în acord cu prevederile Legii Educatiei Nationale:  «Aprecierea cunostintelor studentilor se face prin note întregi de la 1 la 10. O disciplina este promovata atunci când la fiecare proba de examinare, cât si nota finala este minimum 5. Studentii care nu au obtinut în timpul semestrului sau anului nota minim 5, ramân cu examen credit. Pentru a promova, acestia vor reface numai activitatile care presupun re-evaluarea si nu întreaga activitate didactica. Calculul notei finale la examenul care cuprinde testul unic tip grila se va face conform metodologiei specifice. Mentionam ca acest articol este aplicat si respectat pentru toti studentii universitatii, nu numai de catre cei din Facultatea de Medicina. Referitor la audientele pe care studentii si parintii acestora le-au solicitat Decanului Facultatii, mentionam ca acestea se desfasoara conform orarului afisat la Decanatul Facultatii… Rectorul ales doreste excelenta în educatie. În opinia mea, acest calificativ de minim cinci ar trebui sa fie de fapt minim sapte, pentru a acorda credit deplin unui viitor medic, format la Universitatea de Medicina din Iasi”, transmite rectorul UMF, prof. dr. Viorel Scripcariu. Totusi, faptele grave semnalate de catre studenti si parinti nu isi gasesc raspunsul cuvenit din partea profesorului Serban. Vom reveni!

Citeste si : O noua ancheta a procurorilor anticoruptie baga spaima in profesorii de la UMF Iasi! Ieri au avut loc descinderile!

Citeste si : O sentinta judecatoreasca dinamiteaza UMF Iasi! Profesorii si studentii asteptau cu sufletul la gura! Procurorii DNA au intrat pe fir!
Comentarii
  • Da’ care-i „broblema”, tovarăşi? Nu reuşesc străluciții studioşi să treacă „practicul” cu 5? Şi de-aici tot scandalul „monstru” din toiul verii? Păi la câte ReReReRe…ReExaminări au fost în vară, ai fi zis că trec toți până la urmă… las’ că mai e şi toamna… oops – parcă s-a scos sesiunea de toamnă la doftorilă…

Adauga un comentariu