Actualitate

EXCLUSIV. Secvente socante la Universitatea Cuza. Totul s-a intamplat pe salile instantei

Publicat: 29 ian. 2015
1
Conflictul dintre membrii Ligii Studentilor (LS) din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iasi si institutia de invatamant superior a atins un nou nivel. Mai precis, LS Iasi a actionat in instanta universitatea, in sapte dosare. Unul dintre motive se refera la refuzul conducerii institutiei de a pune la dispozitia studentilor balantele de venituri si cheltuieli, asta desi prin lege toti studentii au acces la aceste informatii.
„Conducerea universitatii refuza constant, inca din luna august a anului trecut, sa ne raspunda la o serie de cereri formulate in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public. In baza acestei legi, orice institutie sau autoritate publica este obligata sa raspunda cererilor adresate de catre orice persoana fizica sau juridica in termen de 30 de zile. Noi am solicitat sa ni se ofere balantele de venituri si cheltuieli pentru fiecare camin studentesc in parte, care, de altfel, trebuiau publicate din oficiu, conform Legii Educatiei Nationale. Am solicitat si balantele de venituri si cheltuieli pentru ambele cantine ale universitatii, o situatie din partea Comisiei de Etica privind cazurile de plagiat (desi ar fi trebuit sa existe un raport pe site-ul UAIC) si procesele verbale de la doua sedinte de Senat. Nu sunt secrete de stat, ci informatii la care studentii doresc sa aiba acces! Conducerea institutiei incalca grav principiul transparentei institutionale prin refuzul constant de a ne raspunde acestor cereri. Astfel, am actionat in instanta universitatea, pentru a fi obligata prin hotarare judecatoreasca sa raspunda acestor cereri si sa respecte legea!”, au spus membrii LS Iasi.Comentarii
  • Nu este o noutate faptul ca oamenii din conducerea Universitatii ii trateaza pe studenti ca pe niste carpe, niciodata nu au fost transpareti si niciodata nu au pus la dispozitia studentilor informatii pe care erau obligati sa le prezinte. In universitate este un climat generalizat al nepotismului si al fatarniciei, fiind vorba de o mafie formata din gasti si familiute si este de ajuns ca sa mergeti la Filosofie ca sa urmariti cum se manifesta cele mai influente doua grupuri, in jurul carora se construiesc aliante sau se poarta conflicte.

Adauga un comentariu