Actualitate

EXCLUSIV. Premierul Victor Ponta CONFIRMA finantarea pentru reabilitarea Palatului Culturii Iasi

Publicat: 14 oct. 2014
1
Astazi, prezent la Sfanta Liturghie de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) Iasi, de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, premierul Victor Ponta, interimar si la Ministerul Culturii, a vizitat Palatul Culturii din municipiu. Cu aceasta ocazie, premierul a confirmat faptul ca se vor aloca fondurile necesare pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare si restaurare a edificiului simbol din centrul Iasului.
Astfel, dupa ce acum aproape doi ani Guvernul Romaniei a decis alocarea a 15,8 milioane de euro pentru lucrarile suplimentare de la Palatul Culturii din Iasi, la finalul acestui an va reincepe efectiv procesul de reabilitare la monumentul – simbol al orasului. Concret, dupa ce s-au finalizat toate procedurile de licitatie, in aceste zile a fost semnat si contractul cu firma care se va ocupa de restaurare, SC Iasicon SA. In consecinta, chiar luna aceasta se vor demara lucrarile. „Aici vorbim de bani proveniti de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei „BDEC”. E o continuare a lucrarilor la turnul central al Palatului Culturii si la restul partii din cladire ramasa nefinalizata si care include si o parte din acoperis. De asemenea, vorbim si de faptul ca o serie din vestigiile arheologice pe care noi le-am considerat de mare valoare vor fi incastrate cu o sticla care sa fie rezistenta la trafic intens, dar si iluminate”, au precizat oficialii Unitatii de Management al Proiectului (UMP).

Pe de alta parte, in partea de vest a corpului sudic si latura vestica a Corpului Central de la Palat, se gasesc spatiile de birouri si de depozitare în care se vor continua si finaliza lucrarile de arhitectura conform planurilor. „Turnul central cu holul central respectiv Holul de Onoare si Sala Gotica, Sala Voievozilor si Sala Henri Coanda, vor fi restaurate urmarindu-se recrearea atmosferei originare, cu materiale si finisaje de calitate superioara, aici acordandu-se o atentie deosebita restaurarii componentelor artistice. La nivelul podului, pe zona centrala a laturii nordice si în Turnul cu Ceas, se amenajeaza un circuit restrans de vizitare, de maximum cinci persoane”, se descrie in proiectul de reabilitare.
Comentarii
  • Asa confirm si eu ca va curge in continuare apa pe Bahlui. Ce merite are Ponta in acest caz? Este el sef la BDEC? A facut el proiectul de obtinere a fondurilor? Cum naiba, nu ati mai avut mai Chirico si mai Nichito nicio panglicutza sa-i dati copilulului s-o taie? Pai, de 2 ani, de cand este la putere a tot taiat panglicutze, pe lucrarile incepute de altii… Chiar nu a inceput nicio lucrarica noua in astia 2 ani? Aaaa, a fost ocupat cu Basescu!? Ei, acum se ocupa Basescu de el! Sa nu care cumva sa-i dati copilului pe manutza vreo forfecutza, ca se poate taia si ramane stafida de „sotia sa” vaduvioara si cu taticu schiop de un koiutz!!!

  • Ce sa caute ponta la decernarea premiilor de excelenta ? Nichita- josnic, slugarnic, murdar gest, pui un PLAGIATOR sa- i felicite pe elevii olimpici ? Si asta dupa ce a „scuipat ” pe credinciosii care- si asteptau rindul la Mitropolie intrind la racla Sfintei fara sa stea la rind. Oare cit va mai suporta Dumnezeu ?

    • Dupa ce te-ai intors de pe malul Bahluiului, asa pe la 2 noaptea, unde ai scurs paharele ramase prin tomberoane, ai mai luat si un Rudotel… Nefasta combinatie pentru ultima jumatate de neuron care-ti mai populeaza haznaua aia de cap!

Adauga un comentariu