Actualitate

EXCLUSIV! Prabusire pentru un afacerist care s-a incurcat cu lucrari la Primaria Iasi! A fost prins cu o hotie de 50.000 euro

Publicat: 22 nov. 2018

@ A fost implicat intr-un scandal legat de reabilitarea termica a trei blocuri din Piata Unirii @ Inspectorii fiscali l-au prins si cu evaziune fiscala @ De la peste 50 de angajati, a ajuns sa lucreze cu trei @ "Am avut un control de la Finante. Suma este mult mai mica. Provine de la facturile unui destept, care le-a eliberat exact cand firma lui era inactiva. Nu am stat sa verific. Era un furnizor de materiale de constructii. Am sa vorbesc cu cineva sa vad ce pot sa fac", a declarat administratorul Romedis Casa SRL @ Anul trecut, in ceea ce priveste activitatea de inspectie fiscala, la nivel de regiune au fost inregistrate 6.274 de controale

Zile grele pentru Dionisie Ambrono, administratorul societatii Romedis Casa SRL. Inspectorii de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi au descoperit nereguli in activitatea societatii.

Recent, in urma unei inspectii fiscale s-a stabilit ca Ambrono poate fi suspect intr-un dosar de evaziune fiscala. Astfel, prejudiciul ar fi de 50.000 euro, provenit din neplata impozitului pe venit si a taxei pe valoare adaugata. Cifrele financiare ale firmei arata o scadere drastica, mai ales in ceea ce priveste numarul angajatilor.

In 2014, Ambrono avea un numar de 51 angajati ca, mai apoi, sa ajunga sa lucreze cu trei angajati. Nici contractele nu au mai fost profitabile. Spre exemplu, cifra de afaceri din 2013 arata contracte in valoare de 2,7 milione de euro.

Raportarile financiare de anul trecut arata o cifra de afaceri de doar 426.818 lei, profit de 128.818 lei si datorii de 1,3 milioane lei. Contactat telefonic, Dionisie Ambrono a precizat ca suma datorata provine dintr-o intamplare nefericita.

"Am avut un control de la Finante. Suma este mult mai mica. Provine de la facturile unui destept, care le-a eliberat exact cand firma lui era inactiva. Nu am stat sa verific. Era un furnizor de materiale de constructii. Am sa vorbesc cu cineva sa vad ce pot sa fac", a declarat administratorul Romedis Casa SRL.

Anul trecut, in ceea ce priveste activitatea de inspectie fiscala, la nivel de regiune au fost inregistrate 6.274 de controale. S-a stabilit o suma de 812 milioane lei, insemnand valoarea obligatiilor suplimentare observate de inspectorii fiscali. Cele mai multe nereguli se regasesc la capitolul TVA, unde a fost identificata suma de 480 milioane lei.

Pe locul doi se afla impozitul pe profit sau venit – 279 milioane lei, impozitul pe dividende – 7,96 milioane lei si altele. Domeniile cu risc ridicat la evaziune fiscala sunt constructiile si materialele de constructii – 156 milioane lei, producere si comercializare marfuri agroalimentare – 63 milioane lei, exploatare lemn – 30 milioane lei, transporturi – 20 milioane lei, producerea si comercializarea produselor energetice -2,7 milioane lei.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Scandal in centrul Iasului

Societatea lui Ambrono a fost implicata intr-un scandal de zile mari, pornit in centrul Iasului. Firma a prins un contract cu Primaria Iasi pentru reabilitarea termica a trei blocuri turn din Piata Unirii. In 2016, s-a constat ca lucrarile de reabilitare nu sun conforme cu cerintele din caietul de sarcini. Nemultumirea a fost mare si din partea locatarilor care asigurau partea de 10 la suta din valoarea totala a contractului de 2,2 milioane lei.

Cea mai mare parte din cheltuieli a fost acoperita cu ajutorul fondurilor europene. Proiectul a avut probleme inca de anul trecut. Potrivit celor din primarie, problemele plecau de la dificultatile financiare ale locatarilor. Acestia nu-si permiteau sa acopere partea de cheltuieli a asociatiei de proprietari. Pana la urma, municipalitatea a penalizat societatea, dupa ce s-a luat in calcul rezilierea contractului. Dionisie Ambrono a declarat pentru BZI ca a castigat toate procesele cu Primaria Iasi.
Comentarii
 • Proastele alea de la finante habar n-au (sau se fac ca nu stiu) ca exista o directiva europeana care se aplica din 2007 in care se precizeaza ca administratorul nu are obligatia sa verifice furnizorii daca sunt activi, inactivi, etc. Asta e treaba finantelor si doar daca se constata reaua intentie poti fi tras la raspundere . Sunt o gramada de procese pe rol cu asa ceva si in curand o sa plateasca scarbele .
  Asa ca m.uie haitelor care fac inspectiile fiscale si trimit la instanta .
  Fa-e plangere penala la crvestine.

 • ……..…../´¯/)……….. (\¯`\
  …………/….//……………\\….\
  ………../….//………….….\\….\
  …../´¯/…./´¯\………../¯ `\….\¯`\
  .././…/…./…./.|_……_| .\….\….\…\.
  (.(….(….(…./.)..)..(..(. \….)….)….).)…)
  .\…………….\/…/….\. ..\/……………./
  ..\…………….. /……..\……………..…/
  ….\…………..(………. ..)……………./

 • Mai LENIN, proastele si prostii de la ANAF, iti iau nemul in poola, iti foot mortii in gura… ce ai?, fata sau baiat… nu conteaza, le dam mooie copiilor tai si tot neamului tau cel nascut si nenascut!!!

Adauga un comentariu