Actualitate

Exclusiv. Mumie descoperita intr-un cimitir din Iasi – FOTO

Publicat: 23 aug. 2012

@ La cimitirul ortodox din Pacurari, intr-un cavou, un cadavru mumificat este expus in spatele unui perete din sticla @ In camera destul de incapatoare amenajata deasupra locului de veci, rudele au pus chiar si mobilier, oglinda, hrana si bautura, sa nu lipseasca nimic celui decedat

Locuitorii Iasului pot vizita mumii si monumente funerare ca in Egipul Antic fara a plati nimic. Este vizibil chiar si un cadavru mumificat care se afla in spatele unui perete de sticla. Astfel, in cimitirul iesean Sfanta Treime de pe strada Popauti, numarul 16 A, cetatenii orasului pot vizita locuri funerare luxoase asemanatoare cu cele ale faraonilor. Trebuie stiut ca nu numai locul fastuos starneste uimire in randul cetatenilor care vor sa-si viziteze persoanele inmormantate in cimitir. Adevarata „atractie” a locului de veci este mumia care este expusa si ingrijita la fel ca mumiile de la Muzeul Luvru. Cavoul in care se afla „expus” cadavrul se afla chiar la marginea cimitirului inspre supermarket-ul Kaufland in parcela 1A. Contrastul dintre maretul loc de veci si celelalte este foarte usor de surprins numai daca privesti la un alt mormant, infrumusetat cu o simpla cruce si „pazit” de un caine adormit.

Mumia din oglinda

Este un cavou compus dintr-o camera amenajata deasupra locului de veci. In acest cavou s-au pus bauturi si alimente, incercand parca sa se respecte vechile ritualuri de inmormantare.
Asa cum este normal ca in orice casa sa se afle niste bautura, si in casa mortilor se afla cateva sticle cu tarie asezate frumos, dar nu oriunde, ci in preajma oglinzii. Despre rolul oglinzi nu se poate sti nimic pentru ca nici macar la anticii din zona Nilului nu se intalneste. Totusi la modul in care este asezata se poate spune ca a fost pusa ca mumia sa se poata privi in oglinda si din spatele vitrinei de sticla.

Taramul mortii cu termopane

Pentru a fi siguri ca mumiile sotilor Gheorghe si Victoria Hristache vor strabate taramul mortii in siguranta, cei apropiati au avut grija sa nu le lipseasca nimic acestora. Mumiilor le-au fost puse la dispozitie orice, incepand de la hartie igienica, masa, pahare, cani, scaune, pana la haine si lumanari, asezate cu mult tact, probabil si pentru intoarcerea la care se asteapta conform pregatirilor. In plus, pentru a se demonstra omniprezenta mumiilor, pe incaperea uriasa s-a pus o placa cu textul „Suntem batrani si-avem copii”. Tot in acelasi sens, pentru a nu simti vitregiile vremii, au impanzit cladirea impunatoare cu geamuri termopane. Ba, mai mult, pentru ca mumiile sa nu se plictiseasca, urmasii celor decedati s-au ingrijit ca imensa casa sa fie pictata si decorata la fel ca in cazul egiptenilor.

„Nu stiu despre ce este vorba”

Contactat telefonic de reporterii BUNA ZIUA IASI, Alexandrel Barnea, preotul paroh al Bisericii Sfantul Gheorghe si Sfantul Nicolae din cimitirul Sfanta Treime, a lasat de inteles ca nu este la curent cu ceea ce se intampla in curtea  bisericii pe care o slujeste. Nici atunci cand a aflat de la reporterii BUNå ZIUA IASI despre mumiile expuse in cimitir nu a vrut sa spuna ceva. Acesta a precizat ca tine de competenta administratorului de cimitir sa stie ce se intampla. „Cimitirul are administrator, el trebuie sa stie ce se intampla. Eu doar sunt preot paroh. Nu stiu despre ce este vorba”, a spus Alexandrel Barnea, preot paroh al Bisericii Sfantul Gheorghe si Sfantul Nicolae.
Comentarii
   • mai rapan ordianar ce esti bag **** in mata se zice romi nu ciori jegule si voi reporterilor mai sugeti un pik **** sau scobitiva in cur ca va maninca ca aveti burta goala w

    • Mai rapan „ordianar„ ce esti , bag si eu p/u.l/a in ma-ta ! Se zice ciori si tigani de pe vremea lu ` Stefan cel Mare .P/u/l/a sa o **** tu si puradeii tai , cu ma-ta si cu tac`-tu la un loc. Noi, ziaristii , ne scobim in cur si va-ndesam pe gat voua , ciorilor. Craaaaaauuuuu.

    • Iti trag cu sloboz in gat , fraiere . Dar-ar ciuma-n voi si America cu bomba atomik in natia voastra , f./u.t/u-va-n gura de ordinari penali. Ne-ati facut tara de kkt.

 • Ce treaba aveti voi romanii cu acel cavou care este propietatea tiganilor si respecta toate autorizatiile ? Voi romanii nu va respectati semenii ! In loc sa-i faceti statuie din aur lui Mihai Eminescu l-ati torturat si ucis prin otravire cu mercur ! De-aici rezulta ca nu va respectati semenii si valorile ! Degeaba veti incerca sa mintiti ca Eminescu a murit din cauza sifilisului , este dovedit oficial ca voi romanii l-ati ucis pe Mihai Eminescu prin otravire cu mercur , search Google daca nu ma credeti sa vedeti dovezile incontestabile ! Astfel rezulta ca expresia roman spurcat nu e o jignire ci un adevar !

 • Domnule reporter, cred ca mai aveti de facut scoala pana sa invatati ce inseamna jurnalism. Si mai aveti de studiat si altele ca sa stiti ca preotul nu poate interveni in modul cum aleg tiganii din Pacuret sa-si cinsteasca mortii. Cum te duci d-ta la bunica la mormant sa pui flori si lumanari, asa se duc tiganii la mormantul astuia de-ai scris d-ta si pun sticle de bautura fina si altele. Preotul nu poate face nimic in sensul asta si nici nu e treaba lui sa faca. In plus, la cate parcele are cimitirul din Pacurari, cine crezi ca ia mormintele la rand sa vada ce-aduc oamenii sa puna langa ele? Este o aberatie de articol generat probabil de lipsa de alte subiecte. Preotul de-acolo stie foarte bine ce se petrece, dar pentru ca va stie ce fel de „jurnalism” practicati v-a respins onorabil. In plus, cimitirul acela apartine primariei, asa dupa cum v-a spus si el, iar pe el il puteti intreba numai de slujbele ce se fac la morminte, nu si despre ce depune lumea langa cruci. Ar fi cazul sa tratati subiecte mai importante pentru ieseni, in loc sa implicati preoti onorabili in articole de astea fara valoare.

 • Au nume penale faptele dvs. de a defaima memoria unor decedati ai caror copii au ales sa ii cinsteasca asa.
  Dvs v-ar place sa va scormoneasca cineva in mormantul parinitlor sau bunicilor sau cuiva drag , plecat de pe lumea asta?
  Rusine!!!

Adauga un comentariu