Actualitate

EXCLUSIV! Cea mai frumoasa si SPECTACULOASA poveste de succes a unui profesor de la Universitatea Cuza – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 07 iul. 2016

@ Inca din timpul liceului, a fost pasionat si a indragit aspectele care tin de economie si administrarea afacerilor @ Cu toate ca putea sa aleaga sa studieze la Bucuresti, a hotarat sa vina la Universitatea Cuza din Iasi @ Dupa o munca infernala, de aproape un deceniu, avand sansa sa ramana pentru a activa in domeniul auditului, contabilitatii, tocmai in faimoasa Elvetie, acesta a fost prezent, in premiera pentru mediul universitar iesean, la celebra intalnire a asociatiei auditorilor din Statele Unite ale Americii @ Mai mult, la nici 28 de ani, Ioan Bogdan Robu devenea lector la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor de la Cuza @ Cititi si urmariti un material video, doar pe www.bzi.ro, cu povestea spectaculoasa a unuia dintre tinerii cercetatori de succes ai Iasului, din ultimii ani

La doar 30 de ani, lect. univ. dr. Ioan Bogdan Robu, de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, este unul dintre cei mai de succes cercetatori si specialisti din cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA). In doar zece ani, tanarul originar din orasul Bacau are in spate o poveste spectaculoasa, presarata cu multa munca, ambitie, pasiune si dorinta de a arata ca se poate reusi si in tara.

CV LECT. UNIV. DR. IOAN BOGDAN ROBU

La un pas sa controleze averile bancherilor din Tara Cantoanelor

Bogdan este la un pas sa-si sustina cel de-al II-lea doctorat, a studiat tocmai in Elvetia si a fost prezent, in premiera pentru mediul universitar iesean, la celebra intalnire a asociatiei auditorilor din Statele Unite ale Americii (SUA). Daca ar fi vrut, oricand ar fi putut sa ramana fie in Tara Cantoanelor, sau peste ocean, ori sa lucreze in mediul privat, pe bani grei! Cu toate acestea, a decis sa ramana in tara, sa se stabileasca la Iasi si sa arate ca oricand se poate reusi si in Romania. Acum are un CV impresionant si planuri de viitor extrem de importante si de indraznete.

Citeste si: Povestea tinerilor de succes din universitatile iesene – GALERIE FOTO

„A fost un gand frumos si de succes pentru mine, domeniul economiei… A fost o sansa uriasa sa ajung la Universitatea Cuza! Eu voiam sa merg la facultate pe zona de economice si, tocmai din acest motiv, m-am pregatit de toate acestea chiar din anii de liceu. Mai apoi, in anii de facultate, mi-am dorit sa fac Contabilitate si Informatica de Gestiune, apoi am urmat un master in zona contabilitatii si expertizei pe zona auditului. Dupa asta, imediat ce m-am intors de la o bursa de masterat pe care am avut-o in Elvetia, am continuat sa ma pregatesc si sa ma specializez… Acum, in esenta, cand spui Economie si Administrarea Afacerilor, zici bussines sau sa ajungi sa ocupi pozitii cheie in domeniul financiar-bancar sau in institutiile statului din acest areal! Acum, sincer sa va spun, eram la un pas sa raman in Elvetia, loc unde e o cu totul si cu totul alta lume si altele sunt oportunitatile in cariera, iar ca venituri nici nu mai vorbesc! Totusi, chiar daca pe parcursul anului pe care l-am petrecut la studiu acolo m-am integrat foarte bine alaturi de comunitatea de romani, tot m-am simtit strain de tara mea si, de aceea, am hotarat sa revin la Iasi. Intre timp, in urma cu cativa ani, pentru prima data ca persoana plecata de la Iasi, am luat parte la celebra intalnire anuala a asociatiei auditorilor din Statele Unite ale Americii”, marturiseste lectorul Robu.  

„Sa fii bucuros sa castigi ca sa-ti poti permite ce-i frumos pentru suflet!”

De aproape trei ani (a devenit lector in anul 2014 – n.r.), Bogdan este unul dintre cele mai tinere cadre didactice de la FEAA. Mai in gluma, mai in serios, spune ca si-ar dori ca ziua sa aiba 25 de ore, pentru a putea studia si munci mai mult. Niciodata nu a pus pe primul plan partea financiara si este extrem de bucuros de faptul ca poate lucra si le poate preda studentilor.

Citeste si: Povestea de succes a unei cercetatoare de la Universitatea Cuza 

„Desigur, conteaza si partea financiara, insa filosofia mea de viata pleaca de la ceea ce mi-a spus un profesor drag mie, «Sa fii bucuros sa castigi ca sa-ti poti permite ce-i frumos pentru suflet!». Acum este mult de munca, insa, zi de zi, sunt extrem de incantat ca pot lucra cu studentii mei si ca se pot face lucruri foarte bune si in Romania. Satisfactiile mele se leaga si de faptul ca sunt racordat mereu la ceea ce este nou, la cel mai inalt nivel international. Oricum, inca de cand eram student, mi-a placut mereu sa ma implic in proiecte ce au tinut si de activitatea studenteasca, dar si de formare, cercetare si acceptarea unor noi provocari… Eu am participat si pe zona de inventica, cercetare si inovare, respectiv de cercetare interdisciplinara. Asadar, alaturi de un coleg de la Politehnica ieseana, am avut un gand nastrusnic si am dezvoltat un plan ce se leaga de analiza riscului de frauda financiara, anume modele si proceduri analitice care pot fi utilizate pentru a depista riscul de frauda in zona mediului. Oricum, pe viitor, ne dorim sa ne extindem si pe plan international in acest domeniu, tocmai pentru ca nu vrem sa ne oprim aici”, mai povesteste tanarul cercetator.

Pasionat de flori si de albine

Dincolo de activitatea asidua pe care o depune la catedra, de orele petrecute la facultate si de cercetare, Ioan Bogdan Robu isi rezerva timp si pentru a se ocupa de pasiunile sale: florile si, mai nou, albinaritul. Asa cum se poate vedea si in cabinetul sau, situat in imensul corp de cladire ce gazduieste FEAA, totul este inconjurat de flori.

Citeste si: Acestia sunt cei mai buni cercetatori si profesori de la Universitatea Cuza

„Da, asa cum se poate vedea si in birou, sunt inconjurat de flori, ele fiind una dintre marile mele pasiuni. Intotdeauna mi-au placut si mi-au provocat o stare de relaxare. Pe langa aceasta pasiune, de ceva timp, am inceput sa ma ocup si de apicultura si de albinarit… Desigur, asta dupa ce mi-am luat intepaturi foarte multe. Apoi, acum, mult din timp il am ocupat cu constructia unei casute pe un teren la Breazu, pe care l-am cumparat recent. Oricum, ma bucur ca, usor-usor, sper ca sa-mi aduc la Iasi si familia”, conchide cadrul didactic.

Cititi si urmariti un material video, doar pe www.bzi.ro, cu povestea spectaculoasa a unuia dintre oamenii de succes ai Iasului, din ultimii ani. 

Citeste si: SENZATIONAL! Un grup de profesori de la Universitatea Cuza realizeaza produse militare pentru NATO – GALERIE FOTO

Citeste si: Povestea de succes a ieseanului care a tratat campioni mondiali si vedete rock – FOTO, VIDEO
Comentarii
Adauga un comentariu