Actualitate

EXCLUSIV! Caz fara precedent! Procurorii ieseni au dat lovitura! Un interlop vanat in toata Europa, tradat de un locotenent, pe facebook – FOTO, VIDEO

Publicat: 09 oct. 2016
1

@ Modul de operare parea unul perfect – nu lasau urme, nu lasau amprente, aveau fetele acoperite, nu vorbeau si fiecare stia foarte bine ce are de facut @ Anchetatorii le-au analizat pana si mersul, pentru a-i putea incadra intr-un profil pe baza caruia sa realizeze cercul de supecti @ Le-au fost cercetate indeaproape ticurile, miscarile, inaltimea, greutatea, locurile din care si-au cumparat imbracamintea, insa nici aceste analize amanuntite nu au dat roade @ In momentul in care ancheta se blocase, iar membrii retelei tineau Italia sub teroare, o echipa speciala de politisti a inceput sa analizeze paginile de facebook ale romanilor din zona Sardinia @ Supriza, unul dintre locotenentii lui Danut Vaduva avea scris la angajator: angajat într-o asociatie internationala de furturi si jafuri @ Saptamana trecuta, procurorii ieseni l-au prins pe liderul retelei, Danut Vaduva

Saptamana trecuta, procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi au reusit sa prinda pe unul dintre cei mai cautati infractori din Italia. Este vorba de un barbat care a tinut sub teroare mai multe regiuni din Italia, prin jafurile pe care le-a comandat. Era liderul unei retele de crima organizata specializata in jafuri, talharii si infractiuni economice. Pe numele lui Danut Vaduva a fost emis un mandat european de arestare de catre Tribunalul Sassari, din regiuniea Sardinia. Acest mandat european de arestare a fost emis pe data de 7 septembrie 2016. Procurorii ieseni l-au gasit pe Danut Vaduva dupa aproximativ o luna. Vineri, Curtea de Apel Iasi a decis sa-l expedieze in Italia. In fata instantei, Vaduva a fost de acord sa fie predat autoritatilor italiene.

„Admite sesizarea formulata de Tribunalul din Sassari – Oficiul judecatorului pentru cercetari prealabile – prin reprezentantul Michele Contini, judecator, în dosarul cu numar de referinta RGNR 5345/15 MOD 21 – RG GIP 4270/2015, pentru executarea mandatului european de arestare din data de 07 septembrie 2016, întemeiat pe mandatul de arestare nr. RGNR 5345/15 MOD 21 – RG GIP 4270/2015 emis de Judecatorul de Investigatii Preliminare al Tribunalului din Sassari, Italia, pe numele persoanei solicitate Vaduva Danut. Constata ca persoana solicitata Vaduva Danut a consimtit la predare si nu a renuntat la drepturile conferite de regula specialitatii. Dispune predarea persoanei solicitate Vaduva Danut, aflat in stare de arest, catre autoritatea judiciara emitenta, Tribunalul din Sassari, Italia, în baza mandatului european de arestare din data de 07 septembrie 2016″, se arata in decizia luata de Curtea de Apel Iasi.

Presa din Italia: „aveau miscari si disciplina militara”

Danut Vaduva parea a fi un infractor ca oricare altul. Numai ca, modul de operare l-a transformat rapid intr-unul dintre cei mai cunoscuti interlopi romani in Italia. Presa din Italia sustine ca a pus bazele unei retele de crima organizata formata din zeci de persoane. Nucleul grupului este format din sapte persoane: Danut Vaduva, liderul bandei, fratele sau geaman Florin, Gheorghe Cringus, Petru Soare, Gabriel Atanasoaie, Marian Sever Cretulescu si Victor Micu.

Acestia au varste cuprinse intre 25 si 35 ani. Gruparea si-a inceput activitatea in anul 2014. Au aplicat masuri de protectie suplimentare fata de alte retele, pentru a nu fi prinsi. Planificau fiecare spargere ca la carte, ca-n filme. Fiecare detaliu era pus la punct, fiecare membru al retelei stia bine ce are de facut. Nu actionau niciodata haotic si nu se speriau atunci cand erau surprinsi. Atacau fara nicio teama, chiar si locurile care aveau camere de supraveghere.

„Aveau miscari si disciplina militara, purtau manusi, nu lasau amprente, aveau fata acoperita si nu scoteau nici macar un cuvant in timpul jafurilor. Stiau foarte bine ce au de facut, fiecare dintre ei”, scriu jurnalistii italieni.

Casele de lux din Sardinia

Procurorii au reusit sa probeze zeci de jafuri spectaculoase comise de gruparea condusa de Danut Vaduva. Majoritatea jafurilor erau comise pe timp de noapte. Atacau benzinarii, societati comeriale, baruri, supermarket-uri, mall-uri, birouri din porturile maritime, sau alte locuri in care se aflau bani din zone industriale. De exemplu, intr-un port maritim au taiat cateva ore cu flexul doua seifuri in care se aflau sume importante de bani. Aceasta operatiune a fost filmata de o camera de supravegehere.

De asemenea, au fost sparte zeci de case ale bogatasilor din Sardinia. Fiecare locatie care urma sa fie jefuita era analizata si urmarita cu atentie zile intregi. Anchetatorii italieni sustin ca membrii retelei se ocupau de aceste jafuri ca si cum ar avea un loc de munca stabil, cu program fix, fara intarzieri si fara abateri. Aveau un mod de operare identic de fiecare data. Doar din 18 jafuri, anchetatorii au reusit sa calculeze un prejudiciu de peste 200.000 euro. Pe langa jafurile comise ei, membrii retelei colectau bunurile furate de alti hoti marunti si le vindeau mai departe, la preturi mult mai mici decat cele din piata.

Locotenentul lui Vaduva, pe facebook: „angajat într-o asociatie internationala de furturi si jafuri”

Anchetatorii din toata Italia au pus cap la cap informatiile din bazele de date pentru a-i putea identifica pe membrii acestei retele. Au fost verificate si urmarite indeaprope toate persoanele care fusesera implicate anterior in jafuri similiare. Numai ca, Danut Vaduva cauta doar membri care nu aveau cazier, care nu figurau in aceste baze de date ale Politiei. Pentru a reusi crearea unui cerc de suspecti, a fost analizat inclusiv mersul hotilor. Le-au fost cercetate indeaproape ticurile, miscarile, inaltimea, greutate, locurile din care si-au cumparat imbracamintea, etc. Nici aceste analize amanuntite nu au dat roade.

Atunci, politistii au inceput sa cerceteze profilurile de facebook ale cetatenilor romani din zona Sardinia. Astfel, a fost gasit unul dintre membrii retelei, care avea scris pe facebook la angajator: „angajat într-o asociatie internationala de furturi si jafuri”. De aici, ancheta a luat o alta intorsatura. Din acest profil de facebook al hotului, politistii au facut legaturi intre membrii gruparii si au reusit sa-i afle pe toti. Mai mult, unul dintre membrii retelei avea chiar o fotografie de grup, facuta dupa ce au comis un jaf.
Comentarii
 • Da, exact, pro***orii de la parchetul de pe langa ***tea de apel l-au prins ! Tare ma tem ca politia la prins ! Ca daca ar fi dupa unii ar trebui toata ziua numai scris hartii…..

 • Conform fotografiei prezentate, toti ciori …. astia ne-au facut de ras si ne fac in continuare peste tot. Stau cu mana intinsa la cersit, isi trimit plozii la spart masini si „platesc” taxe la zi. Si au pretentii …

  N-ai cum sa-i schimbi, pe marea majoritate dintre ei. Singura solutie ramane deportarea in tarile lor de origine. Acolo se vor pierde prin multime si nimeni nu ii mai baga in seama.

  Ne-au facut de ras, si noi ca prostii acceptam. Ei se ridica pe prostia noastra. Noi platim bilete RATC ei scuipa, fac scandal si latra … si noi acceptam. Toate astea pana intr-o zi cand vom incepe sa le punem pumnul in gura la propriu.

  Iasul e plin de astfel de „colorati”, iar Bucurestiul da in clocot de ei.

  • Ai dreptate din pacate deocamdata nimeni nu le pune pumnul in gura, dar situatia e pentru moment, tensiunile fiind in crestere, raportat la modul lor de comportament ca minoritati in societate. Au si reprezentant in Parlament, care ati vazut cum se comporta la randul lui – fix ca tiganii (cautati stirile despre el).

   Prin toate tarile Europei i-am gasit la cersit, la furat, la combinatii. Tot roman fiind, ii auzeam, sa-l praduim pe ala, pe ala si pe ala … nu imi era greu sa pun mana pe o bata sa ii curat sau sa ii servesc autoritatilor.

   Si inca un lucru sa nu uitam: noi suntem multi ei sunt putini. Ei vin noaptea ca lasii dar noi ii putem spargem ziua. Oricand …

 • Foarte „destept” articol. Faceti scoala cu banditii, pentru ca a doua oara sa nu mai greseasca. Perseverati… Incet, incet, veti elimina toate posibilitatile politiei de a-i prinde.
  Si asta pentru un articolas slabut, dintr-o gazeta obscura.

Adauga un comentariu