Actualitate

EXCLUSIV BZI! Aceasta tanara ieseanca este un exemplu demn de urmat. Iata cum a reusit sa impresioneze – GALERIE FOTO

Publicat: 29 mai 2015

@ Ceea ce poate dezvalui aceasta tanara impresioneaza intr-o maniera aparte @ Ea a povestit jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI care a fost reteta succesului @ „Am incercat mereu sa ma autodepasesc, sa-mi spulber limitele, sa-mi inving emotiile, astfel ca nu m-am dat in laturi de la niciun concurs si am reusit sa obtin numeroase premii, ce nu reprezinta altceva decat rodul muncii mele”, a marturisit tanara

Chiar daca nu este un copil cu parinti care sa-i faca toate mofturile si sa aiba in conturi sume cu multe zerouri, aceasta fata a luptat din greu pentru a ajunge la un asemenea nivel! Mai mult, chiar daca de cele mai multe ori i-a fost foarte greu si a fost tentata sa renunte, aceasta si-a urmat mereu visul. Chiar daca are abia 18 ani si provine din orasul Harlau, toti colegii sai de liceu (de la Colegiul National Stefan cel Mare din Harlau) o admira si o respecta pentru ceea ce a putut sa faca. 

Citeste si: Un iesean este faimos in Franta! Totul a inceput la Revolutia romana din 1989 – GALERIE FOTO

„In viata nimic nu este intamplator”

Ana Ioana Calinescu, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National Stefan cel Mare din Harlau, nu si-a dorit sa fie o decarista. Aceasta are media totala de finalizare a claselor IX-XII de 9.98. Din modul in care gandeste si priveste viata, aceasta da dovada de o maturitate si o gandire extrem de profunda. „Consider ca in viata nimic nu este intamplator, astfel ca acum patru ani paseam sfioasa in ceea ce avea sa fie frumoasa viata de liceu. Desi cunosteam foarte bine colegiul, sala de clasa, o buna parte dintre colegi si pe domnii profesori, deoarece am parcurs aici si ciclul gimnazial, nu mica mi-a fost mirarea sa constat emotia inceperii unei noi etape a vietii mele… Am ales fara ezitare sa urmez profilul Matematica-Informatica, convinsa fiind ca imi poate oferi toate cunostintele de care voi avea nevoie. Domnii profesori mi-au oferit atat mie, cat si colegilor mei, sprijin didactic, dar si moral, fiindu-ne alaturi neconditionat. Pot spune ca anii de liceu mi-au marcat cu adevarat existenta, intiparind atat in mintea, cat si in sufletul meu clipe unice, momente frumoase si lectii de viata. Am avut sansa sa particip la numeroase proiecte scolare, in cadrul carora am calatorit prin Europa si am reprezentat cu mandrie colegiul, pe poarta caruia am pasit zi de zi, vreme de opt ani”, marturiseste tanara.

Citeste si: Dezvaluiri despre un om de afaceri care a ridicat un important hotel din Iasi – GALERIE FOTO


     
„Am incercat mereu sa-mi depasesc limitele”

Cand unii colegi de-ai sai de generatie se distrau si mergeau in excursii luxoase, Ana muncea din greu pentru a razbate in viata. Asa cum ea insasi marturiseste, mereu si-a dorit sa atinga limita extrema. „Am incercat mereu sa ma autodepasesc, sa-mi depasesc limitele, sa-mi inving emotiile, astfel ca nu m-am dat in laturi de la niciun concurs si am reusit sa obtin numeroase premii, ce nu reprezinta altceva decat rodul muncii mele, prin care am dorit sa le multumesc atat dascalilor, cat si familiei mele pentru ca mi-a fost alaturi si m-a ajutat sa merg increzatoare pe drumul meu. Am fost dintotdeauna o fire visatoare, dar si realista… Imi place sa-mi dau frau liber imaginatiei cu ajutorul unui stilou, creion sau penson. Am incercat impreuna cu colegii mei sa infrumusetam colegiul, realizand si expozitii de pictura sau fotografie. De asemenea, mi-a facut o mare placere sa realizez inclusiv mascota colegiului: veverita Stefi”, mai spune adolescenta.

Citeste si: Un iesean este celebru in Italia! Averile bogatasilor din peninsula sunt pe mana lui – GALERIE FOTO, VIDEO

„Vreau sa port mereu acelasi zambet sincer”

Cum mereu a dovedit ca este o persoana puternica si plina de optimism, tanara spera ca in toata viata sa sa nu renunte si ca intotdeauna sa fie cu zambetul pe buze. „Marea mea pasiune a fost si va ramane Fizica, o materie dificila pentru unii, dar pe care eu am studiat-o cu drag, am participat la olimpiada, la concursuri judetene, nationale si am urmat cursurile Centrului de Excelenta timp de doi ani. Mi-am dorit mereu sa las in urma mea lucruri de care oamenii sa se bucure, care sa le fie de folos, care sa ii reprezinte, de aceea visul meu este sa devin studenta a Facultatii de Arhitectura G.M. Cantacuzino din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi. Imi doresc o viata plina de culoare si optimism si sa imi mentin sufletul tanar si sa port pe chip acelasi zambet sincer”, conchide Ana Ioana. De precizat ca aceasta s-a nascut in 1996 si a urmat clasele primare la Scoala Gimnaziala Petru Rares din Harlau, iar ciclul gimnazial la Colegiul Stefan cel Mare.
Adauga un comentariu