Actualitate

EXCLUSIV! Accident de munca la fosta cladire E.ON. Un angajat a cazut de la inaltime de pe schela si a murit – FOTO, VIDEO

Publicat: 28 sept. 2016

In cursul zilei de miercuri, 28 septembrie 2016, in jurul orei 13:20, un accident grav de munca s-a produs la fosta cladire E.ON, din zona Doi Baieti. Un muncitor care se afla pe schele si lucra la reamenajarea cladirii a cazut de la inaltime.

Citeste si: Politistii trebuie sa desluseasca ce s-a intamplat cu baietelul de 8 ani gasit in coma

In urma apelului la numarul unic de urgente 112, s-au deplasat de urgenta la fata locului un echipaj de politie si criminalisti, un echipaj medical de urgenta cu medic al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Iasi si inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Iasi care au demarat o ancheta. Barbatul, in varsta de 53 de ani, lucra la reamenajarea cladirii de doua sau trei zile. Colegii acestuia povesteau ca barbatul se afla pe schele, la o inaltime de sapte metri, iar prinzatorile panoului pe care statea s-au rupt. In acel moment, muncitorul si-a pierdut echilibrul si a cazut in gol. Potrivit declaratiilor luate colegilor de munca, acesta nu purta echipament de protectie in timp ce lucra, desi angajatilor li s-au oferit echipament. Medicii ajunsi la fata locului au incercat sa resusciteze victima, insa in ciuda eforturilor depuse de acestia, barbatul a decedat.

Conform primelor verificari efectuate de reprezentantii ITM, la lucrarile de amenajare a fost contractata o intreprindere individuala care figura cu un singur angajat. Victima nu aparea in actele firmei, desi in interiorul cladirii se aflau in total trei muncitori, printre care si patronul firmei. Inspectorii au inceput procedura de cercetare in aceasta situatie, iar in cazul in care se va descoperi ca se lucra la negru, vor fi aplicate amenzi intre 10 – 20.000 lei. Patronul firmei le-a spus anchetatorilor ca victima ar fi venit in cursul zilei pentru a-i ajuta la lucrari, iar la un moment dat s-a urcat pe schela si s-a dezechilibrat. 

„Echipajul medical de urgenta cu medic tip C2 al Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi, a intervenit miercuri, 28.09. 2016, in urma apelului la 112 inregistrat la ora 13.22,pentru o persoana de sex masculin cazut de la inaltime in Tatarasi zona Doi Baieti din Iasi. La locul solicitarii a fost gasit un barbat in varsta de 53 de ani, in stop cardio- respirator,s-au inceput imediat manevrele de resuscitare si continuate timp de 45 de minute dar fara raspuns pozitiv, barbatul avand leziuni incompatibile cu viata, traumatism cranio-cerebral cu fractura cominutiva cu deplasare si infundare, traumatism toracic, fractura de bazin. Echipajul cu medic a declarat decesul barbatului, Politia se afla la locul soliciitarii pentru cercetari”, a declarat purtatorul de cuvant al SAJ Iasi, asistent medical principal, Pralea Nicolai.
Comentarii
  • Tragic… dar se pare ca unii se lasa purtati de inconstienta! Aici e si vina patronului p*lii care nu s-a asigurat ca toti angajatii poarta obligatoriu echipament de protectie, ar trebui bagat direct la bulau. El e criminalul!

  • Dumneavoastra ati trecut prin pacurari, sa vedeti muncitorii care pun la blocuri tiplitori cum lucreaza? 0 protectie, se bazeaza pe propriul echilibru, sau pe langa magazinul profi, sa-i vedeti din nou acolo cum lucreaza. Sincer, mor pe meritul lor, daca aleg sa fie idioti, cand e atat de simplu sa-ti pui un ca ca t de centura in jurul bazinului, asta e, ce sa-i faci, tarana usoara si asa suntem prea multi.

  • In 13 ianuarie 2013 mi -am pierdut o ruda intr-un tragic accident de munca la Dalkia(CET HOLBOCA).In urma aceste nenorociri un copil a ramas orfan la doar 13 ani.Familia decedatului este umilita de aproape patru ani prin tergiversarea dosarului,prelungirea nelegala a cercetarii penale de cei de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi cu toate ca la cercetarea cazului de catre ITM Iasi s-au stabilit responsabilitati clare si in sarcina firmei si a unor lucratori din firma Dalkia, nu numai a celui care a murit la loculul de munca la doar 45 ani.Consider ca faptele sunt fapte iar cele scrise in procesul -verbal al ITM Iasi nu pot fi contestate de nimeni oricat s-ar incerca lungirea acestei cercetari.

Adauga un comentariu