Actualitate

Exclusiv! A murit ”ingerul” copiilor. Prof. dr. Marin Burlea a decedat in aceasta dimineata la Institutul de Oncologie – FOTO, VIDEO

Publicat: 26 oct. 2018

In aceasta dimineata, prof. dr. Marin Burlea a incetat din viata la Institutul Regional de Oncologie Iasi. Personalitate marcanta a medicinei romanesti, prof.univ.dr. Marin Burlea impresiona prin CV-ul cu grija completat in ani de cariera, dar, mai ales, prin bunatatea si generozitatea de care a dat dovada dintotdeauna, inclusiv atunci cand, in urma cu ceva timp, dezinteresat si doar pentru ca umanitatea i-o cerea, a acceptat sa faca naveta Iasi – Tulcea pentru a se ingriji de copiii bolnavi care au ramas fara medic pediatru in oras. Isi amintea, acum ceva timp,  ca nu a stat prea mult pe ganduri atunci cand i s-a cerut sa-i ajute pe copilasii din Tulcea, dar nu si-a imaginat nicio clipa ca va fi atat de dificil sa gaseasca un medic pediatru care sa acorde permanenta de care pacientii au nevoie: „Din nefericire, medicii nu sunt motivati sa ramana in Romania. Aproape 25 000 de medici sunt plecati peste granite. Poate nu ne dam seama, dar e un fapt ingrijorator!”. declara la acel moment prof. univ. dr. Marin Burlea.

Zilele Pediatriei Iesene "N. N. Trifan". Conferinta va reuni medici din toata tara, dar si din strainatate

Intrebat fiind despre lipsurile sistemului medical din Romania, Marin Burlea spunea ca exista o dominanta materiala inexplicabila. Coruptia e dincolo de imaginatie, iar fata de profesori si viata, in genere, se manifesta o atitudine superficiala.

„In secolul vitezei si era informatiei avem impresia ca medicina se poate invata de pe internet. Nu mai exista devotament, generozitatea de a veni sambata si duminica in spital pentru a-ti vizita pacientii, sa faci anumite lucruri neremunerate. Medicul este un individ care are datoria de a transmite in societate nu doar profesionalism, ci trebuie sa transmita principii sanatoase de viata, familie, ingrijire si alimentatie.”

Absolvent al Liceului Teoretic ''Mihai Eminescu'' din Iasi, promotia 1967, Marin Burlea isi continua studiile la facultatea de Medicina Generala, sectia Pediatrie, IMF Iasi. Intre anii 1973-1979 a fost medic secundar la Pediatrie, Clinica a II-a de la IMF Iasi ca mai apoi sa devina medic specialist in pediatrice la Spitalul Clinic de Copii ''Sf. Maria'' din Iasi. In 1991 a devenit medic primar prin sustinerea unui examen, ca mai apoi sa urmeze un stadiu de pregatire pentru o a doua specializare. In 2004 a devenit medic medic primar in gastroenterologie. 
Prof. dr. univ. Marin Burlea a urmat mai multe stagii in diverse tari, printre care enumeram:
-stagiu de gastroenterologie – endoscopie digestiva CHRU-LILLE, Franta – 3 luni; 
-stagiu de gastroenterologie si nutritie – CERRIS, VERONA, Italia – 1 luna
-stagiu de endoscopie digestiva diagnostica si terapeutica, Ospedalle “Sacro-Cuore” – 1 luna;
-stagiu de endoscopie digestiva interventionala, ARNHEM (Olanda) – 2 saptamani; 

Membru al urmatoarelor societati medicale:
 1. Societatea de Medici si Naturalisti Iasi – Sectia Pediatrie
 2. Societatea Romana de Genetica Medicala
 3. Societatea Romana de Gastroenterologie si Endoscopie
 Digestiva
 4. Societatea Romana de Imunologie
 5. Societatea Romana de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica
 (membru asociat)
 6. Societatea Romana de Gastroenterologie pediatrica
 7. Societatea Romana de Nutritie Enterala si Parenterala
 ROSPEN
 8. Asociatia Europeana de Pediatrie (EPA)
 9. Academia Europeana de Pediatrie (EAP) 

Lucari publicate si prezentate
– 313 titluri de lucrari stiintifice de pediatrie generala, echografie,
oncopediatrie, gastroenterologie pediatrica, neurologie (159 prezentate,
154 publicate – 57 in extenso si 97 in rezumat). Mentionam ca 10 lucrari
sunt publicate in strainatate in reviste de circulatie internationala.

Fiica sa, ravasita de durere: Dumnezeu sa te odihneasca, tata!
''A plecat un medic care a salvat mii de vieti, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Ma doare cand ma gandesc la anii ce vin fara el, ca mai avea multe de facut. Multumesc colegilor de la Insitutul de Oncologie Iasi pentru eforturile lor, pentru lungile nopti din ultima perioada in care sperau intr-o minune.'' a declarat fiica lui Marin Burlea, conf. dr. Anamaria Ciubara.

Era casatorit si avea doi copii. 

In GALERIA VIDEO puteti vedea ultima emisiune la care a participat reputatul medic! 

Dumnezeu sa il odihneasca! 
Comentarii
 • Sute de vieti nevinovate au fost salvate de dr.Burlea…Pacat ca generatia noua de doctori nu prea ii calca pe urme…Dumnezeu sa-l ierte..!

 • L-a bagat pe fii’su, cum va exprimati dvs si fii’su a transformat Spitalul de Pshiatrie in INSTITUTUL DE PSIHIATRIE!!
  Mare lucru sa avem la Iasi asa ceva….nu credeti? Si asa ceva nu se face decat prin politica, DIN PACATE, in zilele in care traim!

   • Mai coco jambo, mare om de valoare esti tu, dar din pacate ceea ce mananci tu la adresa altora este total lipsit de valoare si pleaca pe canalizare in jos.

  • Cand aveam baiatul mic a fost internat la dansul si pt. ca nu a fost multumit cati bani i-am dat mi l-a dat acasa cu apendicita ,si a stat acasa pana a facut peritonita,din partea mea nu merita nimic sa-i spun,un avar dupa bani.

 • DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE! UN OM CU SUFLET BUN , DEDICAT CARIEREI MEDICALE , ” INGERUL COPIILOR” . SA NERUGAM SA AIBA GRIJA IN CONTINUARE DE COPII DE ACOLO DE SUS!

 • Te vei intalni cu fiica mea pe care ai ingrijito cand avea doar 10 luni. Ai grija de EA este un copil minunat. Poti sa_i transmiti ca ochii imi sunt uscsti. si am sa o iubesc cat voi trai pe pamant.

 • Nu mai vede Romania specialist ca Prof. Burlea , indiferent cat rahat mananca unii , a fost un om extraordinar. Mare pierdere pentru spitalul Sf. Maria , Iasi , Romania !!!

 • Mi-ați șters comentariul dar insist.șpagă a luat ca toți dr că nui dr să nu fi luat ceva de la pacient.era „ciumetrul”lui ăia cu h-audi din ciurea,intrau la el ca în cortul lor,magazinele de la poarta spitalului sunt ale cuiva din familie

 • Si ce te f***e grija?? Calul moare de drum lung si prostu de grija altuia!!! Cum era cum nu era isi facea meseria cu profesionalism , iubea copiii , iar pt asta tot respectul!!! Odihneasca-se in pace!!!

 • Mai LA ai facut tu si tot neamul tau macar 1 la 100 de milioane din cate a facut Prof. Dr. Marin Burlea? Daca nu inchide dracului gura ca este o duhoare de canal, insuportabila.

 • Un OM deosebit, extraordinar, de o bunatate si eruditie rar intalnita.
  Odihniti-va in pace, d-le Profesor!
  D-zeu sa va aiba in grija, asa cum ati avut si dvs de atatia copii.

 • Cuvintele nu pot cuprinde recunostinta pentru marele prof. dr. Burlea, după ce-ți salvează copilul. Probabil ca cei care-si permit sa faca comentarii tendențioase nu l-au cunoscut. Drum lin, domnule doctor!!!

 • Omul asta a fost un spagar…nici nu se uita la tine daca nu sareai cu banul. Il judeca Dumnezeu si ii ia titulatura de inger pe care iati dato voi.

 • Oho, din toate judetele Moldovei veneau parinti pt a obtine concedii de crestere a copilului pana la 3-7 ani. Dar nu era singurul din iasi

 • Drum bun, domnule Profesor! Ati fost si veti ramane in sufletele noastre , pentru cei care v-am cunoscut cu adevarat, un mare OM ! V-ati daruit profesiei si pacientilor din tot sufletul, ati avut mereu un zambet de incurajare si o vorba buna pentru fiecaredintre noi! Condoleante familiei indurerate!

 • In urma cu 15 ani ne-a salvat copilul din ghearele mortii. Dumnezeu sa-l odihneasca in imparatia sa ! Condoleante familiei indurerate si celor apropiati.

 • Sunt o pensionara care in durere abdo.inala am mers la dl prof.marin burlea si dupa trztamentul recomandat ma simt.f bine.sunt din iasi il cunosc din auzite pe dl prof. A fost.un geniu pentru pacientii locali si chiar din alte judete. Condoleante familiei si celor doi copii care sunt medici prin munca si devotamentul lor indrumati fireste de ambii parinti care au fost in permanenta alaturi.Dumnezeu sa-l ierte, familiei putere iar pentru acei oameni care ii ponegresc numele nu pot spune decat ca au valoarea zero si sunt un nimeni

 • Am 33 ani si dl prof. Burlea s-a o cupat de copilul meu care avea probleme cu intestinele.la un examen endoscopie a drscoperit ca avea o problema si timp de trei luni am facut tratament si de atunci copilul este bine. De cate ori i ntram in clinica la dum ealui copilul ii sarea in brate. A fost un doctor mare si mi-as dori sa poata cineva sa-l ajunga profesional. Dar nu cred. Acest om a fost nascut cu acest har sa-si dea viata pentru cei mici.Odihneasca in pace.Veti fi in inimile noastre toata viata

Adauga un comentariu