Eveniment-Social

Evreii vor din nou teren in cartierul Pacurari

Publicat: 26 mart. 2008
1

• Membrii Fundatiei evreiesti Caritatea solicita Comisiei Judetene de Fond Funciar sa retrocedeze inca 28 hectare de teren in zona cartierului Pacurari

In cadrul ultimei sedinte a Comisiei Judetene de Fond Funciar (CJFF), membrii acesteia au avut de analizat un nou dosar depus de Fundatia evreiasca Caritatea, care solicita retrocedarea unei suprafete de 28 hectare de teren in zona cartierului Pacurari, cat si in zona Vinifruct Copou. Fundatiei Caritatea i-au mai fost retrocedate alte 50 hectare in urma cu aproximativ doi ani, tot in Pacurari, langa Cimitirul Evreiesc. Pe de alta parte, membrii Comisiei au mai analizat o cerere in care urmasii unui boier solicita retrocedarea unei suprafete de 86 hectare de padure aflate in zona localitatii Roscani. Subprefectul Vasile Etcu, care este si secretarul Comisiei, spune ca acestia nu mai pot beneficia de vreo retrocedare de terenuri, deoarece le-au mai fost eliberate titluri pentru alte 50 hectare.

Totodata, Vasile Etcu a precizat ca cei doi solicita si retrocedarea unui conac boieresc aflat in Roscani. „Am avut de analizat o cerere privind retrocedarea a 86 hectare de padure in zona Roscani, insa am constatat o serie de neconcordante si am decis sa returnam dosarul la Directia Silvica pentru o analiza mai amanuntita. Totodata, am mai discutat azi si despre retrocedarea unei suprafete de aproximativ 28 hectare de teren catre Fundatia evreiasca Caritatea. Noi le-am dat deja 51 hectare, dar ei mai solicita diferenta pana la 79. Noi o sa le analizam cererea si vom vedea ce e de facut”, a precizat subprefectul Vasile Etcu. Acesta a mai spus ca pe masa comisei va fi saptamanal cate un dosar mai complicat pentru ca membrii acesteia sa se obisnuiasca si cu astfel de cereri.
Adauga un comentariu