@ Ieri, in prezenta rectorului Universitatii Alexandru Ioan Cuza, prof. univ. dr. Tudorel Toader, si a primarului Iasului Mihai Chirica, a avut loc deschiderea oficiala a noului sediu al librariei Universitatii Alexandru Ioan Cuza, plasat la parterul Corpului B al institutiei @ La ceremonie au fost prezenti prorectori, profesori, cercetatori, istorici si directori ai unor institutii de cultura de pe plan local
Deschiderea oficiala a noului sediu al librariei Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) s-a facut de catre rectorul institutiei, prof. univ. dr. Tudorel Toader, in prezenta primarului municipiului, Mihai Chirica, si a directorului Editurii UAIC, prof. univ. dr. Andrei Corbea-Hoisie.
„Libraria este o deschidere a universitatii noastre catre stiinta, cercetare si vine in intampinarea colegilor nostri care publica lucrari de specialitate si nu numai. Pe de alta parte, aici vor fi scoase la vanzare lucrari ale editurii Universitatii Cuza, desigur la preturi mult mai accesibile decat pe piata privata. Pe viitor, ne dorim sa avem un proiect pentru un nou sediu al librariei, mult mai mare si mai spatios”, a transmis rectorul Toader.
Citeste si : In curand va avea loc deschiderea oficiala a librariei Editurii UAIC!
De precizat ca, inaugurarea a fost marcata de lansarea unui volum de exceptie, trilingv, intitulat „Dor de Iasi. Imagini din Iasul vechi/ Images du vieux Iasi/ Images of Old Iasi”, editie ingrijita de Jil Silberstein, printr-un proiect sprijinit de Primaria Iasi. Acesta a fost prezentat de Sorin Iftimi, istoric si muzeograf la Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National Moldova.
Citeste si : Universitatea Cuza din Iasi si-a inaugurat noua librarie
Proiectata in ideea de a facilita accesul direct si fara costuri suplimentare (adaos comercial – n.r.) la volumele editate sub sigla Editura UAIC, noua librarie propune publicului o selectie de peste 250 de titluri din portofoliul propriu, publicate in ultimii ani. Aceste volume se adreseaza comunitatii academice (studenti, doctoranzi, cercetatori sau profesori), dar si publicului larg, prin diversitatea de domenii culturale abordate, obiectivul fiind o mai mare accesibilitate la productia editoriala a universitatii”, a mai reliefat profesorul Toader.