Eveniment-Social

Europarlamentar iesean: „Pledez pentru o Uniune in care toti cetatenii sa beneficieze de sanse egale”

Publicat: 17 mart. 2014
1
La Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti a fost gazduita dezbaterea „Solidaritate sociala si oportunitati pentru o Romanie inclusiva”, organizata la initiativa Grupului S&D din Parlamentul European. Cu aceasta ocazie, europarlamentarul iesean Catalin Ivan a tinut discursul de incheiere in cadrul evenimentului de dezbateri „Relaunching Europe”, in care a pledat pentru o Uniune care sa-i includa pe toti cetatenii si in care toti sa beneficieze de sanse egale. Totodata, europarlamentarul iesean a precizat ca priveste cu optimism alegerile din mai.
„Europa va avea o sansa sa fie relansata, va avea o sansa sa semene mai mult cu ce apare sau transpare din tratate si din documentele oficiale in momentul in care toti vom simti ca, de fapt, vorbim despre o Europa a noastra, despre valori pe care chiar le impartasim cu totii, despre un spatiu geografic, economic, politic, social, al nostru, al tuturor.
Eu cred ca generatia noastra este cea care va produce cetateanul european. Suntem mult mai deschisi catre a circula si a intra in contact cu cei de varsta noastra din celelalte state membre ale Uniunii Europene, suntem mult mai deschisi catre oportunitati, ba chiar cautam oportunitati in afara. Eu zic ca Europa va ramane fara granite si atunci cand generatia noastra si generatiile de dupa noi vor intelege mult mai bine acest proiect.
Raman optimist pana la capat si va doresc si ne doresc tuturor succes in aceasta batalie. In Romania stim cine o va castiga, dar este foarte important cine va castiga batalia la nivel european, pentru ca este foarte important cine va conduce Comisia Europeana. Eu sunt convins ca vor fi cei de stanga!”, a afirmat europarlamentarul PSD.
Relansarea Europei reprezinta o serie de dezbateri despre viitorul Europei si despre masurile ce trebuie luate pentru ca populatia sa aiba mai multa incredere in institutiile europene. Dezbaterea este un eveniment dedicat cetatenilor, in care acestia intra in dialog cu lideri politici, experti, reprezentanti ai societatii civile.
Tags:Comentarii
Adauga un comentariu