National

ESTE STIREA SERII. Transportatorii sunt in culmea fericirii

Publicat: 24 oct. 2016
1

Comisia pentru politica economica a Camerei Deputatilor a demarat procedura de revocare a presedintelui ASF, Misu Negritoiu, dupa audierea sa. Deputatul PNL, Andreea Paul, a propus, luni, in cadrul comisiei, declansarea procedurii parlamentare pentru demiterea lui Negritoiu, iar presedintele comisiei, Mihai Tudose, a precizat ca „hartiile sunt in curs”.

Presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor, Mihai Tudose, i-a cerut lui Misu Negritoiu sa-si dea demisia, transmitandu-i ca este complet depasit de situatie si de importanta functiei.

„S-a ajuns astazi ca toata lumea sa fie nemultumita: clientii, firmele de asigurari, doar dumneavoastra sunteti multumit se pare de ceea ce se intampla in domeniul asigurarilor. Nu se mai poate asa (…) La orice masura pe care ati luat-o, delay-uri (.

..) In timp ce gandeati, studiati de ani de zile aceasta problema, in continuare sunt niste oameni care asteapta cu masinile in service sa le poata lua de acolo (…) Daca dvs. considerati ca ati facut tot ce ati putut in domeniu, in consens cu colegii va spun ca nu e suficient. Poate vine cineva care poate mai mult si mult mai repede. Aceasta OUG e un dezastru. Nu faceti decat sa astupati o groapa, facand alta mai mare”, a declarat Mihai Tudose.

Totodata, un alt membru al comisiei i-a transmis lui Misu Negritoiu ca ar trebui sa-si depuna demisia de onoare.

„Niciodata nu am ajuns in astfel de situatie, sa fim nevoiti sa cerem demisia presedintelui ASF. Colegial, amical, v-as sfatui…dati-va demisia de onoare si nu va lasati in aceasta situatie foarte grea de a fi demis de Parlament. Cred eu ca e mai bine sa va dati demisia”, a declarat deputatul minoritatilor, Aurel Vainer.

In schimb, in fata criticilor aduse, Misu Negritoiu a declarat ca, in Romania, nu e o nicio criza a asigurarilor, ba chiar la nivel extern este considerata o „poveste de succes”. El a parasit sedinta comisiei, fara a preciza daca isi va da sau nu demisia.

La finalul audierii, Mihai Tudose a precizat pentru jurnalisti ca va fi convocata comisia reunita, comisia de Politica Economica si comisia de Buget-Finante, care vor intocmi un raport comun, ce va fi ulterior prezentat in plen, acolo unde se va cere din nou demisia presedintelui ASF.

„Exista doua variante teoretice: de a depune un nou proiect de lege sau sa fie amendata legea de acum din Parlament”, a mai spus Tudose.

Transportatorii i-au cerut in repetate randuri demisia lui Misu Negritoiu din functia de presedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, fiind nemultumiti de nivelul tarifului RCA.
Adauga un comentariu