Eveniment-Social

Este REVOLTATOR! UMF a organizat in bataie de joc referendumul pentru alegerea rectorului

Publicat: 21 iun. 2015
1

@ Totul s-a desfasurat insa intr-o lipsa de interes din partea studentilor si o opacitate greu de inteles a oficialilor universitatii, care au refuzat sa ofere detalii despre referendum

Inca o dovada ca actuala conducere penala a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) din Iasi isi bate joc de studenti si de intreaga miscare medicala din judet. Sambata, la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi s-a desfasurat referendumul pentru stabilirea modului de desemnare a conducerii universitatii incepand cu anul universitar urmator. Cadrele didactice, cercetatorii si reprezentantii studentilor in Senatul universitar si Consiliile facultatii trebuiau sa-si exprime optiunile la Sala Rockfeller – pentru Facultatea de Medicina si în holul Aulei George Emil Palade, pentru Facultatile de Medicina Dentara, Bioinginerie si Farmacie. Toti cei cu drept de vot au avut de optat intre alegerea rectorului prin concurs public sau prin vot general, cum a fost si pana acum.

Totul s-a desfasurat insa intr-o lipsa de interes din partea studentilor si o opacitate greu de inteles a oficialilor universitatii, care au refuzat sa ofere detalii despre referendum. Ba mai mult, studentii care se aflau sambata pe treptele UMF, in mare parte nici nu stiau nimic despre referendum. „Habar nu am de referendum, abia am iesit de la un examen. Nu ma mai intereseaza. Intrebati pe altii”, au fost raspunsurile standard ale studentilor.

Nici reprezentantii comisiei de vot nu au fost mai „darnici” in declaratii sau explicatii. „Ne pare rau, nu putem noi sa va dam informatii, incercati in corpul principal sa luati legatura cu cineva din conducere”, a transmis unul dintre membrii comisiei. In corpul principal insa, sambata, conducerea UMF a fost de neabordat, reporterii fiind anuntati de cei de la intrare ca directorii sunt ocupati.

Nici nu e de mirare ca acest referendum a fost organizat in bataie de joc de actuala conducere a UMF Iasi. Urmasii lui Vasile Astarastoae nu dau doi bani pe ce cred studentii, tinta lor principala fiind sa gaseasca solutii disperate pentru a nu ajunge si ei la DNA, dupa hotiile pe care le-a facut in ultimii ani „taticul lor protector”. Tocmai de aceea, pentru Dragos Pieptu (cercetat si el alaturi de Vasile Astarastoae), Doina Azoicai (cercetata penal pentru luare de mita) sau Gabriel Dimofte varianta cea mai buna ar fi fost ca noul rector sa fie ales prin concurs.

Din pacate pentru ei si din fericire pentru UMF, noul rector va fi ales, cel mai probabil, ca si pana acum, prin vot direct, situatie in care toata aceasta gasca de penali au sanse infime sa mai prinda un post de conducere. Este limpede pentru toata lumea ca studentii, cercetatorii si cadrele medicale s-au saturat de mocirla in care a ajuns UMF Iasi, din cauza lui Vasile Astarastoae si a slugilor lui credincioase, ca Doina Azoicai sau Dragos Pieptu.

Tot sambata, au avut loc si alegerile pentru completarea Biroului Senat, unde si-a facut aparitia un alt nume controversat – Vasile Cepoi. Desi acesta este doar sef de lucrari in UMF, a candidat singur pe 2 locuri in Departamentul 6. Printre altii, au mai intrat in Biroul Senat urmatorii: Mihai Daniciu – departamentul 1, Cristian Dumitru Lupascu si Daniel Timofte in departamentul 4. Completarea Biroului Senat si validarea rezultatelor la referendumul pentru stabilirea modalitatii de alegere a rectorului vor fi dezbatute in viitoarea sedinta a forului de conducere al UMF.
Comentarii
  • Probabil se încearcă ascunderea sub preș a lipsei de participare la vot sau rezultatul nu este cel dorit de ucenicii penali ai lui Arestoae. Pentru gasca penală nu exista legile statului ci doar legea lor.

Adauga un comentariu