Actualitate

Este REVOLTATOR! Teapa anului in Iasi! O veste cumplita loveste toti iesenii

Publicat: 02 mai 2014
1

@ Un nou soc pentru ieseni @ Timp de doi ani de zile au fost indusi in eroare si amagiti ca vor avea parte de cel mai important obiectiv din ultimii zeci de ani @ Lucrurile au luat o cu totul alta intorsatura insa, in vreme ce judetul Bacau a beneficiat de un spijin consistent din partea Guvernului PSD @ Oficial, autostrada Iasi – Targu Mures nu mai intra in planul Guvernului @ In schimb, Guvernul a dat aviz favorabil pentru cateva tronsoane de drum din zona Bacaului

Dupa cativa ani de promisiuni si asteptari, iesenii si-au vazut sperantele naruite. Mult promisa autostrada Est-Vest, cea care ar fi trebuit sa lege Iasul de zona Transilvaniei a devenit amintire, Guvernul urmand a finanta cu totul alte tronsoane. Deja, autoritatile centrale au lansat procedura pentru demararea unor studii de fezabilitate privind mai multe tronsoane de autostrazi la nivelul intregii tari. Printre acestea nu se regaseste Iasi-Targu Mures, ci mai multe tronsoane dinspre Bacau. Iesenii au fost insa amagiti cu un tronson de drum in zona Pascani, insa nu este vorba decat de drumul care leaga Bacaul de Suceava si care ar tranzita si al doilea municipiu din judetul Iasi. 

Citeste si: Nu-i mai crede nimeni! Promisiune USL: autostrada Iasi – Targu Mures, din 2015 – FOTO, VIDEO

Conform proiectului, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a scos la licitatie elaborarea unor studii de fezabilitate pentru tronsoanele Brasov – Bacau, Bacau – Pascani, Pascani – Siret, Buzau – Focsani, Focsani – Bacau, Bucuresti – Alexandria, Ploiesti – Buzau, Bucuresti – Giurgiu, Alexandria – Craiova, dar si Craiova – Calafat. In acest proiect nu se regaseste Iasul, adica autostrada mult promisa de parlamentarii PNL si PSD in campania electorala de la sfarsitul anului 2012 sau de actualul puscarias Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor in Guvernul Ponta.

Citeste si: Oficial! Uniunea Europeana a exclus de la finantare autostrada Targu Mures – Iasi

Actualul Guvern PSD condus de Victor Ponta a dat unda verde pentru demararea studiilor de fezabilitate la noile tronsoane de autostrada cuprinse in masterplanul de drumuri. De exemplu, proiectul SF privind tronsonul Brasov – Bacau ar costa circa 50 milioane de lei, contractul urmand a se intinde pe o durata de 12 luni. Studiul de fezabilitate pentru tronsonul Bacau – Pascani ar costa circa 28,5 milioane de lei, durata contractului fiind tot de 12 luni de zile. De asemenea, studiul pentru tronsonul Pascani – Siret ar ajunge la circa 29 milioane de lei, licitatia urmand a avea loc in perioada urmatoare. Lungimea tronsonului Bacau – Pascani este de 77 kilometri, in vreme ce ruta Pascani – Siret este de 100 kilometri lungime. Toate aceste studii de fezabilitate ar urma sa fie finantate din fonduri europene nerambursabile impreuna cu bani de la bugetul de stat.

Teapa autostrazilor

Proiectul autostrazii Iasi – Targu Mures a fost mai mereu subiect de campanie electorala in ultimii ani. Dupa fiecare runda de alegeri insa, acesta era ingropat intr-un sertar. In ultimul timp a ajuns chiar sa fie pasat de la un minister la altul, fara ca Guvernul sa arate macar o secunda ca ar fi preocupat de dezvoltarea acestei zone a Romaniei. Fie ca a fost vroba de liderii PSD sau PNL de la nivel local, de premierul Victor Ponta sau de ministrii de la Transporturi, toti au sustinut ca proiectul autorutei Iasi – Targu Mures se va realiza. Situatia este insa cu totul alta, iar obiectivul a fost uitat complet. Inclusiv, Uniunea Europeana a sarit de la finantare autostrada Est – Vest. Pentru perioada 2014-2020, ce cuprinde noul exercitiu financiar al Uniunii Europene, nu se regaseste ruta Iasi – Targu Mures, ci alte coridoare care leaga anumite orase din tara spre zone de pe continent.

Citeste si: Autostrada Iasi – Targu Mures nu mai prezinta interes pentru Guvern
Comentarii
  • mi se pare o idee mult mai buna sa fie legat judetul iasi cu autostrada de brasov si implicit de bucuresti si timisoara decat tg mures. nu stiu ce tot plangeti atat dupa tg mures, mi se parea chiar fara rost acea autostrada

    • E o idee foarte buna autostrada catre brasov, da. Dar si cea catre tg mures era ideala. Gandeste-te la toti oamenii care merg in vacante in europa de vest cu masina personala, gandeste-te la autocare si mai ales la romanii care vin in concediu acasa in august. Daca ai fi in locul lor nu cred ca ai vrea sa mergi prin Brasov. Gandeste-te cat inconjori

  • Iesnii intai sa caste ochii si va vada ce trebuie intai,nu sa mearga ca oile la vot ! Turme de prostalai voteaza pe-o bere si-un mic …..mai rau de trebuie ! niste indiferenti si niste ignoranti suntem in orasul asta ,in loc pentru orice mizerie sa iesim in strada …. toti taranii si toti basinosii de pensionari prostiti de comunistii astia de FSN,PDSR,PSD,USL sau cum s-or mai numi conduc si jefuiesc orasul asta non stop !

  • PENSIONARI PROSTI SI JEGOSI!! STATI NAIBII IN CASA SI NU MAI VOTATI PT NOI , CA SUNTETI MULT PREA DILII SI NE ADUCETI VESNIC NUMAI NENOROC SI PROSTIE CU VOTUL VOSTRU !! MAI BINE MINCATI UN CICAT DECIT MICII COMUNISTILOR !!!!

  • Ce rost are sa avorbim de autostrada cand un amarat de pasaj, cel de la Bancila, nu poate fi terminat! Las la o parte faptul ca, daca un elev la scoala profesionala ar fi prezentat un astfel de proiect la absolvire, ar fi ramas fara diploma respectiva…

Adauga un comentariu