Actualitate

Este REVOLTATOR! Seful afaceristilor ieseni ar trebui sa demisioneze IMEDIAT! Soarta lui este la mana judecatorilor

Publicat: 13 oct. 2016
1
@ Finantele insista ca judecatorii sa aprobe declansarea procedurii de faliment a societatii care a inregistrat datorii de peste 33 milioane euro @ Administratorii SC Constructii Feroviare Moldova SA vor sa evite falimentul, solicitand judecatorilor sa aprobe inca o perioada de gratie pentru plata datoriilor
 
Presedintele Camerei de Comert Iasi, Paul Butnariu, organizeaza festivitati pentru a premia „firmele de top„, dar nu este in stare sa-si salveze propriile afaceri. Astfel, zilele trecute, administratorul judiciar al SC Constructii Feroviare Moldova SA a lansat o propunere de prelungire pentru o perioada de inca un an a planului de reorganizare a societatii. Asta deoarece conducerea societatii, dar si administratorul judiciar, au ajuns la concluzia ca nu se pot incadra in termenul initial de 3 ani pentru plata datoriilor, perioada prevazuta in planul de reorganizare.

Solicitarea de prelungire este legala, dar nu poate fi admisa de magistrati decat daca anterior a fost aprobata de creditorii societatii comerciale. In perioada urmatoare, propunerea va fi supusa aprobarii creditorilor, si daca aceasta va fi respinsa, societatea va intra in procedura de faliment si va fi radiata. De altfel, si Directia de Finante a inregistrat la Curtea de Apel Iasi o noua cerere prin care insista ca societatea lui Butnariu sa intre in faliment. 
 

O gaura uriasa: 33 milioane euro
 
Infiintata in anul 2001, societatea comerciala a intrat in insolventa la data de 27 iunie 2012, iar in luna martie a anului acesta Fiscul a cerut declansarea procedurii de faliment, deoarece s-au inregistrat intarzieri la plata datoriilor catre bugetul de stat. Planul de reorganizare a societatii a fost aprobat in luna ianuarie a anului 2015.

Valoarea totala a datoriilor societatii, conform tabelului definitiv de creante, este în cuantum total de 148.305.161,57 lei. Tabelul cuprinde urmatoarele categorii de creante distincte: creante garantate în cuantum total de 1.004.180,00 lei, creante salariale – în cuantum total de 9.038,00 lei, creante bugetare în cuantum total de 145.205.557,38 lei si creante chirografare în cuantum total de 2.086.386,19 lei. Numeroase institutii publice au de recuperat sume uriase de bani de la SC Constructii Feroviare SA
 

La capitolul creante garantate, Primaria Iasi trebuie sa primeasca 987.579 lei sub forma de impozite si taxe catre bugetul local, pentru ipoteca si sechestrul pus pe bunuri imobile inca din anul 2011. De asemenea, Primaria Pascani trebuie sa recupereze 203.330 lei, Primaria Roman 10.411 lei, Primaria Suceava 417.015 lei, iar Primaria Vama alte 76.813 lei, tot pentru taxele si impozitele neachitate de firma lui Paul Butnariu.

Totodata, Primaria Barlad trebuie sa incaseze 46.795 lei sub forma de impozite si taxe catre bugetul local, Primaria Campulung Moldovenesc inregistreaza creante de 8.466 lei, in vreme ce Primaria Paltinoasa trebuie sa recupereze 8.830 lei tot pentru impozitele si taxele neachitate catre bugetul local.

Mai mult, valoarea creantei garantate inregistrata catre Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Iasi este de 144.459.924 lei (adica 33 de milioane de euro), insa suma acceptata pentru a fi rambursata este de 10.747.972 lei. Aici este vorba despre sumele datorate bugetului de stat, bugetului de asigurari sociale, dar si amenzile neplatite de-a lungul timpului. De asemenea, CNADNR DRDP Iasi trebuie sa incaseze 19.812 lei si 22.000 euro de la firma lui Paul Butnariu.
 

Pe langa drepturi salariale restante catre fostii angajati, in valoare de peste 9.000 de lei, Constructii Feroviare Moldova SA are de platit o adevarata avere catre fostele firme partenere. SC Antrepriza de Lucrari Drumuri si Poduri SA inregistreaza o creanta de 1.662.494 lei. Aceasta firma se afla acum in insolventa, dupa ce nu a mai incasat contravaloarea serviciilor prestate pentru Constructii Feroviare Moldova SA. 
 
SC Bras SRL este o alta firma care a inregistrat pierderi in urma colaborarii cu firma controlata de Paul Butnariu. Societatea are de recuperat 2.653 lei. SC CET SA, alta firma aflata in insolventa, inregistreaza creante de 22.351 lei.Comentarii
  • Mai cautati informatii corecte ,doar denumirea s-o fi schimbat in 2001 dar firma e infiintata de mai bine de 50 de ani si se numea ICCF Iasi. Doar ca a fost capusata puternic din toate directiile si au pus-o la pamant…

Adauga un comentariu