International

ESTE OFICIAL! TERORISTII au facut CUMPLITUL ANUNT

Publicat: 25 iul. 2016
1

Gruparea jihadista Stat Islamic (SI/ISIS) a revendicat luni atacul sinucigas cu bomba de duminica seara din apropierea unui festival de muzica din orasul Ansbach, in sudul Germaniei, transmite agentia de stiri AMAQ, organ de propaganda al organizatiei extremiste.

Statul Islamic sustine ca autorul atacului era unul dintre ”soldatii” sai. Autorul atentatului „a raspuns la apelurile de a lua ca tinta tarile din coalitia care lupta impotriva Statului Islamic” in Irak si Siria, a adaugat gruparea.

In Germania, ministrul de Interne din landul Bavaria, Joachim Hermann, a anuntat anterior ca autorul atentatului, un sirian, ”jurase credinta” SI, conform unei inregistrari video in araba gasita in telefonul sau mobil.

Atacatorul sinucigas a murit in explozia care a avut loc in fata unui restaurant, iar 15 persoane au fost ranite, patru aflandu-se in stare grava.

Statul Islamic, care a anuntat in vara lui 2014 instaurarea unui ”califat” in zonele pe care le-a ocupat in Siria si Irak, a comis atentate sangeroase in mai multe tari din lume, soldate cu sute de morti si raniti.

Gruparea extremista a facut apel in mai multe randuri sa fie luate ca tinta tarile angajate in coalitia internationala condusa de SUA, care desfasoara din septembrie 2014 atacuri aeriene asupra pozitiilor jihadiste in Siria si Irak.

Expertii sustin ca SI nu pare sa fi organizat direct recentele atacuri din Franta sau Germania, insa este posibil sa ii fi inspirat pe autorii acestora si sa incerce sa isi intareasca imaginea si mesajul de teroare prin revendicarea lor.
Comentarii
Adauga un comentariu